Solgt

Kongens gate 14 - Kongsberg sentrum

Prisantydning kr 1 990 000

Leilighet
2 rom
1 soverom
57 m2

Kongsberg sentrum

2-roms selveierleilighet midt i sentrum. Heis og nærhet til butikker og offentlig kommunikasjon.

Velkommen til Kongens gate 14, 2-roms selveierleilighet midt i sentrum med nærhet til alle byens fasiliteter.
Leiligheten ligger i 2. etasje med adkomst via heis eller trapp. Leiligheten fremstår lys og innbydende og inneholder følgende:

Gang/entré, flislagt bad, stort soverom og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til balkong.

Boligen egner seg godt for både yngre og eldre. Nærhet til alle byens fasiliteter rett utenfor døren og Kongsberg knutepunkt med hyppige buss- og togavganger ett steinkast unna.

Velkommen på visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder følgende:

Gang/entré, flislagt bad, stort soverom og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til balkong. P-rom: 57 m2.
I garasjekjelleren finner du en sportsbod av god størrelse som følger leiligheten.

Vil du vite mer om leiligheten?

Les mer om Kjersti Slettemo Brekke

Vil du vite mer om leiligheten?

Kjersti Slettemo Brekke

Eiendomsmegler MNEF/Avdelingsleder

Les mer om meg

Vil du se flere av våre eiendommer?

Kongens gate 14 - Kongsberg sentrum

KONGSBERG

SENTRUM - Svært sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter, som dagligvare, forretninger, kino, restauranter m.m. Det er kort avstand til både skoler og barnehage, samt noen minutters gange til Stortorvet kjøpesenter. Kongsberg knutepunkt kan tilby gode tog- og bussforbindelser til blant annet Notodden, Drammen og Oslo.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Kongens gate 14, 3611 KONGSBERG

Prisantydning

kr 1 990 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 54 175


Felleskostnader

kr 1 370 pr. mnd.


P-rom

ca. 57 m2

Bruttoareal

ca. 61 m2

Bruksareal

ca. 57 m2

Antall rom

2

Antall soverom

1

Tomteareal

ca. 1 827 m2  eiet

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

2001


Kommunenr

0604

Gårdsnr

8001

Bruksnr

2

Seksjonsnr

8

Meglers referanse

7014190086


FINN-kode


Annonsen er sist endret

27.06.2019Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 1 990 000

Omkostninger

kr 54 175

Låneverdi

kr 1 700 000

Felleskost./mnd

kr 1 370


Felleskostnader inkluderer

Vaktmester, gartner, renhold av fellesarealer, snørydding, vann og kloakkavgift, utvendig forsikring, forretningsførsel og revisjon, kabel-TV og internett og diverse vedlikehold. Kr. 1370,- per mnd.


Omkostninger

Dok.avg. til staten, 2.5%: kr 49 750,-
Tinglysning av hjemmelsdok.: kr 525,-
Tinglysning av pantedok.: kr 525,-
Attestgebyr: kr 250,-
Eierskiftegebyr til forretningsfører: kr 3 125,-

Sum omkostninger: 54 175,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligkjøperforsikring kr 11 100 – 13 900 (valgfritt tillegg)


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 3894,00,-


Informasjon om leiligheten Toggle informasjon om leiligheten

Tomt

Flat tomt, asfalterte arealer rundt bygget. Tomten ligger i Kongsberg sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter og har Knutepunktet med tog- og bussforbindelser et steinkast unna.


Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder følgende:

Gang/entré, flislagt bad, stort soverom og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til balkong. P-rom: 57 m2.
I garasjekjelleren finner du en sportsbod av god størrelse som følger leiligheten.


Standard

Kjøkken:
Åpen løsning mot stue og balkong. Profilerte fronter og enkelte vitrinedører, laminat benkeplate med nedfelt vask. Bra med skap- og benkeplass, fliser mellom over- og underskaper og plass til frittstående hvitevarer. Avtrekksvifte over komfyrplass.Det er plass til spisegruppe på kjøkkenet.

Stue:
Lys og hyggelig stue med utgang til romslig balkong med noe utsikt og kveldssol. I stuen er det god plass til sofa- og TV-møblement. Store vindusflater som avgir godt med naturlig lys.

Soverom:
Soverommet er av god størrelse og har god plass til dobbelseng. Garderobeskap på soverom medfølger.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet inneholder dusjhjørne med frostet glassdør, innredning med vask og skaper, WC og opplegg/plass til vaskemaskin og tørketrommel. Det er lite fall mot sluk. Mekanisk fellesstyrt avtrekk.

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, laminat og flis.
Vegger: Malte glatte flater og flis.
Himling: Takessplater.

Annet:
- Portelefon ved inngangsdør på gateplan.
- Innlagt fiber, TV og internett. Inngår i felleskostn.
- Bod i kjeller samt tilgang til fellesbod og fellesrom til sykler/div.
- Solskjerming på noen vinduer utvendig.


Parkering

Gateparkering etter gjeldende regler.


Adkomst

Via offentlig vei. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Eiendomsmegler 1 visningsskilter.


Byggemåte

Støpte såler på antatt grus/steinmasse og utsprengt masse. Yttervegger i betong og bindingsverk, antas isolert med mineralull. Støpt gulv i underetasje og spenn betong i mellom de andre etasjene. Utvendig kledd med teglstein, malte plater og liggende panel. Flatt tak,
tekket med papptekking. Vinduer er trevinduer med isolerglass fra 2001. Terrassen er delvis overbygget og har rekkverk av stål. Gulv av gulvplater i trykkimpregnerte materialer.

Dette ihht. tilstandsrapport levert av Martin Aakre.


Energimerking

Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Jfr. energimerkeforskriften for bygninger §5.


Regulering

Kommuneplaner:
ID: KPLAN13
Navn: Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Staus: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 12.11.2014

Reguleringsplaner:
ID: 380
Navn: Sentrumsplanen
Plantype: Områderegulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 23.03.2011
Delareal/formål: Sentrumsformål/fortau.


Andre relevante opplysninger

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen og at selger derfor ikke har inngående kjennskap til eiendommens tilstand som daglig bruk gir.
Det er ikke fastsatt regler om husdyrhold i sameiets vedtekter eller husordensregler. Det vises derfor til eierseksjonsloven §19, 5. ledd: Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold i seksjonssameiet,
kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har ikke bodd på eiendommen og er derfor ikke kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Da selgers kunnskap om eiendommen på denne måte er begrenset, oppfordres kjøper til å foreta nødvendige undersøkelser. Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligsselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen.

Egenerklæringsskjema er ikke utfyllt da selger ikke bodd på eiendommen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes skadedyr/insekter, for eksempel skjeggkre/perlekre/sølvkre, veggdyr, pelsbiller, maur, borebiller og tilsvarende. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget.

Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr SpareBank 1 forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.