Enebolig
6 rom
4 soverom
172 m2

HÅBAFJELL

Stilsikker, spennende arkitekttegnet enebolig m/4 soverom/2 bad/2 stuer.

Linjer som flyter med terrenget, samt et luftig og gjennomtenkt innhold gir en herlig følelse. Her har man et komplett innhold for familien med både små og store barn med tanke på fordeling av soverom, stuer og baderom.

Rolige omgivelser med grønn og luftig utsikt kan nytes via smart plasserte vindusflater. Sammen med lysforholdene som skapes i rommene, har arkitekten verdsatt plasseringen av tomten og skapt en ekstra god trivsel inne. Meget gode solforhold fra ca 09.30 til 22.00 sommerstid.

Få minutters gange til barneskole, barnehage, matbutikk, lekeplasser og ikke minst turområder som Melsheia og Stokkalandsvatnet, gjør eiendommen ekstra attraktiv.

Innhold

Sokkel: Tv stue m/utg, bad, 3 soverom, bod.

1. etasje: Entre/gang, stue m/utg terrasse, kjøkken/allrom, vaskerom/grovkjøkken m/utg, wc.

2. etasje: Kontor, bad, soverom m/omkledningsrom.

Garasje m/bod.

Vil du vite mer om boligen?

Les mer om Dan Chruickshank

Vil du vite mer om boligen?

Dan Chruickshank

Eiendomsmegler MNEF

Les mer om meg

Vil du se flere av våre eiendommer?

Eikelia 32 - HÅBAFJELL

SANDNES

Håbafjell og Håbet kan by på rolige omgivelser uten gjennomgangstrafikk. Her er det familievennlig og godt naboskap. Fotballøkker, barnehager, lekeplasser er spredt rundt i området. Videre er det bare å spenne på seg tursko/joggesko, for man har direkte tilgang til Melsheia og Stokkalandsvatnet som er Sandnes kanskje flotteste grøntområder/friområder. Selv med denne grønne og rolige plasseringen, er det kun et par minutter til påkjørsel for motorveien, samt enkel tilkomst til Sandnes sentrum. Kombinasjonen her, gjør at man fort trives i dette området.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Eikelia 32 , 4325 SANDNES

Prisantydning

kr 5 090 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 128 506P-rom

ca. 172 m2

Bruttoareal

ca. 203 m2

Bruksareal

ca. 185 m2

Antall rom

6

Antall soverom

4

Tomteareal

ca. 547 m2  eiet

Boligtype

Enebolig

Eierform

Eiet

Byggeår

2001

Energimerking

D

Kommunenr

1102

Gårdsnr

33

Bruksnr

209

Meglers referanse

2301190031


FINN-kode


Annonsen er sist endret

17.07.2019Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 5 090 000

Omkostninger

kr 128 506

Omkostninger

Dok.avg. til staten, 2.5%: kr 127 250,-
Tinglysning av hjemmelsdok.: kr 525,-
Tinglysning av pantedok.: kr 525,-
Attestgebyr: kr 206,-

Sum omkostninger: kr 128 506,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligkjøperforsikring kr 11 100 – 13 900 (valgfritt tillegg)


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 12626,00,-


Informasjon om boligen Toggle informasjon om boligen

Tomt

Lettstelt og delikat opparbeidet. Brosteins-trasé fra parkering og garasje ned til inngangsparti. Fine kontraster mellom lettstelt beplantning, naturstein og tre-terrasse. Nedsiden er singlet for å slippe vedlikehold, men kunne hatt sittegrupper og evt trampoliner plassert. Romslig.


Arealbeskrivelse

Bruksareal:
Kjeller: 72 kvm
1. etasje: 76 kvm
2. etasje: 37 kvm
Primærrom:
Kjeller: Sokkel: 59 kvm
1. etasje: Primærrom: 76 kvm
2. etasje: Primærrom: 37 kvm
Sekundærrom:
Kjeller: Sokkel: 13 kvm


Innhold

Sokkel: Tv stue m/utg, bad, 3 soverom, bod.

1. etasje: Entre/gang, stue m/utg terrasse, kjøkken/allrom, vaskerom/grovkjøkken m/utg, wc.

2. etasje: Kontor, bad, soverom m/omkledningsrom.

Garasje m/bod.


Standard

Et gjennomtenkt hjem. Arkitekten Ove Morten Berge, da i Ramp, har laget virkelig gjennomtenkte løsninger, rom og lysflater. Her nyter man fordelene med tomtens plassering. Utsikten mot grøntarealer og heiene bak, samt strålende solforhold til kl. 22.00. Husets tak bøyer seg sammen med åsen. Lune uterom og flott bøkehekk mot nabo. Skjermet og lettstelt.

Huset fremstår tidløst, og med en planløsning man kan vokse i, fra en familie med små barn til ungdom.

To innganger. Hovedentre for gjester, med gjestetoalett. Bi-inngang til vaskerom med flislagt gulv, hvit innredning med masse lagringsplass og plass til maskiner. Et herlig rom å ha når man kommer fra trening og tur. Ikke minst er det plassert med videre inngang til kjøkken, som gjør det ekstra praktisk i hverdagen å sette på en maskin med klær eller brette litt. Den tredje inngangen er nede, og tar deg inn i tv-stuen/sokkelstuen, som er perfekt for de som vil trekke seg tilbake når hovedstuen er opptatt.

Hovedstuen er fordelt i flere soner. Flott takhøyde og åpen løsning mot kjøkken/allrom, gir en herlig følelse. Dog er det naturlig avdelt av bokhyller, som er spesialtilpasset. Her er det en tv-del, en peisestue, og egen spisestue i forbindelse med kjøkkenet. Her opplever man virkelig de gjennomtenkte vindusplasseringene og hvordan det skaper et enda bedre rom. Trappen opp til galleriløsningen med kontor og egen foreldrefløy er smart plassert. Utsikten til grønne marker, heiene bak og Skaarlia bidrar til høy trivsel. Ønsker man enda mer lysflate, er det lagt opp for takvindu over peisen.

Kjøkkenet er fra HTH og utstyrt med øy. Herlig takhøyde, sokkelskuffer, masse skap og arbeidsplass, samt direkte tilgang til spisestue og takvindu, skaper et komplett hjerte i huset. Flott både til hverdag og fest.

Opp trappen er det altså kontorløsning på galleriet med gode lysforhold gjennom hjørnevindu. Videre er det hovedsoverom med omkledningsrom og eget bad. Badet er flislagt på gulv med varme og utstyrt med dusj, vegghengt wc og servant.

Sokkelen er perfekt for en hver familie. Her er det 3 soverom på rekke, med baderom innerst og god stue ytterst, med egen inngang. Når venner skal på besøk, kan de komme rett ned til gjengen. Flislagt gulv med varme. Badet er også flislagt på gulv med varme, utstyrt med dusjhjørne, wc og servant i seksjon. Bod for god lagring er det både her og i garasjen.

Vinduer og ventiler mot nedre del av tomten er lydisolerte. Tomten er lun, skjermet og lettstelt med fine uteplasser både ved inngang og på nedsiden. På nedsiden er det singlet og god plass til trampoline og sittegrupper. Terrassen ved inngang og brosteinsgangen fra garasjen, skaper fint miljø. Skjermet og pent, samt bøkehekk mot naboen.


Parkering

Garasje med bod, samt oppstillingsplass.


Adkomst

Se kartlenke på Finn.no, samt skilting fra EiendomsMegler 1.


Energimerking
DØvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no.

Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes skadedyr/insekter, for eksempel skjeggkre/perlekre/sølvkre, veggdyr, pelsbiller, maur, borebiller og tilsvarende. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget.

Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr SpareBank 1 forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.

Lurer du på hva denne eiendommen vil koste deg per måned?