Solgt

Gamlegrendåsveien 41 - Gamlegrendåsen Nord

Prisantydning kr 3 300 000

Enebolig
7 rom
4 soverom
204 m2

Gamlegrendåsen Nord

** BUD INNKOMMET ** Oppussingssobjekt med stort potensiale | Sol og utsikt | Blindvei | Barnevennlig

Velkommen til Gamlegrendåsveien 41, et meget spennende moderniseringsobjekt med mange forskjellige muligheter. Eiendommen består i dag av et hovedhus, et stabbur, og en eldre dobbel garasje med tilhørende bod/verksted. En bolig som potensielt kan dekke mange ulike behov, men som det også må påregnes å gjøres en del med. Boligen går over 3 plan, og ligger på en fantastisk utsiktstomt i et svært populært boligområde nære Kongsberg sentrum. Solrik beliggenhet på en usjenert høyde på den gamle delen av Gamlegrendåsen Nord, ovenfor Kapermoen. Videre har boligen flott utsikt til Funkelia og til bysentrum. Kort vei til skoler og barnehager. Usjenert hage, barnevennlige omgivelser. En spennende bolig med mange muligheter!

Innhold

Boligen går over 3 plan og byr på følgende:

1. etasje: (P-rom: ca. 80 kvm.)
Bad, kjøkken, stue, entré, gang, soverom

2. etasje: (P-rom: ca. 70 kvm.)
Bad, kjøkken, stue, 2 soverom, gang, trappegang

Underetasje: (P-rom: ca. 54 kvm. / S-rom: ca. 29 kvm.)
P-rom: Toalettrom, kjøkken, stue, gang, trappegang, vindfang, soverom
S-rom: 2 Boder, bod/pumpehus

I tillegg har boligen en eldre dobbel garasje (1972) med tilhørende snekkerbod, samt et stabbur fra 1987.
Garasjen har et areal på 48 kvm. (BTA). Stabburet har et areal på ca 9 kvm. (BTA)

Vil du vite mer om boligen?

Les mer om Marius Haraldstad

Vil du vite mer om boligen?

Marius Haraldstad

Eiendomsmeglerfullmektig

Les mer om meg

Vil du se flere av våre eiendommer?

Gamlegrendåsveien 41 - Gamlegrendåsen Nord

KONGSBERG

Boligen ligger meget fint til, nesten i enden av en blindvei, på den gamle delen av Gamlegrendåsen Nord. Det er kort vei til sentrum, samt barneskole-, ungdomsskole og barnehage. Rask og enkel adkomst til resten av Gamlegrendåsen vei gangvei over til Petter Aurdals vei.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Gamlegrendåsveien 41, 3610 KONGSBERG

Prisantydning

kr 3 300 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 83 800P-rom

ca. 204 m2

Bruttoareal

ca. 252 m2

Bruksareal

ca. 233 m2

Antall rom

7

Antall soverom

4

Tomteareal

ca. 1 339 m2  eiet

Boligtype

Enebolig

Eierform

Eiet

Etasje

3

Byggeår

1955

Energimerking

F

Kommunenr

0604

Gårdsnr

8554

Bruksnr

3

Meglers referanse

7014190117


FINN-kode


Annonsen er sist endret

12.07.2019Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 3 300 000

Omkostninger

kr 83 800

Låneverdi

kr 2 900 000

Omkostninger

Dok.avg. til staten, 2.5%: kr 82 500,-
Tinglysning av hjemmelsdok.: kr 525,-
Tinglysning av pantedok.: kr 525,-
Attestgebyr: kr 250,-

Sum omkostninger: 83 800,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligkjøperforsikring kr 11 100 – 13 900 (valgfritt tillegg)


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 15039,00,-


Informasjon om boligen Toggle informasjon om boligen

Tomt

Unik boligtomt på solsiden av byen, nesten i toppen av en blindvei. Tomten har en meget attraktiv beliggenhet i et svært populært boligområde, bestående av eldre eneboliger, og en del nyere småhusbebyggelse. Tomten er opparbeidet i skrånende terreng, og ligger derfor luftig og fint til. Usjenert hage i forkant, med gode muligheter for både barn og voksne. Tomten består av to partieller. Hovedtomten har et areal på 1054.4 kvm. Tilleggspartiellen har et areal på 284.6 kvm. Totalt tomteareal er på 1339.0 kvm.


Innhold

Boligen går over 3 plan og byr på følgende:

1. etasje: (P-rom: ca. 80 kvm.)
Bad, kjøkken, stue, entré, gang, soverom

2. etasje: (P-rom: ca. 70 kvm.)
Bad, kjøkken, stue, 2 soverom, gang, trappegang

Underetasje: (P-rom: ca. 54 kvm. / S-rom: ca. 29 kvm.)
P-rom: Toalettrom, kjøkken, stue, gang, trappegang, vindfang, soverom
S-rom: 2 Boder, bod/pumpehus

I tillegg har boligen en eldre dobbel garasje (1972) med tilhørende snekkerbod, samt et stabbur fra 1987.
Garasjen har et areal på 48 kvm. (BTA). Stabburet har et areal på ca 9 kvm. (BTA)


Standard

Boligen har gjennomgående eldre standard, og bærer preg av å trenge modernisering / oppgradering. Kjøpere må påregne at boligen selges med feil og mangler. Likevel er eiendommen spennende som et oppussingsobjekt, da den er stor og romslig, og kan dekke mange forskjellige behov. Blant annet må røropplegg og elektrisk påregnes å tas, sammen med baderom og kjøkken. Da boligen selges som et dødsbo og selger ikke har bebodd eiendommen selv, er også tilgangen på kunnskap og informasjon om boligen noe begrenset ut over hva det er ved et vanlig salg. Kjøpere oppfordres derfor om å gjøre gode undersøkelser av eiendommen på visning.

Planløsning:
Boligen går over tre plan, og alle de tre planene har i dag liknende planløsninger med mindre forskjeller.

Kjøkken:
Boligen har 3 forskjellige kjøkken, ett i hver etasje. Kjøkkenet i sokkeletasjen er noe mindre enn i hovedetasjen og toppetasjen. Kjøkkenet i hovedetasjen og i toppetasjen ligger sydvendt til, mot innkjørselen. Kjøkkenet har en koselig hjørneløsning med eldre innredning, med plass til et frokostbord mot vinduet.

Bad:
Boligen har 2 bad, samt et toalettrom/potensielt bad i underetasjen. Badene har eldre røropplegg som må påregnes skiftet av nye kjøpere. Badene er av eldre standard og må renoveres.

Stue:
Boligen har også 3 stuer, en i hvert plan. Stuene er romslige og ligger vestvendt og fint til med utsikt mot bysentrum og Kongsberg Skisenter.
Det er god plass til både sittegrupper og spisestue i samtlige rom.

Soverom:
Boligen har i dag 4 godkjente soverom, men kan enkelt utvides med flere, dersom man bygger om deler av stue/spisestue.
2 av soverommene ligger i toppetasjen, og videre er det ett soverom hver i sokkel- og hovedetasjen.

Utomhusområder:
Boligen ligger fint til på en opparbeidet høyde i terrenget, og har en usjenert hage mot vestlig og nordlig husvegg. Mot syd og østlig vegg har man en innkjørsel som er gruslagt, samt en eldre dobbel garasje, samt et stabbur fra 1987. Ingen ''naboer'' i forkant av hagen.

Diverse:
Boligen har i dag et åpent elektrisk anlegg som må påregnes å byttes. Det må også påregnes at røropplegg må tas.
Boligens varmtvannsbereder er i dag plassert i sokkeletasjen. Sikringsskapene har 2 måere, og er plassert i trappegangen i overetasjen.

Innvendige overflater:
Gulver består av belegg, teppebelegg, lakkert furugulv og furuparkett.
Vegger består av panel, malte plater, malt mur, malt strie.
Himlinger består av malte plater, malte takplater, malt duk, panel.

Bygteknisk standard og tilstandsgrader:
Da boligen selges som et renoverings/oppussingsobjekt, henvises det videre til vedlagt takstrapport for nøyere beskrivelser av tilstanden på alle de enkelte byggtekniske delene av boligen.
For ytterligere spørsmål kan også megler kontaktes. Takstmannen skriver følgende konklusjon i tilstandsrapporten:

'' Eiendommen består av en enebolig, tidligere tomannsbolig over 3 plan, en frittstående garasje og et stabbur. Det er opplyst at boligen er oppført i 1955. Garasjen er oppført i 1972 og stabburet i 1985. Boligen fremstår med behov for vedlikehold/oppgradering og ansees som et rehabiliteringsobjekt. Ytterveggene er av Ytong, i 1982 ble veggene etterisolert og kledd om på
utsiden samt at de fleste vinduene ble skiftet. Røropplegg, el- opplegg, taktekking, kjøkken og bad er i all hovedsak fra byggeåret. Det er skader på badene. Garasjen er i dårlig stand med stort behov for renovering.Det har vært vannskade i underetasjen grunnet overvann fra nytt byggefelt på oversiden i følge rekvirent. Etter dette ble det lagt ned overvannskum i gårdsplass. Skader på gulv i underetasjen ble utbedret/reparert. ''


Parkering

Boligen har en eldre dobbel garasje, samt rikelig med biloppstillingsplasser i innkjørselen.


Adkomst

For veibeskrivelse henvises det til vedlagte kart i salgsoppgaven. Det vil bli skiltet med EiendomsMegler 1-skilt ved fellesvisning.


Offentlig kommunikasjon

Det er kort vei til sentrum,


Byggemåte

Ukjent byggegrunn. Grunnundersøkelser er ikke foretatt. Støpt gulv i underetasje/kjeller. Ytongvegger, pusset. Noen av veggene er foret ut og kledd på innsiden. Ukjent type drenering. Stående ukantet trepanel (Villmarkskledning) på yttervegger. Koblede vinduer. Vindu med enkelt glass på badet i 2 etasje. Noen doble vinduer. Malt ytterdør med glassfelt i 1 etasje og i underetasjen. Balkongdør i stua i 1 og i 2 etasje. Finerte dører, dører med malt glatt overflate, Furu fyllingsdører. Sperrekonstruksjon, undertak av bord. Krypeloft i møne. Himlingen mot boligrom er isolert med sagflis. Taket er tekket med flat sementstein. Shingel på takoverbygg ved inngangen. Plastbelagte stål takrenner og beslag. Galvanisert beslag ved pipa. Furutrapper mellom etasjene. Støpt trapp foran inngangen i 1 etasje. Ca. 15 m2 overbygget terrasse ut for stua i 1 etasje. Ca. 5 m2 balkong ut for stua i 2 etasje. Murt teglsteinspipe. Pipa er pusset og malt.Vedovn på det ene soverommet. Plate på gulvet foran ovnen. Peisovn i stua i 2 etasje. Teglsteinsmur bak ovnen. Plate på gulvet foran ovnen. Peisovn i stua i kjelleren. Plate på gulvet foran ovnen. Peisovn i stua i 1 etasje. Fliser på gulvet under ovnen. Teglsteinmur bak ovnen. Trebjelkelag i etasjeskillene. Vanninntak i utvendig bod under terrassen. Plastrør på vanninntaket. Herfra og inn i kjelleren erdet galvanisert stålrør. Innvendig vannrør opplegg med galvanisert stålrør dels kobberrør. Soil avløpsrør. 200 liter varmtvannsbereder. Sikringsskap med skrusikringer. Åpent opplegg i boligen.

Dette er i følge tilstandsrapporten, utført av takstmann Håvard Jensen, datert 04.06.2019


Energimerking
F

Denne bolig er energimerket. På en skala fra A til G, der A er best, har denne bolig oppnådd (en normalbolig vil gjerne ligge i området C-F). Kopi av energiattest kan fås ved henvendelse til megler.


Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe (luft luft), panelovner og vedovner.


Regulering

Kommuneplaner:
ID: KPLAN13
Navn: Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 12.11.2014
Delarealer:
Delareal 1 054 m
BestemmelseOmrådenavn Sone B
KPBestemmelseHjemmel byggegrenser
Delareal 1 054 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til megler.


Andre relevante opplysninger

Eiendommen som selges er et dødsbo, og selger har ikke bebodd eiendommen, og er derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Da selgers kunnskap om eiendommen på denne måte er begrenset, oppfordres kjøper til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig. Selger har tegnet boligselgerforsikring i HDI Global Spesialty SE. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som ligger vedlagt til salgsoppgaven. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. Forsikringen dekker ikke krav knyttet til rengjøring/rydding av eiendommen, eller tilbehør som skal medfølge. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes skjeggkre. Krav/erstatning under kr. 5.000,- dekkes ikke av forsikringen. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr SpareBank 1 forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.