Folk flest tror meglere er veldig dyktige i steinkast!

Tekst: Ingrid Milde. Foto: Jon Arne Tjelta.
Ved salg av hus er det viktig å vite avstand til for eksempel skole, kollektivtransport og sjøen. – Beliggenheten til en bolig er viktig. I boligannonser blir et steinkast ofte brukt som betegnelse på kort avstand til noe attraktivt. Svaret på hvor langt et steinkast er, finner du ikke i det metriske system, sier Monica Grevsen hos EiendomsMegler 1 i Lund.

Nærhet til familie

Undersøkelser viser oss hva som er viktigst når vi kjøper bolig. Vi vektlegger i denne rekkefølgen: Nærhet til familie og venner, nærhet til arbeidssted, nærhet til butikker og servicetilbud, nærhet til turområder, nærhet til skoler og barnehager og nærhet til offentlig kommunikasjon.

Men det vi ser av svarene i vår region, er også hva som har mindre betydning.

Bompengering betyr lite foreløpig, litt reiseavstand til caféer, restauranter og kulturtilbud tåler vi, og bydelenes renommé påvirker ikke boligprisene på samme måte som i Oslo.

Fritid

– I disse travle tider ønsker folk å bruke mest mulig tid med familie og de ønsker å benytte fritiden godt. Det er sterke følelser knyttet til beliggenheten, og når du skal velge hus, betyr nabolaget mye. Derfor anbefaler vi kundene å orientere seg godt i det nabolaget de ønsker å bosette seg i, forklarer Monica.

– Vi bruker ofte en såkalt nabolagsprofil når vi skal fortelle om et boligområde. Fakta om nabolaget er nyttig og avgjørende informasjon for mange boligkjøpere. Her får en ikke bare vite hvor langt det er til nyttige steder som barnehage, skole, butikk og busstopp, men også apotek, vinmonopol og restauranter. Det er meglers oppgave å være lokalkjent og godt informert, sier Monica Grevsen. Da gjør megleren en god jobb for både kjøper og selger.

Monica Grevsen, tlf. 947 91 030