Solgt

Todalsvegen 1338 - Todalen

Prisantydning kr 650 000

Leilighet
3 rom
2 soverom
76 m2

Todalen

BUD FORELIGGER! Lettstelt 3- roms endeleilighet i sentrum av Todalen. Pent opparbeidet uteområde.

Trivelig leilighet med fint uteområde i Kvendseth borettslag. Leiligheten består av vindfang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad, to soverom, en bod samt en utebod. Fellesutgiften dekker blant annet kommunale avgifter, forsikring av bygget og diverse vedlikehold.

Innhold

1. etasje:
Primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, bad og to soverom.

Sekundærrom: Innvendig og utvendig bod

Vil du vite mer om leiligheten?

Les mer om Linda Øyahals

Vil du vite mer om leiligheten?

Linda Øyahals

Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF

Les mer om meg

Vil du se flere av våre eiendommer?

Todalsvegen 1338 - Todalen

Todalen

Leiligheten er beliggende i sentrum av Todalen. Kort vei til nærbutikk, skole og barnehage. Umiddelbar nærhet til flotte turområder, en stor del av fjellområdet i Todalen ligger innenfor Trollheimen som byr på vakker natur sommer som vinter. Gjennom Todalen renner elva Toåa med god bestand av laks og sjøaure. Innerst i dalen finner du vakre Kårvatn.
Ca. 25 min kjøretur til sentrum av Surnadal.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Todalsvegen 1338, 6645 Todalen

Prisantydning

Totalpris ink. andel fellesgjeld

kr 820 121

Andel fellesgjeld

kr 170 121

Felleskostnader

kr 4 600 pr. mnd.


P-rom

ca. 76 m2

Bruttoareal

ca. 95 m2

Bruksareal

ca. 85 m2

Antall rom

3

Antall soverom

2

Tomteareal

ca. 2 153 m2  eiet

Boligtype

Leilighet

Eierform

Andel

Byggeår

1998

Energimerking

D

Kommunenr

1566

Gårdsnr

137

Bruksnr

71

Borettslag- orgnr

979 713 215

Borettslag-andelsnummer

2

Meglers referanse

21180079


FINN-kode


Annonsen er sist endret

02.07.2018Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 650 000

Andel fellesgjeld

kr 170 121

Totalpris ink. andel fellesgjeld

kr 820 121

Felleskost./mnd

kr 4 600


Felleskostnader inkluderer

Felleskostnadene inkluderer andel fellesgjeld, forretningsførerhonorar, forsikring, kommunale avgifter, andre driftskostnader osv.


Omkostninger

Beregnede omkostninger ved salg til prisantydning kr 650.000,-:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr pr pantedokument kr 430,-
- HELP Boligkjøperforsikring kr 4.100,- (valgfritt)

Totale omkostninger inkl. HELP Boligkjøperforsikring: kr 4.960,-

Det tas forbehold om endringer av avgifter og gebyrer.


Informasjon om leiligheten Toggle informasjon om leiligheten

Arealinformasjon

1.etg. 85 kvm.


Innhold

1. etasje:
Primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, bad og to soverom.

Sekundærrom: Innvendig og utvendig bod


Standard

Vindfang: Laminat på gulv, malt strie på vegger og vinylbelagte plater i himling.

Stue/kjøkken: Laminat på gulv, malt strie på vegger og vinylbelagte plater i himling. Hvitmalt innredning med glatte fronter, over og underskap, høyskap. Benkeplate med vask, opplegg for oppvaskmaskin, ventilator over komfyrplass.

Bad: Flislagt gulv med varmekabler, flis på vegger og vinylbelagte plater i himling. Hvit innredning med glatte fronter, over og underskap, vask og speil. Dusjnisje med skyvedører i plast, toalett, stål skyllekar, opplegg for vaskemaskin og 150 liters bereder fra 1997.

Soverom 1: Vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger og vinylbelagte plater i himling. Skap

Soverom 2: Vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger og vinylbelagte plater i himling. 2 skap

Bod: Vinylbelegg på gulv, malte plater på vegger og vinylbelagte plater i himling.

Utebod: Betong på gulv, bindingsverksvegger og åpen himling med takstoler og undertaksbord. Plassbygde hyller.


Parkering

Parkering på felles biloppstillingsplass.


Adkomst

Enkel adkomst fra offentlig vei.


Byggemåte

Boligen er oppført i bindingsverk med utvendig panel på ringmur. Zanda betongtakstein på tak. Tolags isolerglass i vinduer.


Energimerking
D


Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.


Andre relevante opplysninger

Styreleder for borettslaget er Mari Redalen.

Økonomisk status:
Årsregnskapet viser et overskudd på kr. 107.413,- for 2016. Overføres til annen egenkapital.
Forretningsfører har ikke opplyst økonomien for 2017.

Takstmannens konklusjon:
En lys, trivelig andelsleilighet i 1 etasje i Kvendset borettslag i Todalen i Surnadal kommune. Kort vei til sentrum i Todalen med butikk . Gulv belagt med laminat, vinyl og flis. Vegger belagt med malte strier og plater. Himlinger som vinylbelagte
plater.

Bygningen er oppført i betong i 1998 med den byggemåte som var vanlig ved oppføringstidspunktet. Det anmerkes at det ved
bruk av protimeter fuktindikator ble registrert forhøyede verdier i gulv og nedre del av vegg inne i dusjnisjen, men ingen løse fliser eller sprekker i fliser, som ofte er en indikasjon på skader i underliggende konstruksjon ble registrert.

Takstmannens kommentar til areal:
- BTA er estimert ut i fra innvendig mål og veggtykkelse.

Vi opplyser om at det i våtromstesten er beskrevet feil ifht. byggemåte. Boligen er oppført i bindingsverk, ikke betong.

Meglers kommentar:
Dagens plansløsning opp i mot opprinnelige byggegodkjente tegninger er kontrollert. Ingen avvik er funnet.

Det finnes verken vedtekter eller husordensregler i arkivet til forretningsfører.


Lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 146100847, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.06.2018: 2.86% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 21.06.2018: 680 484
Andel av saldo: 170 121
Første termin/første avdrag: 01.02.2004 ( siste termin 01.11.2023 )Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr Fremtind Forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.