Harald Bothners veg 5 - Berg

Prisantydning kr 5 490 000

Totalpris kr 5 628 420
Leilighet
4 rom
3 soverom
141 m2

Berg

INNBYDENDE OG VELHOLDT 1/4-PART PÅ 145 KVM (OVER 2 PLAN). 3 sov, 2 bad. Betydelig renovert bygg 2007- 2014. Garasjeplass

EiendomsMegler1 v/ Maria Myhrvold Hansen har gleden av å presentere en innholdsrik og velholdt 1/4- part på attraktive Berg (Øvre Berg). Boligen, og bygget forøvrig, har blitt omfattende påkostet og renovert i perioden 2007-2014. Boligen måler 145 kvm, og går over to plan. Gode planløsninger, med 3 romslige soverom, 2 bad + eget WC, og en herlig stue- kjøkkenløsning på hele 52 kvm. Fra stua har man tilgang til en fin veranda. Egen garasjeplass følger også boligen, i tillegg til oppstillingsplasser som disponeres av sameiet. Velkommen til visning!

Innhold

Primærrom:
- 1. Etasje: Entré/gang, bad, kjøkken, toalettrom, stue og soverom.
- Kjeller: Gang, bad/vaskerom og 2 soverom.

Sekundærrom:
- Kjeller: Bod.

Dette iht. beskrivelse fra takstmann.

Vil du vite mer om leiligheten?

Les mer om Maria Myhrvold Hansen

Vil du vite mer om leiligheten?

Maria Myhrvold Hansen

Avdelingsleder/ Eiendomsmegler

Les mer om meg

Ønsker du å gi bud?

Vil du se flere av våre eiendommer?

Harald Bothners veg 5 - Berg

TRONDHEIM

Boligen ligger i et attraktivt boligområde på Øvre Berg. For mange assosieres området som et tilbaketrukket og fint sted å bo, samtidig som du kan nå sentrum på en kort spasertur eller sykkeltur. Ellers er boligområdet et veletablert boligstrøk - beliggende mellom Tyholt, Moholt og Singsaker.

Fra eiendommen er det dessuten gangavstand til flere barnehager og skoler. Eiendommen sokner til Berg skole og Blussuvoll ungdomsskole. Berg familiebarnehage og Berg barnehager med underavdelinger ligger like ved.

Det er også kort vei til NRK, NTNU Gløshaugen og Dragvoll, en søndagsåpen dagligvare, bakeri og Valentinlyst kjøpesenter. På dette kjøpesenteret finner du bl.a. flere dagligvarebutikker, apotek, treningssenter, vinmonopol og kafés. Kvilhaugen gård og Tyholttårnet byr også på mat- og drikkeservering. God offentlig kommunikasjon i nærområdet, i form av buss mot sentrum, samt mot Stjørdal/ Værnes.

Vis alle

Nøkkelopplysninger Toggle alle seksjoner

Adresse

Harald Bothners veg 5, 7052 TRONDHEIM

Prisantydning

kr 5 490 000 Lånekalkulator

Omkostninger

kr 138 420


Totalpris

kr 5 628 420

Felleskostnader

kr 750 pr. mnd.


P-rom

ca. 141 m2

Bruksareal

ca. 145 m2

Antall rom

4

Antall soverom

3

Tomteareal

ca. 1 157 m2  eiet

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

1939

Energimerking

E

Kommunenr

5001

Gårdsnr

59

Bruksnr

118

Seksjonsnr

2

Meglers referanse

34200151


FINN-kode


Annonsen er sist endret

04.08.2020Prisinformasjon Toggle prisinformasjon

Prisantydning

kr 5 490 000

Omkostninger

kr 138 420

Totalpris

kr 5 628 420

Felleskost./mnd

kr 750


Felleskostnader inkluderer

Forsikring (bygg), regnskap, lett vedlikehold. Når det gjelder snømåking, plenklipping og trappevask fordeles dette mellom eierne i sameiet.


Offentlige/kommunale avgifter

Pr. år kr. 5446,00,-


Informasjon om leiligheten Toggle informasjon om leiligheten

Tomt

Felles tomt for sameiet.


Innhold

Primærrom:
- 1. Etasje: Entré/gang, bad, kjøkken, toalettrom, stue og soverom.
- Kjeller: Gang, bad/vaskerom og 2 soverom.

Sekundærrom:
- Kjeller: Bod.

Dette iht. beskrivelse fra takstmann.


Standard

1. Etasje.
- Entré/gang:
Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt flate i himling.
Innredning: Skyvedørsgarderobe og sikringsskap.

- Bad:
Flis på gulv, flis på vegger, himlingsplater.
Innredning: Buet dusjhjørne med dusjbatteri og dusjgarnityr montert på vegg. Bidet.
Baderomsinnredning: Servantplate på underskap, speil, 2 veggskap og håndkletørker.

- Kjøkken:
Parkett på gulv, malt malte flater på veger, flis mellom over-og underskap, malt flate i himling.
Innredning: Kjøkkeninnredning med plane fronter, folierte skrog og laminerte benkeplater. Ventilator. Integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

- Toalettrom:
Vinylbelegg på gulv, malte flater på vegger, malt flate i himling.
Innredning: Servant på underskap, speil og overskap. Veggmontert WC.

- Stue:
Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt flate i himling.
Innredning: Varmepumpe.

- Soverom 3:
Parkett på gulv, malte flater på vegger, malt flate i himling.
Innredning: Skyvedørsgarderobe.

Kjeller.
- Gang:
Flis på gulv, malte flater på vegger, malt panel i himling.
Innredning: Garderobeløsning og varmepumpe.

- Bad/vaskerom:
Flis på gulv, flis på vegger, malt flate i himling.
Innredning: Dusjkabinett, kran og avløp for vaskemaskin og veggmontert WC. Varmtvannsbereder og rørskap.
Baderomsinnredning: Servantplate på underskap, speil og overskap.

- Soverom 1:
Flis på gulv, malte flater på vegger, malt panel i himling.
Innredning: Garderobeløsning og varmepumpe.

- Soverom 2:
Flis på gulv, malte flater på vegger, malt panel i himling.
Innredning: Skyvedørsgarderobe og varmepumpe.

Sekundærrom:
- Bod:
Laminat på gulv, malte flater og plater på vegger, plater i himling.
Innredning: Div hyller.

Dette iht. beskrivelse fra takstmann.


Parkering

Boligen har en garasjeplass, samt at sameiet disponerer flere oppstillingsplass på felles tomt. Disse er ikke avsatte faste plasser.


Adkomst

Kjør Jonsvannsveien i retning mot Moholt. Sving til venstre inn i krysset ved gatenavn Harald Bothners veg, og følg denne veien opp bakken. Følg skilting til nr. 5

Det vil bli godt skiltet i regi av EiendomsMegler1 ved annonsert fellesvisning.


Byggemåte

Bygningen, som er en 4-mannsbolig oppført i 1939, er på 2 etasjer + kjeller og loft. Hovedkonstruksjon og etasjeskillere, over grunnmur, er oppført i tre. Utvendige fasader er kledd med stående og liggende trekledning. Saltaket er tekket med takstein. Vinduer med 3-lags isolerglass.

Dette iht. beskrivelse fra takstmann.


Energimerking
E


Oppvarming

Elektrisk, via panelovner og varme i gulv på badene i boligen, samt i hele kjelleretasjen. I tillegg er det installert tre varmepumper i boligen.


Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig. Gjeldende reguleringsbestemmelser er R78 "Øvre Berg, Delingsplan": Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc. kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.


Andre relevante opplysninger

Badet i 1.etg ble oppusset i 2009, bad/vaskerom i kjeller ble oppusset i 2007, rommene fremstår i med normal slitasje iht alder. Toalettrommet og kjøkkenet er fra 2007, enkelte oppgraderinger på kjøkkenet er fra 2011, rommene fremstår med normal slitasje iht alder.

Kommentar fra takstmann vedr. areal:
Leilighetens planløsning er kontrollert opp mot byggesaksmappe og tegninger vedlagt Infoland meglerpakke, følgende avvik fra vedlagte tegninger ble registrert:
- opprinnelig soverom i 1.etg. har blitt ombygd til bad
- opprinnelig oppholdsrom i kjeller, brukes som soveromØvrig informasjon Toggle øvrig informasjon

Nyttig informasjon ved kjøp av bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven.

Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås.

Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis.

Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler, eventuelt der det er tegnet boligselger-/boligkjøperforsikring, straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.


Budgivning

Eiendomsmeglere kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning hvor selger er forbruker, jfr. informasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser med eventuelle forbehold, opplysning om finansiering og overtakelse skal sendes skriftlig til megler. Megler kan ikke formidle muntlige bud verken til selger, budgivere eller andre som er interessert i eiendommen.

For å legge inn bud kan du benytte budskjema, elektronisk budgivning, skannet budskjema sendt på mail, eller annen godkjent skriftlig kommunikasjonsform. Ta en prat med megler om hvordan du legger inn bud.

Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt. Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert.

Husk å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt av megler og kan formidles til selger og andre interesserte.


Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protector Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept. Er det mer enn 12 måneder til overtakelse, så gjelder forsikringen først fra overtakelse. Dersom det ikke blir avtalt overtakelsesdato samtidig med budaksept, så gjelder forsikringen først fra overtakelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog oppad begrenset til 10.000.000,- kroner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtakelse av eiendommen. Det kan tegnes boligselgerforsikring på kombinasjonseiendommer, men forsikringen dekker kun boligdelen. Kjøper har plikt til å sette seg inn i fullstendige vilkår for boligselgerforsikring som kan hentes på www.protectorforsikring.no. Av vilkårene fremgår unntak i forsikringsdekningen, f.eks. ved nye forhold som inntreffer mellom aksept og overtakelse. Garantier/lovnader der selger har påtatt seg ansvar for egenskaper ved eiendommen eller dokumentasjon av slike, dekkes ikke. I noen tilfeller er det heller ikke dekning der selger har opptrådt forsettlig eller grovt uaktsomt. Forsikringen omfatter heller ikke en redusert boligverdi som skyldes skadedyr/insekter, for eksempel skjeggkre/perlekre/sølvkre, veggdyr, pelsbiller, maur, borebiller og tilsvarende. Ihht. lov og rettspraksis må det reklameres "innen rimelig tid". Det anbefales å reklamere umiddelbart/snarest mulig og senest innen 2 mndr. fra forholdet ble/burde vært oppdaget. Dersom kjøper utbedrer mangelskrav på egen hånd, kan dette medføre at reklamasjonsretten tapes.

Utdrag fra selgers utfylte egenerklæring:

2. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/ skorstein/ pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn eller lignende?
Nei. Kommentarer: Pipe er ikke i bruk.

4. Kjenner du til om det er/har vært setningsskader/ skjevheter på boligen/ eiendommen, f.eks. riss/ sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Redegjør for dette: Lite avvik mellom stuens gammel og nye del.

5. Kjenner du til om det er/ har vært skadedyr i boligen, f. eks. rotter, mus, maur og lignende?
Nei. Kommentarer: Vi har ikke opplevd skadedyr, men vil orientere om at det i perioder med mye nedbør har vært skrukketroll i kjeller.

7. Kjenner du til om det er/ har vært sopp, også svertesopp, råteskader eller fukt i boligen?
Ja. Redegjør for dette: Råte i drager mellom stue og garasje, men denne ble utskiftet i 2012 i forbindelse med påbygg stue av forrige eier.

8. Kjenner du til om det er/har vært utettheter på tak/ fasade/ terrasse/ garasje?
Ja. Redegjør for dette: Tidligere eier oppgir at garasje under stue delvis ble revet og bygd opp på nytt i 2012 av Tregården Eiendom AS. Tak på carport ble helt skiftet
og garasjeport (fra Hörmann) med elåpner ble montert i 2014 av Oddvar Skaar Snekkerservice AS.

8.1. Kjenner du til om det er utført arbeid på terrasse / garasje / tak / fasade siste 10 år?
Ja. Redegjør for dette: Boligen ble totalrenovert utvendig i 2012.

8.2. Er arbeidet utført av faglært?
Ja. Redegjør for hva som ble gjort, av hvem, og når:
Egenerklæring fra 2015 oppgir at taket ble skiftet til Nova sort glassert teglstein, det ble lagt etterisolasjon med 10 cm Rockwool flex systemvegg, ny ytterkledning og alle vinduer og verandadør i 1. etg ble skiftet til trelags glass med suncool og lamminert innerglass fra Høyby Snekkeri AS. Totalentrepenør var Tregården Eiendom AS.

10. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Redegjør for dette: Klukking i rørsystem desember 2019.

10.1. Kjenner du til om det er utført arbeid/kontroll av vann/avløp siste 10 år?
Ja. Redegjør for dette: Spyling av hovedkloakk 06.12.2019.

10.2. Er arbeidet utført av faglært?
Ja. Redegjør for hva som ble gjort, av hvem, og når:
Aqua Rørservice AS

11. Kjenner du til reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, offentlig vedtak eller uoffisielle rettigheter/ forpliktelser/ varsler/ tvister som kan medføre endring i bruk av eiendommen eller av eiendommens omgivelser, og/eller forslag til dette?
Ja. Redegjør for dette: Nabo har et ønske om å skille ut en del av tomten til bygging av leilighet.

19. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold ved eiendommen (for eksempel vedlikeholdsbehov) som kan medføre økt husleie/ økte fellesutgifter?
Nei. Redegjør for dette: Forslag om å sette opp redskapsbod og søppelstativ.

Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring.
Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.


Boligkjøperforsikring

EiendomsMegler 1 formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven.

Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar tegningsprovisjon fra HELP.


Avtalebetingelser

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen selges i den stand og stilling som den er i ved besiktigelsen jfr. Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) § 3-9. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre av bestemmelsene i lovens kapittel 3 enn de som er ufravikelige ved forbrukerkjøp iht. lovens § 1-2(2). Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige skjulte feil og mangler. Ved salg til profesjonelle kjøpere gjelder ikke Avhendingslovens kapittel 3 med unntak av § 3-7 og 3-8.

Har kjøperen før avtalen ble inngått undersøkt eiendommen eller uten rimelig grunn latt være å følge en oppfordring fra selger/megler om å undersøke eiendommen, kan kjøperen etter avhendingsloven ikke gjøre gjeldende som mangel, noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dette betyr at kjøper ikke kan reklamere på forhold som han kunne ha oppdaget dersom kjøper hadde besiktiget eiendommen før bindende avtale ble inngått.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.


Hvitvaskingsreglene

I henhold til Lov av 1. juni 2018, nr. 23 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å innhente og kontrollere opplysninger om begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv.

Dersom kundetiltak ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelige transaksjoner» til Økokrim.

Med «mistenkelig transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering.

Manglende mulighet for å gjennomføre kundetiltak kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.


Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.


Finansiering

EiendomsMegler 1 setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i SpareBank 1. Kontakt oss om dette.


Forsikring

Som kjøper av bolig gjennom EiendomsMegler 1 tilbyr Fremtind Forsikring spesielt gunstig forsikring. Din megler setter deg gjerne i forbindelse med en god forsikringsrådgiver.


Verdivurdering

Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du planlegger å selge. Verdivurdering er en beregning av eiendommens reelle markedsverdi, basert på solid erfaring og kunnskap om eiendomsmarkedet der du bor.


Dokumenter

Gjør deg kjent med salgsoppgaven før bud inngis da kjøp skjer i henhold til avtalebetingelser som fremgår i denne. Husk at du som kjøper har selvstendig undersøkelsesplikt.


Denne annonsen kan være mangelfull i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bud inngis oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket eller selger.

Lurer du på hva denne eiendommen vil koste deg per måned?