Inaktiv

Nedre Elvegate 1 A - Skien - Follestad

Prisantydning kr 1 225 000

Totalpris kr 2 651 235  (Se utregning)
Leilighet
4 rom
3 soverom
91 m2

Skien - Follestad

Moderne og ny halvpart av tomannsbolig med attraktiv beliggenhet i et sentralt boområde. 3 soverom - 2 bad - carport

Nyoppført vertikaldelt tomannsbolig med gjennomgående god standard og fine løsninger.
Boligen er over to plan, med stue, kjøkken, bad/toalettrom, teknisk rom/vaskerom og entré i første etasje, og bad og tre soverom i andre etasje, hvor det ene soverommet har eget garderoberom. Fra stuen er det utgang til en solfylt, vestvendt veranda. Egen carportplass med egen sportsbod på innsiden.

Prosjektet er tegnet av Ario Arkitekter AS ved Sivilarkitekt Arild Sannes. Han har lagt vekt på å beholde stilen for området samtidig med et moderne uttrykk.

Attraktiv og sentrumsnær beliggenhet med kort avstand til mange etterspurte fasiliteter. Dette er et boområde i stor utvikling.

Flytt rett inn i en splitter ny bolig i en av Skiens eldste byggefelt!

Innhold

Boligen består av følgende rom:

1. etasje:
- Entré, stue/kjøkken, bad/toalettrom, teknisk rom/vaskerom.

2. etasje:
- Gang, 3 soverom, omkledningsrom og bad.

De oppgitte rom er definert av takstmann iht. vedlagt tilstandsrapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Vil du vite mer om leiligheten?

Les mer om Lene Aanerød Haugen

Vil du vite mer om leiligheten?

Lene Aanerød Haugen

Eiendomsmegler

Les mer om meg

Ønsker du å gi bud?

Vil du se flere av våre eiendommer?

Nedre Elvegate 1 A - Skien - Follestad

SKIEN

Eiendommen ligger vestvendt i et solrikt boligområde ved Skienselva, i kort avstand til sentrumsgatene. Fra eiendommen er det utsikt til elva, Klosterøya mot vest og innover mot byen. God busskommunikasjon mellom Grenlandsbyene. Her har man kort gangavstand til Skien sentrum hvor man har et rikt tilbud av forretninger, kafeer, kultur og servicetilbud.

Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.skien.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Skien kommune. Skoler
og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Nedre Elvegate 1 A, 3724 SKIEN

Prisantydning

kr 1 225 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 1 235


Totalpris

kr 2 651 235

Andel fellesgjeld

kr 1 425 000

Felleskostnader

kr 5 178 pr. mnd.


P-rom

ca. 91 m2

Bruttoareal

ca. 102 m2

Bruksareal

ca. 96 m2

Antall rom

4

Antall soverom

3

Tomteareal

ca. 331 m2  eiet

Boligtype

Leilighet

Eierform

Andel

Etasje

2

Byggeår

2019


Kommunenr

3807

Gårdsnr

300

Bruksnr

933

Meglers referanse

1412190304


FINN-kode


Annonsen er sist endret

29.06.2020Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 1 225 000

Andel fellesgjeld

kr 1 425 000

Omkostninger

kr 1 235

Totalpris

kr 2 651 235

Felleskost./mnd

kr 5 178


Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader utgjør kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, renter på felleslån, vedlikehold, samt generell drift av borettslaget. Felleskostnadene vil kunne endres i samsvar med de til enhver tid gjeldende kostnader samt rentenivå i finansinstitusjon som finansierer fellesgjelden i borettslaget. Renteutgiftene på andel fellesgjeld er fradragsberettiget etter gjeldende regler på lik linje med andre lånerenter, forutsatt at man bor i boligen (primærbolig). Det tas forbehold om endringer i fradragsreglene. Beløpet er opplyst av forretningsfører, og avhenger av de avtaler som borettslaget til enhver tid har inngått. Felleskostnadene kan være avhengig av forbruk.


Omkostninger

Kr 480 Tinglysing av hjemmelsovergang
Kr 480 Tinglysing av pantedokument (per stk.)
Kr 275 Grunnboksutskrift
Kr 1 235 Sum omkostninger

Kr 7 100 Boligkjøperforsikring (valgfritt)
Kr 8 335 Sum inkl. boligkjøperforsikring

Kr 9 900 Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt)
Kr 11 135 Sum inkl. Boligkjøperforsikring Pluss

Dersom kjøper benytter seg av forkjøpsrett koster dette kr 7 188 i tillegg til omkostningene nevnt over.
Det tas forbehold om endringer i offentlig gebyrer, satser etc.


Informasjon om leiligheten Toggle informasjon om leiligheten

Tomt

Borettslagets tomt er fellesareal, dersom det ikke er gjort nærmere avtaler om bruk i f.eks. vedtekter.


Arealbeskrivelse

Bruksareal:
1. etasje: 48 kvm
2. etasje: 48 kvm
Primærrom:
1. etasje: 43 kvm Vindfang, stue, kjøkken og bad/toalettrom
2. etasje: 48 kvm Gang/trapperom, 3 soverom, omkledningsrom og bad
Sekundærrom:
1. etasje: 5 kvm Teknisk rom/bod


Innhold

Boligen består av følgende rom:

1. etasje:
- Entré, stue/kjøkken, bad/toalettrom, teknisk rom/vaskerom.

2. etasje:
- Gang, 3 soverom, omkledningsrom og bad.

De oppgitte rom er definert av takstmann iht. vedlagt tilstandsrapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.


Standard

Eiendomsmegler 1 har i samarbeid med Ragge Invest A/S, gleden av å presentere denne nybygde kvalitetsboligen. Prosjektet er tegnet ut av Ario Arkitekter AS ved Sivilarkitekt Arild Sannes. Han har lagt vekt på å beholde stilen for området samtidig med et moderne uttrykk.
Dette gjør boligen til et trygt og lettstelt sted å bo, der alt ligger til rette for en god botilværelse. Hele boligen holder gjennomgående god standard. Huset skiller seg ut fra mengden med gjennomtenkte løsninger og en høy kvalitet på håndverket som er utført. For teknisk vurdering av eiendommen henvises det til boligsalgsrapportene fra takstmann vedlagt denne salgsoppgave.


Parkering

Egen carport i felles carportanlegg. Hvor det er plass til en bil pr. bolig, og det er en egen bod på innsiden.

Lading av el.bil/hybrid. Megler har ikke undersøkt om det er tilrettelagt for lading av el.biler i borettslaget/sameiet. Hvorvidt det er mulighet for slike anlegg eller installasjoner må kjøper selv undersøke.


Adkomst

For veibeskrivelse henvises det til vedlagte kart i salgsoppgaven. Det vil bli skiltet med EiendomsMegler 1-skilt ved fellesvisning.


Energimerking

Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Jfr. energimerkeforskriften for bygninger §5.


Oppvarming

Det er vannbåren varme i alle gulv i 1. etasje og på bad i 2. etasje. Ellers elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke innehar varmekilde, vil eiendommen selges slik, uten ytterligere installering av slikt fra selgers side. Dette avviker fra bransjenormen.


Regulering

Eiendommen er rgeulert til bolig, iht. Reguleringsplan for Follestad.
Reguleringsplanen, dat. 10/9-82, revidert
Reguleringsbestemmelser, dat. 10/9-82.

Eiendommen er registrert i SEFRAK-registeret.
Bygningane i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga.
SEFRAK-nummer 0806-0306040
Bygningsnummer 164540235

Ca. 50 meter fra boligen er det iht. vedtatt reguleringsplan for ny gang og sykkelbru til Kosterøya. Gang- og sykkelbrua er forankret i reguleringsplan for Skien Brygge (vedtatt desember 2016).

Det går jernbanetunell under tomtens vestre del. Jernbanetunnelen er i dag ikke i daglig bruk.

Utskrift av reguleringsplan og plankart kan fåes ved henvendelse til megler.


Andre relevante opplysninger

Boligprosjektet blir organisert som et borettslag. Det betyr at beboerne eier boligdelen av bygningene, fellesanlegg og utearealer i fellesskap. Beboerne kjøper en rett til å bo i en bestemt bolig, derav navnet "borettslag". Beboerne eier en del av borettslaget derav navnet "andelseier". Når du har kjøpt bolig i borettslag eier du dermed borettslaget sammen med de andre som bor der. Det betyr at du eier din egen bolig, men at et større fellesskap vil gjøre det enklere for deg når det gjelder vedlikehold og økonomi.

Borettslaget vil bli tilknyttet Skien Boligbyggelag. Kjøpere som ikke er medlem av SBBL må tegne medlemsskap. Medlemskap SBBL pr. person kr 500,- og Kontingent SBBL pr år kr 250,- Beløpet innebetales til SBBL.

Vedtekter:
Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Sikringsordning:
Gjennom SBBL som forretningsfører, blir borettslaget tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Risikoen for tap av felleskostnader er dermed redusert. Alle eiere av boligene dekkes av Borettslagenes sikringsfond fra første dag forutsatt at alle boligene er solgt. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap hvis noen beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.

Totalpris:
Totalprisen på boligen består av innskudd og andel av borettslagets fellesgjeld. Innskuddet (egenkapitalen) med tillegg av omkostningene, utgjør det som kjøper må finansiere på egen hånd. Fellesgjelden er finansiert av borettslaget hvor avdrag og renter (kapitalkostnader) for den andel av gjelden som er knyttet til den enkelte leilighet, dekkes gjennom månedlige felleskostnader.

Felleslån/vilkår:
Borettslagets fellesgjeld er et annuitetslån i finansinstitusjon på kr. 2.600.000,-. Maksimal fellesgjeld utgjør ca. 50 % av totalprisen på leilighetene. For eksakte tall henvises til prisliste. Det legges opp til 40 års total løpetid på lånet, hvorav de 20 første årene er avdragsfrie. Lånet vil i utgangspunktet ha flytende rente, pr september 2018 er den flytende renten i 2,5 % p.a. Det tas forbehold om endringer i renten da renten vil bli endret i takt med rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten.

Kapitalkostnader:
Kapitalkostnader er renter og avdrag på boligens andel av borettslagets felleslån. Rentene på enkeltes andel av borettslagets felleslån. Rentene på den enkeltes andel av fellesgjelden kan trekkes fra i skattbar inntekt på selvangivelsen i henhold til ordinære regler.

Mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden, IN- ordning:
Prosjektet har ikke IN-ordning. Borettslaget kan derimot inngå egen avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.

Betalingsbetingelser:
Det kreves ikke forskudd. Kjøpesummen (innskudd + omk) betales i sin helhet før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før eller ved kontraktsinngåelse.

Felleskostnader:
Estimerte felleskostnader består av borettslagets driftskostnader, samt renter på borettslagets fellesgjeld. Fellesgjelden søkes avdragsfri i 20 år. Se ytterligere informasjon i prislisten.

Garantier
For de boligene som blir solgt vil selger stille de nødvendige garantier i samsvar med bestemmelsene i avhendingslova §2-11.
I følge §2-11 i avhendingslova skal det ved salg av nyoppført bolig eller fritidsbolig innen 6 måneder etter ferdigstillelse stilles garanti for reklamasjonstiden i samsvar med bustadsoppføringslova §12.
Garantien skal sikre at forbruker får rettet eventuelle feil og mangler i reklamasjonstiden om selger går konkurs. Kjøper har krav på en garanti på 5% av salgssummen i reklamasjonstiden på 5 år.


Lånevilkår

Det er lagt til grunn annuitetslån i finansinstitusjon med 2,7 % rente over 40 år med 20 års avdragsfrihet (20+20) til finansiering av fellesgjelden. Renter og avdrag på felleslånet betales av borettslaget gjennom deler av de månedlige felleskostnadene som betales av andelseier.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må være spesielt oppmerksom på at det er en særskilt risiko knyttet til et eventuelt økonomisk krav etter avhendingsloven, ettersom selger ikke har tegnet boligselgerforsikring.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr Fremtind Forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.