Solplassvegen 14 - Ajer

Prisantydning kr 5 200 000

Totalpris kr 5 336 372  (Se utregning)
Enebolig
4 soverom
197 m2

Ajer

Innholdsrik familiebolig i attraktivt område i Hamar. Garasje, 2 stuer. 4 soverom. 2 bad.

Med solrik beliggenhet og utsikt til Mjøsa selges pen og velholdt enebolig med god planløsning.

Boligen kan bebos på et plan med har også en innredet kjelleretasje. Eneboligen inneholder blant annet 2 bad, flere stuer, mulighet for 4 soverom, kjellerstue og kjølerom. Stor solrik delvis overbygget terrasse med flott utepeis. Koselig hage.

Super beliggenhet på Ajer. Her er det meget barnevennlig og det er fine lekeområder rett ved boligen. Gangavstand til skoler, barnehager, Ankerskogen, Joker nærbutikk, bybuss samt flotte turområder Klukhagan.

2 km til Hamar sentrum med et rikt utvalg av forretninger, kjøpesentre, hyggelige kaféer og restauranter, kulturhus, tog, flotte turområder og badeplasser langs Mjøsa.

Vil du vite mer om boligen?

Les mer om Kåre Ådne Olsen

Vil du vite mer om boligen?

Kåre Ådne Olsen

Eiendomsmegler

Les mer om meg

Ønsker du å gi bud?

Vil du se flere av våre eiendommer?

Solplassvegen 14 - Ajer

HAMAR

Denne flotte familieboligen har en perfekt beliggenhet for den moderne barnefamilien. Kort gangavstand til barnehager, barneskole, ungdomsskole, videregående skoler og idrettshall. Ankerskogen svømmehall ligger også helt i nærheten. Fine og trygge lekeområder i nærområdet, så her er det trygt og godt for barn og ungdom å vokse opp.
Til Hamar sentrum er det kun 2 km, og her finner man flere hyggelige sentrumsbutikker, kjøpesenter, hyggelige kaféer og et rikt kulturliv.I Hamar sentrum er det også stasjon med hyppige togavganger både sørover og nordover, og det er også gode bussforbindelser som frakter deg dit du vil!

Flotte turområder i nærheten, med kort veg til Klukhagan og Furuberget hvor det er fine stier og perfekte forhold både for trim og rekreasjon.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Solplassvegen 14, 2319 HAMAR

Prisantydning

kr 5 200 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 136 372


Totalpris

kr 5 336 372


P-rom

ca. 197 m2

Bruttoareal

ca. 250 m2

Bruksareal

ca. 223 m2

Antall soverom

4

Tomteareal

ca. 846 m2  eiet

Boligtype

Enebolig

Eierform

Eiet

Byggeår

1974

Renovert

2012

Energimerking

E

Kommunenr

3403

Gårdsnr

1

Bruksnr

4038

Meglers referanse

1190322


FINN-kode


Annonsen er sist endret

25.05.2020Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 5 200 000

Omkostninger

kr 136 372

Totalpris

kr 5 336 372

Omkostninger

Kr 130 000 Dokumentavgift 2,5 % av kjøpesum.

Kr 585 Tinglysing av hjemmelsdokument
Kr 585 Tinglysing av pantedokument (per stk.)
Kr 202 Grunnboksutskrift
Kr 136 092 Totalkostnad

Valgfritt tillegg:
Kr 11 500 Boligkjøperforsikring (valgfritt)
Kr 14 300 Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt)

Dokumentavgiftens størrelse forutsetter at eiendommen kjøpes til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlig gebyrer, satser etc.


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 28000,00,-


Informasjon om boligen Toggle informasjon om boligen

Arealbeskrivelse

Bruksareal:
Kjeller: 104 kvm
1. etasje: 119 kvm
Primærrom:
Kjeller: 78 kvm Primærrom
1. etasje: 119 kvm Primærrom
Sekundærrom:
Kjeller: 26 kvm Sekundærrom


Standard

Velholdt og innholdsrik familiebolig på populære Ajer - rett i ytterkant av Hamar sentrum. Boligen er oppført i 1974, og har hovedetasje med innredet kjeller. Boligen har blitt meget godt vedlikeholdt, og fremstår i dag med praktisk planløsning og bra standard på utstyr og interiør. Det er nyere parkett på stue og spisestue og moderne fargekombinasjoner på overflater.
Adkomst til boligen er i hovedplanet via et overbygget inngangsparti. (Det er også biinngang i kjelleren). I hovedplanet blir man ønsket velkommen inn i en romslig flislagt hall med en romslig skyvedørsgarderobe med speildører. Her ligger også trappen ned til kjelleren, og her er det dør som kan lukkes mot trappen om man ønsker dette.
Fra hallen kommer man inn i den romslige stuedelen som består av to stuer. Her er det god plass til flere sitttegrupper og stort spisebord, Den innerste stuen som i dag benyttes som TV-stue kan også fint fungere som et soverom hvis dette passer bedre for deg. Utgang fra hovedstuen til en solrik terrasse som er delvis overbygget og innglasset, og her er det også en koslig utepeis som gir hyggelig stemning på fine sommer/høstkvelder.
Resten av denne etasjen består av kjøkken, romslig flislagt bad og 3 soverom.
I den innredede kjelleren er det også fine bruksmuligheter for den moderne barnefamilien. Her er det innredet rom/soverom, hobbyrom, vaskerom, kjølerom og ei praktisk kjellerstue med mange muligheter. Biinngang via trapp fra tomten.
Inntilbygget garasje med romslig bod for lagring av sykler, ski og hageredskap.
Ei koselig lekestue ligger i hagen, og denne er populær for barna.

Kjøkken:
Husets kjøkken er et meget hyggelig og lyst rom med godt lysinnslipp fra vinduene og et lyst og pent interiør. Innholdsrik kvalitets innredning fra Huseby med heltre benkeplate og mange fine detaljer. Enkelte glassdører i overskapene gir et ekstra pent utseende. Hvitevarene er plassert i god arbeidshøyde og det er integrert koketopp, stekeovn, dampovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Plass for frittstående kjøleskap.

Bad hovedetasje:
Stort flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet er fra 2000. Panel i taket med downlights i himling. Badet er meget innholdsrikt og inneholder en romslig dusjnisje med skyvedør, hjørnebadekar med integrert armatur og dusjgarnityr, toalett og en innoldsrik innredning med underskap, servant og overskap med speildører.

Vaskerom/bad i kjeller:
Noe eldre standard på deler av rommet. Fliser på gulvet og panel/tapet på vegger. Rommet fungerer flott som vaskerom og et ekstra bad, og det er dusjkabinett og toalett i tillegg til opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vegghengt stålkum. Rommet har noe preg av slitasje og elde.

Kjølerom:
Praktisk med et separat kjølerom for oppbevaring av ekstra matvarer. Rommet er oppført som "rom i rommet". Kjøleaggregat av ukjent opprinnelse. Rommet har plassbygget innredning med hyller.


Parkering

Det er parkering for en bil i inntilbygget garasje. I tillegg er det gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.


Adkomst

Fra rundkjøringen Ringgata/Aluvegen følger man Aluvegen oppover. Når man kommer til T- kryss tar man til høyre, og deretter første veg til høyre som er Solplassvegen. Man tar første veg til venstre som er Elgegata, og boligen har innkjøring fra denne.

For ytterligere veibeskrivelse henvises det til vedlagte kart i salgsoppgaven. Det vil bli skiltet med EiendomsMegler 1-skilt ved fellesvisning.


Byggemåte

Enebolig:
Frittstående enebolig fra 1974 med hovedetasje og innredet kjeller samt inntilbygget garasje med bod.
Tomt og byggegrunn av antatt faste masser. Bolig trolig fundamentert på støpte betongsåler under grunnmur. Støpte pilarer i forbindelse med fundamentering av terrasse- og utvendig søylelast.
Grunnmur av Leca eller tilsvarende lettklinkerbetong. For øvrig ringmur i del med krypekjeller. Grunnmur/rigmur er for det meste pusset utførelse utvendig over terreng.
Drenering antas å være fra byggeåret. Taknedløp ledes for det meste til rør under terreng med antatt påslipp til kommunalt nett.

Yttervegger av isolert bindingsverk over grunnmur.
Boligen er ble etterisolert utvendig og påmontert ny utvendig kledning i 2012. Kledning ble sist malt/beiset i 2017.

Etasjeskillere av antatt isolerte trebjelkelag. Bjelkelag over kryperom er utført som stubbloftkonstruksjon med klemte plateskjøter.

De fleste vinduer er skiftet etter byggeår, og det er opplyst at de fleste vinduer har produksjonsår fra 2011. Alle innvendige dører er fra 2012.

Saltak av plassbygde sperretakkonstruksjoner med undertak av bordkledning. Boligen har kaldloft med innvendig tilkomst via luke. Kaldloft isolert med mineralull.
Lufting av tak og kryploft via spalter i raft og ventiler på gavl.
Taktekking av asfalttakshingel, opplyst lagt i 2001. Gesims og raft av treverk, vindskibord av treverk og dekkbord/isbord m/beslag. Bygningsdelene er skiftet ifm tekking i 2001. Takfotbeslag, pipebeslag og luftehatt av metall. Det er montert stigetrinn for tilkomst for feier. Renner og nedløp av metall.
Romslig terrasse med utgang fra stuen. Den har konstruksjoner av trebjelkelag med opplegg på leca/pilarer. Spaltegulv av trykkimpregnerte terrassebord (2019).
Utvendig trapp og platting i tilknytning til inngangsparti som antas å være oppført med støpte konstruksjoner.

Det er kjeller under det meste av hovedplanet. Øvrig del med kryperom. Kjeller har innvendig og utvendig tilkomst.

Inntilbygget garasje:
Fundamentert på ringmur med asfaltert dekke.
Yttervegger av antatt uisolert bindingsverk. Tak av antatt plassbygde sperretakkonstruksjoner. Kledning og yttertak som på boligdel.
Leddet garasjeport med automatisk portåpner, fra 2012. For øvrig innvendig tilkomst fra dør til boligdel. Garasje har innlagt strøm.


Energimerking
E

Denne bolig er energimerket. På en skala fra A til G, der A er best, har denne bolig oppnådd E4 (oransje) (En normalbolig vil gjerne ligge i området C-F). Kopi av energiattest kan fås ved henvendelse til megler.


Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med strøm og ved.

Det er varmekabler på badet i hovedetasjen, gangen, i kjellergang, kjellerstue, soverom i kjeller og vaskerom/bad i kjeller.

Ellers panelovner i de fleste rom. I stuen er det en peisovn som gir god varme og trivelig atmosfære. Det er også en vedovn i kjellerstuen.


Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig, og området er regulert iht. følgende gjeldende planer:
- Kommuneplanens arealdel 2018 - 2030, ikrafttredelsesdato 30.05.2018
- Reguleringsplan for Volljordet, ikrafttredelsesdato 14.06.1995

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.Øvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i HDI Global Spesialty SE/SCOR Europe SE/NEWLINE Insurance Company LTD. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som ligger vedlagt til salgsoppgaven. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eller arbeid på eiendommen, dekkes ikke. Forsikringen dekker ikke krav knyttet til rengjøring/rydding av eiendommen, eller tilbehør som skal medfølge. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes innsekter. Krav/erstatning under kr. 5.000,- dekkes ikke av forsikringen. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr Fremtind Forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.

Lurer du på hva denne eiendommen vil koste deg per måned?