Østre Ring 12 - STAVANGER

Prisantydning kr 5 600 000

Totalpris kr 5 748 756  (Se utregning)
Enebolig
7 rom
5 soverom
172 m2

STAVANGER

Meget trivelig enebolig med ettertraktet beliggenhet På Storhaug Vest. Solrik tomt og utsikt mot Hillevågsvannet.

Velkommen til Østre Ring 12.
Boligen har 5 soverom og 2 bad. Vær oppmerksom på at 1 soverom på loft, samt de 2 soverom i kjeller ikke er byggemeldt hos kommunen. Det er parkett på de fleste gulvflater. Boligen er godt vedlikeholdt og er innbydende med lyse fargevalg og gode vindusflater.
Pent kjøkken i hvit utførelse med god plass i skuffer og skap.
Stor stue med god plass til sittegrupper og spisebord. Peis og varmepumpe. Praktisk kjeller med kjellerstue og bad. Egen inngang.
Flotte uteområder med terrasser på 3 sider, blomster, plommetre og bed. Meget gode solforhold.

TG: 3 Det er lekkasje fra badet, er ikke nærmere vurdert.
Selger har foretatt en utbedring på overflater og badet fremstår som tett og brukes daglig.

Innhold

Kjeller*: gang, bad, 2 soverom og kjellerstue
1.et.: byslag, gang, bad, kjøkken og stue
2.et.: gang og 3 soverom*

*Innredning i kjeller er ikke søkt godkjent til rom for varig opphold og dagslysforhold i kjellerstue og soverom kjeller tilfredstiller ikke dagens krav til nok dagslys for rom for varig opphold. Godkjent tegning over 2. et. viser to soverom.

Bilder

Se alle bildene av boligen

Se alle bildene av boligen

Beliggenhet

Se kart og informasjon om nærmiljø

Les om beliggenhet

Salgsoppgave

Les komplett salgsoppgave

Østre Ring 12

Vil du vite mer om boligen?

Les mer om Anders Tangen

Vil du vite mer om boligen?

Anders Tangen

Eiendomsmegler MNEF

Les mer om meg

Ønsker du å gi bud?

Vil du se flere av våre eiendommer?

Østre Ring 12 - STAVANGER

STAVANGER

Populær og sentral beliggenhet på Storhaug Vest. Beliggende i rolige, etablerte og meget etterspurte omgivelser. Gangavstand til Stavanger sentrum. I nærområdet finner du butikk, skoler, barnehager og lekeplass. Noen minutter unna ligger Godalen med sine flotte turområder og badestrand.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Østre Ring 12, 4015 STAVANGER

Prisantydning

kr 5 600 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 148 756


Totalpris

kr 5 748 756


P-rom

ca. 172 m2

Bruttoareal

ca. 194 m2

Bruksareal

ca. 177 m2

Antall rom

7

Antall soverom

5

Tomteareal

ca. 414 m2  eiet

Boligtype

Enebolig

Eierform

Eiet

Etasje

3

Byggeår

1964

Energimerking

F

Kommunenr

1103

Gårdsnr

54

Bruksnr

786

Meglers referanse

2205190218


FINN-kode


Annonsen er sist endret

20.02.2020Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 5 600 000

Omkostninger

kr 148 756

Totalpris

kr 5 748 756

Omkostninger

Dok.avg. til staten, 2.5%: kr 147 500,-
Tinglysning av hjemmelsdok.: kr 525,-
Tinglysning av pantedok.: kr 525,-
Attestgebyr: kr 206,-

Sum omkostninger: kr 148 756,-

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligkjøperforsikring kr 11 100 – 13 900 (valgfritt tillegg)


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 13046,00,-


Informasjon om boligen Toggle informasjon om boligen

Tomt

Flott opparbeidet og beplantet hage med plen, noe stensatt og treterrasser over flere plan.


Arealbeskrivelse

Bruksareal:
Kjeller: 63 kvm
1. etasje: 71 kvm
2. etasje: 43 kvm
Primærrom:
Kjeller: Primærrom: 58 kvm
1. etasje: Primærrom: 71 kvm
2. etasje: Primærrom: 43 kvm


Innhold

Kjeller*: gang, bad, 2 soverom og kjellerstue
1.et.: byslag, gang, bad, kjøkken og stue
2.et.: gang og 3 soverom*

*Innredning i kjeller er ikke søkt godkjent til rom for varig opphold og dagslysforhold i kjellerstue og soverom kjeller tilfredstiller ikke dagens krav til nok dagslys for rom for varig opphold. Godkjent tegning over 2. et. viser to soverom.


Standard

Velkommen til Østre Ring 12. Innholdsrik og koselig enebolig over tre etasjer.
Parkett på de fleste gulvflater. Boligen er godt vedlikeholdt og er innbydende med lyse fargevalg og gode vindusflater.
Pent kjøkken i hvit utførelse med god plass i skuffer og skap.
Stor stue med god plass til sittegrupper og spisebord. Praktisk kjeller med kjellerstue og bad. Egen inngang.
Flotte uteområder med terrasser på 3 sider, blomster og bed og meget gode solforhold.
TG: 3 Det er lekkasje fra badet, er ikke nærmere vurdert.


Parkering

Parkering i gate. Dagens eier står parkert i Godalsveien.


Byggemåte

For opplysninger om byggemåte, se vedlagte takstdokument.


Energimerking
F


Oppvarming

Peisovn samt elektrisk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.


Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig, eldre reguleringsplan. Eiendommen omfattes av Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø (Trehusbyen Stavanger). Det pågår arbeid med en ny områderegulering, reguleringsplan for Varden, plan 2667. Formålet med planen er å bevare boligområdets småhuskarakter, og gi rammer for eventuell fornyelse av bebyggelsen. Områdets arkitektoniske og miljømessige kvaliteter skal opprettholdes og styrkes gjennom planen. Se gjerne mer på Stavanger kommunes hjemmesider.
Kopi av situasjonskart, digitalt eiendomskart, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. ligger vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Eiendommen omfattes av Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø (Trehusbyen Stavanger). Konf. eventuelt megler.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no.

Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes skadedyr/insekter, for eksempel skjeggkre/perlekre/sølvkre, veggdyr, pelsbiller, maur, borebiller og tilsvarende. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget.

Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr Fremtind Forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.

Lurer du på hva denne eiendommen vil koste deg per måned?