Ruskeneshaugen

Bolig for alle på Ruskeneshaugen på Søreide

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen . Foto: Silje Holte .
Takterrasse, konkurransedyktige priser, nærhet til sjøen, barnehager og skole. Det er noe av det populære Søreide frister med. Nå legges rekkeshus og leiligheter ut for salg på Ruskenenshaugen.

På et gammelt tun, i et etablert og stille boligområde i Fana, skal det bygges 11 rekkehus og 14 leiligheter fordelt på tre punkthus. Busstopp er rett utenfor, dagligvare, skole og barnehage like i nærområdet. Her får man sjøen i umiddelbar nærhet. Jonas H. Johannesen (24) har sikret seg et rekkehus sammen med samboeren Charlotte S. Morstøl (23). 


– I dag bor vi i en leilighet på 50 kvadratmeter, og ønsket noe større. I stedet for å kjøpe en litt større leilighet, tenkte vi langsiktig, og gikk for et rekkehus hvor vi kan bli i mange år, forteller Johannesen.

Rekkehuset til Jonas og Charlotte er fordelt over tre etasjer. Helt unikt med disse rekkehusene er at det i tredje etasje er loftstue og utgang til privat og solrik takterrasse på 50 kvadratmeter. Huset inneholder tre soverom, to bad og romslig stue/kjøkken med utgang til balkong.

Jonas H. Johannesen og Charlotte S. Morstøl gleder seg til å kunne flytte inn i et splitter nytt rekkehus.

Flere fordeler ved å kjøpe nytt

I tillegg til den attraktive beliggenheten, er det flere andre fordeler som avgjorde kjøpet til den unge paret.

– Vi ville investere i noe nytt, og i tillegg lå prisen på samme nivå som gamle rekkehus. Nå slipper vi å pusse opp på mange år, vi får velge hvordan vi vil ha det og kan flytte rett inn. Vi slipper dokumentavgiften som sparer oss for mange tusen kroner, og vi får nybyggaranti, forteller den ferske huskjøperen. Ved kjøp av ny bolig har kunden inntil fem års reklamasjonsadgang.

Bolig for alle


Per Terje Denk Bolstad fra Backer Bolig AS er prosjektleder for Ruskeneshaugen. Han forteller entusiastisk om de 25 nye boligene som skal bygges.

Slik blir de nye boligene på Søreide seende ut.

– Det er en populær adresse – solrikt, nærhet til sjø, Søreide sentrum, kollektivtransport, skole og barnehage.

Bolstad mener at alle passer inn på Søreide.

– Boligene vi bygger på Søreide er for alle. Leilighetene passer både for unge og eldre, og rekkehusene er perfekte for småbarnsfamilier eller nyetablerte, sier Bolstad. Han legger til at de bygger etter siste forskriftskravene, TEK17, som er energibesparende. Et utvalg av leilighetene er tilgjengelige boenheter med trappefri adkomst.

– Det er veldig fine bygg som vil gi litt samme følelsen som å bo i enebolig.

Unikt med elbil-lader som standard

Utbyggeren forteller at de har lagt seg på et litt høyere nivå i standardleveransen enn det som er vanlig i prosjektmarkedet, og for første gang leverer de elbil-lader som standard til alle rekkehusene.

– Det er vårt første prosjekt hvor vi gjør det. Mange har, eller planlegger å kjøpe elbil, men manglende lademulighet er ofte en utfordring. Leilighetene får dette som en tilvalgsmulighet. Andre oppgraderinger vi har gjort er fullintegrerte hvitevarer, høy kvalitet på parkett og en del downlights og belysning inkludert i standardleveringen, sier han. Flere rekkehus og leiligheter er solgt, men det er fortsatt mulig å kjøpe sin egen bolig på Ruskeneshaugen.

– Vi gleder oss veldig til å flytte inn, og ser fram til at de snart skal begynne å bygge, avslutter Johannesen.


Fakta Ruskeneshaugen


Boligtype: Leiligheter og rekkehus
Fast pris: Fra kr 2.700.000 - 4.990.000
Terrasser: fra 8 - 57 kvm
Antall soverom: fra 1 – 3
P-rom/BRA: 51/56 -l 117/122
Forventet ferdigstilt: 2020
Omkostninger totalt: kr 7.856,-
Visning: Etter avtale med megler

Eiendomsmeglere:

Kari Berland: Mobil: 41073038 e-post: kari.berland@em1sr.no
Christoffer Nordvik: Mobil: 90786996 e-post: christoffer.nordvik@em1sr.no


Referansenr: 91180030