Hvordan sjarmere kjøperne i senk?

Tekst: Tonje Pedersen . Foto: Jon Arne Tjelta .
Gjør det hjemmekoselig på visningen og ta hensyn til årstiden. Tenn gjerne i peisen og tenn stearinlys om vinteren, men om sommeren er det åpen dør til en velstelt hage eller koselig uteplass som gjelder, sier Knut Harald Olsen i EiendomsMegler 1 på Fana.

Det må være rent og ryddig i alle rom. Innestengt luft er ikke noe godt salgstriks, og påvirker stemningen. Derfor bør du lufte godt ut i alle rom. Begrens hva du viser fram. Familiebilder og mange personlige pyntegjenstander trenger ikke stå framme. Fjern gjerne overflødige møbler slik at det er lett å bevege seg rundt, anbefaler Knut Harald Olsen i EiendomsMegler 1 Fana.

– Kjøkkenet og badet er rom som blir lagt godt merke til. Rydd skikkelig, og ha så få ting som mulig på kjøkkenbenk, i skuffer og skap. Vask benkeplatene godt, husk overflater og dører. Stort sett går interessentene ganske overfladisk til verks på visning, men kanskje de som er mest interessert er nøyere med inspeksjonen. Derfor kan det være lurt å rydde litt ekstra under vasken slik at det er lett å sjekke om alt er i orden.
På badet bør alt av såper og kosmetikk fjernes. Her kan det ikke blir rent nok, så vask til det skinner. Du kan gjerne investere i nye håndklær, vaskekluter og tilbehør som passer sammen. På soverommet er det smart med pent sengetøy, eller å legge på et pent sengeteppe. Barnerommene må være ryddige.

Fiks småting


Har du en vegg som trenger et strøk maling, en dryppende kran, noen ledninger som slenger løst eller dører som knirker? Fiks småtingene før du viser frem boligen, det lønner seg. De store oppussingsjobbene lønner seg ikke så ofte, sier Olsen. Ikke glem uteområdene. Vask vinduer ute og inne. Hvis kledningen er ekstra skitten, kan du ta en utvendig vask. Fei og vask trappen. Ved inngangspartiet og i hagen skapes førsteinntrykket. Selger du i borettslag eller sameie er det i alles interesse at også fellesarealene ser bra ut.

– Når dagen for visningen er der, sørg for at søppelbøttene ikke flommer over og at lyspærene virker i utelampene. Sjekk at husnummeret er godt synlig, rydd fortauet utenfor huset.
Tenk over parkering ved boligen, får de besøkende den beste plassen? Hos megleren kan du få sjekklister til bruk før visning, og vil du ha profesjonell hjelp har megleren gode boligstylister som kan anbefales.

Dokumentasjon

– De som har interesse av å kjøpe, har behov for å få opplysninger om både boligens tilstand, naboforhold, skoler og bussforbindelser. Vi meglere vet mye, men er det detaljer du selv ville satt pris på å vite om, fortell oss om dette slik at vi får frem alt som er vedt å vite.
Gjør klart for visningen før megleren kommer. Kjøp inn ferske blomster og litt godt i skålene på bordet. La megleren være ansvarlig for visningen, men vær tilgjengelig ved behov.

Knut Harald Olsen: 941 58 482