Blink på første forsøk

Tekst: Tonje Pedersen . Foto: Christin Eide .
En god magefølelse eller harde fakta? Hva betyr mest når megler kommer på besøk og skal gi svar på hva huset er verd?
– Folk har ofte en klar og realistisk oppfatning om hva boligen deres er verd. De har fulgt med i markedet og sett hva naboer har fått. Likevel er kundene våre selvfølgelig spente når megler skal si sin mening og begrunne prisestimatet, sier Caroline Holmstrøm i EiendomsMegler 1 Bergen.

Systematisk

Caroline Høyvik Holmstrøm har snart jobbet fem år i meglerbransjen i Bergen og startet i Eiendomsmegler 1 for rundt ett år siden. Hun har lang erfaring med prissetting og går systematisk til verks. – Vi bruker naturligvis statistikk på tidligere solgte boliger. Som megler kan vi følge med dag for dag på hva som blir solgt i området der du bor. En second opinion fra en god kollega er også verdifullt i prosessen. Vi bruker i begrenset grad kvadratmeterpris og kalkulator.

Lokal beliggenhetsfaktor, størrelse og standard er hovedparameter i prissettingen. Det er viktig å huske at kjøpere kan være ulike som natt og dag. Noen handler på intuisjon ut fra farger,
lukt og det visuelle. Andre er opptatt av byggekostnad eller slitasje som følge av bruk og alder. For andre igjen er nærhet til familie, venner og arbeidsplass det viktigste.


Tar hensyn til markedet


– Noen ganger er det vanskeligere å sette pris på en bolig. Det skjer når markedet er veldig hett, eller veldig tregt, forklarer Caroline. Med mange boliger på markedet og tøffe tider i næringslivet, tar det lenger tid å selge boligen. I slike tilfeller må lavere pris aksepteres. Med få boliger i markedet og lyse framtidsutsikter, blir budrundene mer hektiske.

– Akkurat nå er vi inne i en spennende fase med mange boliger i markedet og en stigende optimisme. Vi ønsker å sette en prisantydning som markedet er villig til å betale og en pris som selgeren er beredt til å selge for. Alle bud over prisantydning bør være bonus. Overdrevne forventninger og for høy prisantydning kan føre til at du mister folk på visning og budene uteblir.

En forutsetning for godt samarbeid mellom megler og selger, er en felles oppfatning av hva boligen kan selges for. Hva sier magefølelsen kombinert med de harde fakta? En god megler er den som treffer godt med prisantydningen.

Caroline Høyvik Holmstrøm, tlf. 99 10 40 50.