Sjefen over skjærgården

Tekst: Tonje Pedersen . Foto: Jon Arne .
Med nesten dobbelt så mange hyttesalg som konkurrentene, var EiendomsMegler 1 i fjor den klart største hyttemegleren på Sørlandet. – Ingen kjenner skjærgården som oss, smiler regionsjef Claus Eftevaag i Agder.
Mens mange vestlendinger drømmer om den nydelige skjærgården på det blide Sørlandet, der solen varmer til langs på kveld og gode hyttenaboer deler vin over rekefatet, er EiendomsMegler 1 den desidert største megleren for hytteselgerne på Sørlandet. I fjor solgte landets største meglerhus hele 33 prosent av alle hyttene ved sjøen mellom Grimstad og Flekkefjord. Totalt solgte EiendomsMegler 1 76 hytter i dette området.

Sørlandsidyll


Størst erfaring

– Vi er veldig glade og stolte over at jobben vi gjør også viser igjen i tall og fornøyde kunder. Dette viser at vi er den megleren med størst erfaring med salg av hytter ved sjøen. Det gir trygghet for de som skal selge, samtidig som kjøperne vet at vi kjenner området vi selger i, sier regionsjef Claus Eftevaag i EiendomsMegler 1 Agder.

Claus Eftevaag, regionsjef i EiendomsMegler 1 Agder

EiendomsMegler 1 har meglerkontorer langs hele kyststripa i sør, slik at kundene finner lokalkjente meglere både i Flekkefjord, Farsund, Lyngdal, Mandal, Kristiansand og Grimstad. Felles for hver eneste megler på Sørlandet, er at de elsker skjærgården og området de jobber i.

– Jeg tror ikke at det er mange meglere i vår region som ikke har båt privat. Vi har båt på alle meglerkontorene og drar mye rundt på befaring hos hyttekundene. Det betyr at vi kjenner hvert et skjær og smau i området. Vi vet selvfølgelig også hvor badeplassene er, hvor det største sankthansbålet står og hvor de vakreste perlene ligger, ler Eftevaag.

Link til vest


Mange av kjøperne av sørlandshyttene som EiendomsMegler 1 selger, kommer fra vest. Vestlendinger som er leie av vind og regn, drømmer om sørlandssol og naboer med bløde konsonanter, samtidig som meglerhuset har sterk posisjon i Stavanger-regionen. Det er også mange sørlendinger som kjøper hytte ved sjøen.

Sørlandsidyll

– Endel av hytteselgerne velger oss, fordi EiendomsMegler 1 også er sterke i vest. Det betyr at vi har flere kjøpere for hånden og kan bruke det gode samarbeidet mellom kontorene i vest og sør. Allerede nå er jakten på sørlandshyttene i gang, og vi har fått flere henvendelser fra interesserte kjøpere som lurer på hva som kommer til salgs framover.

Mens interesserte kjøpere finner hytter i alle prisklasser, er det sjønære fritidseiendommer i prisklassen 2.5 til fem millioner kroner som selges først. I dette segmentet er det mange om beinet, forteller meglerne på Sørlandet.
– Den prisen stemmer med manges lommebok, men EiendomsMegler 1 kjenner flere kjøpesterke som er interesserte i de dyreste perlene også, sier Eftevaag, og avslutter med at båtene ved meglerkontorene nå står klare til å frese ut på befaring til folk som tenker på å selge hytta til sommeren.Hytte solgt av EiendomsMegler 1

Hytte solgt av EiendomsMegler 1

Hytte solgt av EiendomsMegler 1