Grilstad Marina - kjærlighet ved første blikk

Da Sigurd Baldersheim (28) og Thea Sand (27) ventet sitt første barn, ville de ha en leilighet med god standard og med rom for familieforøkelse. I Grilstad Marina ble det kjærlighet ved første blikk.

– Man skal jo egentlig ikke bli det; forelsket i leiligheter. Det blir fort skummelt. Men med denne klarte vi bare ikke å la være, forteller Sigurd Baldersheim, og peker på den over hundre kvadratmeter store fireroms-leiligheten i fjæresteinene han og samboeren kjøpte på nyåret. Egentlig var de på utkikk etter noe på Lade, men da de kom på visning i Grilstad Marina ombestemte de seg.
– Da vi oppdaget hvor nært sentrum dette egentlig er, ble saken plutselig helt annet. Her bor vi femti meter fra Ladestien og det er lett å komme seg inn til byen. Nå er også dette området godt utbygd med alt man trenger av butikker og handel, så det er sjelden vi har behov for å dra så langt, forteller paret.

 

Frisk sjøluft

Befolkningsveksten i området har økt betraktelig med utbyggingen av flere store boligprosjekter, som har lokket til seg alt fra barnefamilier med ønske om å bo nært naturen til etablerte par. Ved byggingen av boligprosjektet i Grilstad Marina er ikke noe lagt til tilfeldighetene, og utearealene spiller på naturen som ligger rett utenfor ytterdøren. Baldersheim er opprinnelig fra Sørlandet, og er vant til å bo nært frisk sjøluft.
– Nærheten til havet var viktig for meg. På denne tiden av året har vi sol fra 11 om morgenen til den går ned om kvelden. Utenfor terrassen har vi et vannspeil, så på sene sommerkvelder er dette som å bo i Syden. I alle fall om du ikke kjenner så godt på temperaturen. Men den kan vi ikke gjøre noe med, sier Baldersheim og ler.

Mer for pengene

Ved å kjøpe på Grilstad kunne paret også få muligheten til å kjøpe noe større enn det prisnivået i andre bydeler ga mulighet for. Det har de ikke angret på.
– Jeg hadde familien min på besøk her om dagen, og vi huset tre personer ekstra uten problem. Vi har en sønn på tre måneder, men siden vi har tre soverom har vi god plass om vi skulle få flere barn. På den måten har vi økt vår levetid i leiligheten og vi føler vi har fått mer for pengene, forteller Baldersheim. Paret peker på fordelen med området, som naturen og tryggheten, og har kun en ting å utsette på valget sitt om å bosette seg i Grilstad Marina:
– Når vi en gang kanskje velger å oppgradere boligen kommer vi til å bli veldig kresne med hva vi ender opp med. For oss skal det mye til for å toppe dette stedet med friheten, tryggheten og atmosfæren.

Ranheim er en forlengelse av Trondheim

Henning Spets, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 Grilstadporten, forteller at Ranheim i hovedsak er attraktivt for to kjøpegrupper; barnefamilier og de som er ute etter nye og komfortable leiligheter.– Fellesfaktoren er nærheten til det naturen har å by på. I området finner du Ladestien, badeplasser og marka på motsatt side. I tillegg har de nylig utbygde områdene på Grilstad store fellesområder som er veldig populære og til og med et eget handelssentrum med kjøpesenter som trekker folk, forteller Spets. Ranheim og Grilstad har vært gjennom en enorm oppgradering de siste årene. Fra å være et sted som omkranset seg rundt fabrikkene, til å bli en attraktiv forlengelse av Trondheim.
– Bor man her, bor man ikke langt unna byen. Etter at Strindheimtunnelen ble ferdig har det også ført til en langt kortere vei inn til sentrum av Trondheim. Området har blitt langt mer sentralisert enn det var før i tiden, mener Spets. Det er i hovedsak den tidligere våren, tryggheten i et lokalt miljø og familie-vennligheten som gjør at området nå er i vekst. Og for de som ønsker en familiebolig, er det håp litt øst for sentrumskjernen.
– Det er et enormt trykk på familieboliger i Trondheim, og her finnes det mye av det. Flytter man for eksempel fra en treroms i sentrum kan man få et rekkehus på Ranheim som kan tilby både ekstra soverom og en ekstra stue. Det er mange som flytter ut hit for å få litt areal, kanskje en hage og en trygg, stabil og naturnær oppvekst for barna.