Følg hyttedrømmen – vi har perlene

Tekst: Tonje Pedersen . Foto: Foto: Jon Arne Tjelta og istockphoto.com .
21. – 22. april arrangerer EiendomsMegler 1 visningshelg for de som drømmer om egen sommerhytte. Regionsjef Claus Eftevaag i EiendomsMegler 1 Agder oppfordrer hytteeierne på Sørlandet til å være tilstede og er spent på interessen fra Rogaland.

Når rogalendinger strømmer til Sørlandet på hyttevisninger neste helg, skal regionsjef Claus Eftevaag og resten av sørlandsmeglerne stå klare til å vise fram de mange spennende hyttene som er til salgs. Meglerne vil være på hjul og i båt, slik at flest mulig hytter blir vist fram til interesserte kjøpere.

– Sesongen har latt vente på seg, men nå starter våren på Sørlandet. Vi får daglig telefoner fra rogalendinger som lurer på hva som kommer til salgs. Flere hytteeiere har ventet med å legge hyttene ut, men nå kommer de for fullt. Det blir mer enn nok å velge i, lover Eftevaag.


Allerede i april–mai fylles hyttene opp av soltørste vestlendinger. (Foto: Jon Arne Tjelta)

Dekket bord


De små sørlandskommunene Farsund, Mandal og Lindesnes dobles i innbyggertall i sommermånedene. Allerede i april–mai fylles hyttene opp av soltørste vestlendinger. – Felles for de som kjøper hytte i dag er at de ønsker å komme til dekket bord. Folk kommer på hytta for å feriere og slappe av og vil gjøre minst mulig på eiendommen, opplyser Eftevaag.


Med nesten dobbelt så mange hyttesalg som konkurrentene, var EiendomsMegler 1 i fjor den klart største hyttemegleren på Sørlandet. I fjor solgte EiendomsMegler 1 hele 33 prosent av alle hyttene ved sjøen mellom Grimstad og Flekkefjord. Meglerne solgte totalt 76 hytter i dette området.

– Dette viser at vi er den megleren med størst erfaring med salg av hytter ved sjøen. Det gir trygghet for de som skal selge, samtidig som kjøperne vet at vi kjenner området vi selger i. Ingen kjenner skjærgården som oss, sier Eftevaag videre.

Lokalkunnskap


EiendomsMegler 1 har meglerkontorer langs hele kyststripa i sør, slik at kundene finner lokalkjente meglere både i Flekkefjord, Farsund, Lyngdal, Mandal, Kristiansand og Grimstad. Felles for hver eneste megler på Sørlandet, er at de elsker skjærgården og området de jobber i.

Lindesnes fyr. (Foto: istockphoto.com)

– Jeg tror ikke at det er mange meglere i vår region som ikke har båt privat. Vi har båt på alle meglerkontorene og drar mye rundt på befaring hos hyttekundene. Det betyr at vi kjenner hvert et skjær og smau i området. Vi vet selvfølgelig også hvor badeplassene er, hvor det største sankthansbålet står og hvor de beste fiskeplassene er, ler Eftevaag.

Mens interesserte kjøpere finner hytter i alle prisklasser, er det sjønære fritidseiendommer i prisklassen 2,5 til fem millioner kroner som selges først. I dette segmentet er det mange om beinet, forteller meglerne på Sørlandet.

Foto: istockphoto.com

Godt hyttesalg


– Generelt selges det mye hytter, og det har vært et godt år på fjellet. Vi er ganske sikre på at det blir minst like bra ved sjøen, sier Marius Thorkildsen Kjørkleiv, avdelingsleder i EiendomsMegler 1 Lyngdal.

– Nå går vi inn i en periode der kjøperne er på hugget. Områdene nærmest Stavanger, som Lyngdal, Mandal og Lindesnes, er spesielt populære. Det blir mye bra framover, og mye av dette blir vist fram neste helg.
Våre meglere vil være tilstede og disponible for visninger hele helgen, forteller Thorkildsen Kjørkleiv.

– Sørlandet er førstevalget for alle i Stavanger-området. Denne sommeren blir det verken vind eller regn, og
vi tror på en fantastisk sommer, avslutter regionsjef Claus Eftevaag, som gleder seg til hyttesalget framover.

Foto: Jon Arne Tjelta

Ryfylkeperler


I Ryfylke blir det også visning av hytter utover våren. Sesongen er allerede i gang og det kommer mange
flotte hytter for salg framover. Ta kontakt med EiendomsMegler 1 for private visninger av idylliske perler i Ryfylke.

Foto: istockphoto.com

Fiskesuppe og overnatting


Møteplassen for visningshelgen blir på Lindesnes havhotell i Spangereid. Her blir det billigere hotellrom for gjestene denne helgen og ekstra god fiskesuppe til sultne hytteinteresserte som vil på visning. Dobbeltrommene koster 1 000 kroner, fiskesuppa en god hundrelapp.

– Sørlandet har en egen fred og ro over seg, som appellerer til folk fra vest. Klimaet er litt bedre, og
avstanden er kort. Det er nok noe av årsaken til interessen fra Rogaland, tror Stig Ubostad som satser stort på Sørlandet sammen med broren Gaute. De to eier både Rosfjord strandhotell og Lindesnes Havhotell, og er gründerne bak den mye omtalte undervannsrestauranten «Under» som skal stå ferdig neste vår.

Restauranten blir verdens største spisested under vann og er tegnet av Snøhetta. Totalt blir det plass til 100 spisegjester. – Det er klart at dette blir en stor merverdi for de som kjøper hytte i nærheten. Responsen er enorm. Totalt har det blitt skrevet 785 artikler om restauranten som er publisert i 74 land. Det er helt enormt, sier han.

– Når det gjelder hotellene våre antar jeg at rundt 90 prosent av de som ferierer på Rosfjord i Lyngdal kommer fra Rogaland. Lyngdal er svært populært for barnefamilier. De vil til Sørlandsbadet, den lille byen og slippe å kjøre så langt. På Lindesnes Havhotell er rundt halvparten rogalendinger. Her er det også mange østlendinger som vil oppleve området og naturen ved Lindesnes fyr.