Mosvannet Park: Midt i byen – i ett med naturen

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: EVE images, Felix Skulstad og iStock.
– Det er ikke mange sentrumsnære leiligheter med så gode solforhold og utsikt mot nord, dette blir et fantastisk sted! Det sier Sjur Svihus i EiendomsMegler 1 begeistret. På den gamle Hotell Alstor-tomta skal estetikk, kvalitet og grøntområder gjøre det godt å bo.
– Drømmer du om utsikt, sol, sentrumsnært og splitter nytt, ja, så er dette en unik mulighet. Her kommer det fantastisk flotte bygg og leiligheter, på det jeg mener er en av byens beste tomter, forteller Sjur Svihus i EiendomsMegler 1 entusiastisk.

Mosvannet Park er navnet på det nye prosjektet som kommer der Hotell Alstor ligger i dag. Den unike plasseringen, med nærhet til bydelene rundt, sentrum, sykehuset, universitetet, kjøpesentre og servicetilbud, gjør prosjektet svært attraktivt. Dette er stedet for deg som ønsker å bo sentralt i byen og samtidig har en av byens fine turstier rett utenfor døra.
– Vi har allerede merket stor interesse for prosjektet, og flere som i dag bor i eneboliger rundt snuser på muligheten til å flytte inn i ny leilighet i løpet av 2021, sier Svihus.

Målgruppen er folk i alle aldre, som ønsker å bruke mindre tid på hus, hage og vedlikehold, og mer til andre ting, som en treningsøkt på treningsrommet alle beboerne disponerer, en svømmetur i Gamlingen og å mate endene med barna eller barnebarna i Mosvatnet. Prosjektet vil bestå av rundt 85 boenheter, med en god variasjon i leilighetsstørrelser og boligtyper. Bebyggelsen brytes opp i volumer med varierende høyder, fra to til fem etasjer over bakken.

– Leilighetene får utsiktsvinduer fra gulv til tak i stuen. Bygget vil fungere som en barriere mellom vei og parken, og når Ryfast åpner ved årsskiftet vil trafikken reduseres betydelig. Da vil området fremstå som et svært attraktivt boligområde med nærhet til det meste. Fra stua får man utsikt utover vannet. Eller man kan si at man får utsikten inn i stua. Jo lenger opp i høyden leiligheten er, jo lenger mot nord ser man. I tillegg gir dette leilighetene godt med lys, forteller Svihus, som selger prosjektet sammen med kollega Erlend Haglund i EiendomsMegler 1 Eiganes. Utbygger er The Property Group (TPG). 

Godt, bilfritt bomiljø


Bebyggelsen etableres i to rekker. Det blir en randbebyggelse mot nord som skjermer mot støy fra E39, og hagehus mot sør, som møter eksisterende boligområde i typologi og høyde. Dette gir et stort, sammenhengende uteområde uten støy og med optimale solforhold. Gjennom det store parkområdet, Mosvannet Park, kommer man seg fra øst til vest. Dette sikrer gode solforhold, skjermede og trygge uteområder. Arealet som disponeres til bolig skal være bilfritt. Her kan barna leke fritt, mens de voksne nyter sola og slår av en drøs med gode naboer.

– Prosjektet har høye ambisjoner for bomiljø. Bebyggelsen omkranser et stort, felles parkdrag, skjermet for trafikkstøy. Bebyggelsen er lavest mot vest og sør, noe som sikrer gode solforhold på felles og private uteoppholdsarealer. Ved at trafikken avvikles tidlig med nedkjøring til felles parkeringsanlegg, frigjøres utearealene for biltrafikk med unntak av nød-og nyttetrafikk. Dette bidrar til barnevennlige og rolige omgivelser for beboerne. Det forteller Camilla Sjo Fasting, daglig leder og sivilarkitekt i Sjo Fasting, som har jobben med å utforme Mosvannet Park.

I kjelleretasjen, delvis under bakken, kommer det i tillegg til parkeringsanlegg, dagligvareforretning. Også sykkelparkering legges i underetasje mot nord, noe som gir en god, åpen og direkte adkomst for sykkel.

Prosjektet skal vektlegge det estetiske, ved å tilrettelegge for vakre omgivelser med et mangfold av sanseopplevelser og en tidløs, varig og robust arkitektur med fokus på materialbruk og et tydelig formspråk.

– Hovedfasadematerial er tegl, med innslag av metall og tre. Tegl er et spennende materiale med stor spennvidde i form av farger, overflater, format og mulige forband. Det er et bestandig materiale som krever minimalt vedlikehold, og som representerer det holdbare. En kombinasjon av metallkledning og tegl, med innslag av tre, vil danne et vakkert bakteppe for parkvegetasjonen mot nord og sør, forteller arkitekten.

Det legges opp til mye grønt i form av grønne tak, plantekasser som skjerming i balkongsone, takpaviljonger og, ikke minst, Mosvannet Park, som etableres rundt prosjektet.Med unntak av de minste, sørvendte leilighetene, er samtlige leiligheter gjennomgående og gjennomlyst, med åpne planløsninger hvor oppholdsrommene etableres rundt våtromskjerner/boder. Mot sør blir det det 2,5 meter dype balkonger langs hele fasaden. Det gir gode private uteoppholdsarealer, samtidig som balkongene vil fungere som solskjerming. I tillegg til balkonger mot sør, blir det takterrasser for leiligheter i de øvre etasjene både i leilighetsbebyggelsen og hagehusene.


Bred kjøpergruppe


– Planløsningene er rasjonelle og effektive, med fokus på gode oppholdsrom som er gjennomlyste og som gir gode muligheter for møblering. Leilighetene er fleksible med tanke på antall soverom og er bygget opp slik at man enkelt kan slå sammen leiligheter for å endre tilbudet i prosjektet. Prosjektet har en høy grad av variasjon i leilighetsstørrelser, og vil være for en bred kjøpergruppe. Det blir også gjestehybel som kan lånes når det trengs mer overnattingsplass. Hagehusene tilrettelegger for familieboliger med hager mot sør og rause takterrasser, sier Sjo Fasting.

Utsikt, sol, ro og vakre bygg – alt ligger til rette for et godt liv, her i Mosvannet Park.