Flyttet ut av byen - angrer ikke et sekund

Mann står i hagen foran et hvitt hus. Bilde.

Da Haralds familie plutselig skulle øke fra fire til seks, fant de ut at rekkehuset på Hellerud ikke hadde plass til alle. Med tvillinger på vei, ble det klart at de burde få seg et ekstra soverom, og gjerne en hage for barna.

Hvordan begynte prosjekt flytting?

Begge har relativt hektiske jobber, så vi gikk på første visning i november. Det var viktig for oss å ikke flytte FOR langt vekk fra byen, da begge jobber i Oslo. Vi hadde funnet et hus på Nesodden som begge likte, men det stemte liksom ikke helt. Vi la derfor flytteprosjektet på is i desember. I januar kom det ut et hus for salg på Kolbotn. Vi dro på visning, og kjøpte det vel egentlig der og da. Nå har vi bodd her i 5 år.

Hvorfor akkurat Kolbotn?

Både kona og jeg er fra Ås, og foreldrene våre bor der fortsatt. Kolbotn er halvveis mellom Ås og Oslo, så sånn sett var det praktisk med tanke på barnepass og besøk. Dessuten fikk vi mye hus for pengene, og veldig stor hage. Det er også deilig å bo i enebolig som ligger like ved naturen. Vi har et vann like i nærheten, det tar ikke lang tid å reise ned til stranden om sommeren og om vinteren kan vi stå i slalåmbakken eller bruke skiløypene i området. I tillegg er det et hyggelig lokalsamfunn her. Akkurat passe stort til at du er på hils med folk, uten at du nødvendigvis behøver å slå av en lang prat hver gang du handler.

Hva med pendling til og fra jobb?

Da vi bodde på Hellerud brukte jeg 14 minutter med banen til Oslo sentrum. Med toget fra Kolbotn tar det 15 minutter. Jeg kan også bruke bussen som tar 22 minutter. Stort sett bruker jeg 35 minutter fra dør til dør. Til og med det å sykle til jobb tar ikke mer enn maks 40 minutter. Men av og til tar jeg bilen, for da kan jeg slappe av og høre på musikk.

Men savner du å bo i byen av og til?

Joda, av og til savner jeg vibbene byen byr på. Det å tusle rundt i sentrum, sette seg på en kafé eller en benk og bare se på livet. Dessuten ville vi kanskje gått mer på konserter, teater og restauranter hvis vi fortsatt bodde i byen, men det er ikke noe jeg tenker på så ofte.

Kort oppsummert, hvor fornøyd er du med å bo der dere bor nå?

Veldig fornøyd! Vi har et stort hus med egne soverom til alle. Vi har hage, natur, nærhet til byen og passe stort nærmiljø. Alt i alt er jeg faktisk veldig positivt overrasket.