Inaktiv

Frolandsvegen 1982 og 2026 - Dalen

Prisantydning kr 11 000 000

Gårdsbruk/Småbruk
7 rom
5 soverom
126 m2

Dalen

: Unik jakt og fjelleiendom på over 10800 mål, i eventyrlige omgivelser. 2 hyttetun og fantastiske jaktmuligheter!

Bilder

Se alle bildene av eiendommen

Se alle bildene av eiendommen

Beliggenhet

Se kart og informasjon om nærmiljø

Les om beliggenhet

Salgsoppgave

Bestill komplett salgsoppgave

Bestill komplett salgsoppgave

Vil du vite mer om eiendommen?

Les mer om Are Olsen

Vil du vite mer om eiendommen?

Are Olsen

Eiendomsmegler / Fagansvarlig

Les mer om meg

Vil du se flere av våre eiendommer?

Frolandsvegen 1982 og 2026 - Dalen

Dalen

Eiendommen ligger ca. 2,3 mil fra Dalen sentrum i Tokke kommune i Telemark. Fjelleiendommen grenser mot Botnedalsvatnet i øst, med utstrekning i vestlig retning (ca. 7 km) til Aust-Agder fylkesgrense/Bykle kommune. Eiendommen består i hovedsak av dalføret Klippingdalen, som i vestre del ligger mellom Brandsnutane i nord og Simletind i sør.

Arealet ligger i et LNF regulerte område og kan tilby et eget eldorado for naturelskeren med vekslende og vakker natur som bølgende åser med skog, dype daler og vidstrakte vidder.

Her har du fantastiske muligheter for å bedrive jakt på rein, elg og fugl, teste fiskelykke, samt bestige flotte fjelltopper, og det på egen eiendom. (Øysteinfjell 1221 moh, Simletind 1396 moh og Brandsnutane 1480 moh, er de mest markante).

Legg gjerne turen til Dalen, administrasjonssenteret i Tokke kommune, som ligger lengst vest ved innsjøen Bandak. Tettstedet har betydelig turisttilstrømming om sommeren og kan skilte med kjente fasiliteter som eventyrhotellet (Dalen Hotel fra 1894) og veteranskipene MS Henrik Ibsen og MS Victoria , der båtturen går i kanaler mellom Dalen og Skien.

Dalen kan for øvrig tilby et koselig handels- og servicesentrum med butikker, kafé og trivelige møteplasser. På Åmot ligger Fristadsenteret, Vest-Telemarks største kjøpesenter

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Frolandsvegen 1982 og 2026, 3880 Dalen

Prisantydning

kr 11 000 000 Lånekalkulator

P-rom

ca. 126 m2

Bruksareal

ca. 132 m2

Antall rom

7

Antall soverom

5

Tomteareal

ca. 10 862 947 m2  eiet

Boligtype

Gårdsbruk/Småbruk

Eierform

Eier (Selveier)


Kommunenr

0833

Gårdsnr

104

Bruksnr

3

Meglers referanse

1410.1943


FINN-kode


Annonsen er sist endret

26.06.2019Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 11 000 000

Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. kr 6 024,-


Informasjon om eiendommen Toggle informasjon om eiendommen

Arealinformasjon

Primærrom: 126 kvm


Standard

Nystøyl: Nystøyl ligger på et lite høydedrag, omkranset av furutrær og fjellbjørk. På tunet er det fire bygninger. Hovedhytta innehar et vindfang, et vaskerom, en stue, to soverom med to sengeplasser hver, og et kjøkken. Ved inngangspartiet er det en bod på ca. 6 kvm. Det er innlagt sommervann, avløp til grunn og ikke innlagt strøm. Hytta har tradisjonelle overflater med furu, fra gulv til tak, hvor den åpne himlingen gir god romfølelse. I stuen er det både vedovn og åpen peis, samt plass til både sofamøblement og spisebord. Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og har innredning langs to vegger, med glatte, blåmalte fronter. Innredningen har god lagringsplass, benkebeslag med vaskekum, laminatbenkeplater og et gassapparat med tre bluss. Vaskerommet i hytta har belegg på gulv med sluk, vegger med panel, vindu og åpen himling. Rommet er utstyrt med speil over servant og vegghyller. Soverommene har plassbygde senger. Annekset består av vindfang samt stue/soverom/kjøkken, og er innredet med to soveplasser. I tillegg er det et vedskjul i laftet tømmer og en utedo. Granaroi: Hyttetunet ligger i et forholdsvis åpent område, omkranset av fjellbjørk. Også på dette tunet er det fire bygninger: en langhytte (hovedhytte), et nyere anneks med vindfang og oppholdsrom/soverom med vedovn, et vedskjul i laftet tømmer og en utedo. Hovedhytta har ikke innlagt vann eller strøm, og vann hentes fra en bekk i nærheten. Hovedhytta er innredet i tradisjonell stil og består av en gang, en stue, et kjøkken og et soverom. Soverommet har to køyesenger, med fire sengeplasser i alt. I stuen er det vedovn, og det er også vedovn på kjøkkenet, som har plass til spisebord. Kjøkkeninnredningen består av et plassbygd furuskap og åpne hyller, og det medfølger et gassapparat med tre bluss. I soverommet er det innredet med køyesenger. Annekset på Granaroi er innredet med to soveplasser.

Eiendommen har totalt 12 soveplasser. Tilbehør og løsøre som arvinger ønsker, vil bli fjernet før overtakelse. Det vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort. 7 Informasjon om eiendommen


Parkering

Fra fylkesveg 38 er det kommunal veg frem til Froland, ca. 12-13 km. Fra Froland er det 7-8 km med privat vei i god stand frem til parkeringsområder, henholdsvis på nordsiden og på sørsiden ved Botnedalsvatnet. Herfra tar du bena fatt inn til hyttetunene. Alternativt kan det brukes båt frem til eget båthus. Vinterstid er ikke den private veistrekningen brøytet, men man kan benytte snøscooter fra parkeringsplassen ved Froland. Det må betales en engangsavgift på kr. 2.000,- for en parkeringsplass, i tillegg til en årlig avgift på kr. 300.-.


Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Kontakt megler for nærmere forklaring på parkering og terreng.


Energimerking

Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Jfr. energimerkeforskriften for bygninger §5.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr SpareBank 1 forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.