Vårens vakreste løpetur

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Rune Sørhus og Jon Arne Tjelta.
Kickstart sommeren med formsjekk langs en av byens fineste kystlinjer, fra Brutt lenke i Kvernevik til Møllebukta og Sverd i Fjell. 28. mai arrangeres Hafrsfjordløpet for tredje gang, og allerede er det over 300 påmeldte.
Når klokka nærmer seg 18.00 denne tirsdagen i mai, står 500 deltakere spente på startstreken på det vestligste punktet i Stavanger, i Kvernevik. Ni kilometer senere er de i mål, og mens noen vet hva som venter dem, er det første gang for andre. Uansett vær, vind og tidsbruk, håper løpsansvarlig Anders Myhra Nordin at alle får en god opplevelse, og nyter den vakre utsikten langs kysten.

– Dette må jo være en av de fineste turstiene vi har i distriktet, og her løper man stort sett med grus under beina og med sjøen ved siden av seg, forteller Myhra Nordin.

Løpet ble til som et supplement til de andre løpene i regionen.

– Vi hadde lyst til å lage et løp langs den nye kyststien som åpnet i 2016, og i tillegg rette litt fokus mot noen av de flotte monumentene vi har i byen. De aller fleste kjenner til Sverd i Fjell, mens Brutt lenke, som ble reist til minne om Alexander Kielland-ulykken, er nok mindre kjent.

Løp for de fleste

Er en av dem som løper jevnt og trutt gjennom året, er dette absolutt et overkommelig løp, og har du aldri vært med på noe lignende før, er dette en fint løp å starte med. Men et kriterium mener Myhra Nordin de må ha.

– Løpet er for alle som kan bevege seg framover i noenlunde greit tempo. Det er jo et løp, så det er ikke tenkt at man skal gå. Tidsbruken varierer fra 35 minutter for de raskeste og opp mot en time og 20 minutter for de som ikke er raskest, sier han.

Aldersgrensa er satt til 12 år, og det er maksimalt 500 deltakere. Med over 300 løpere påmeldt, tror arrangøren på full startliste.

– Den store interessen viser at Hafrsfjordløpet har etablert seg godt i regionen.EiendomsMegler 1 og SR-Bank er samarbeidspartnere til Hafrsfjordløpet. Fra venstre: Tor Øyvind Grov, Anders Myhra Nordin, Kjetil Helland, Anders Tangen og Thomas Fanebust.

Barneløp i Møllebukta


De tidligere årene har det vært folk langs løypene og heia fram bein med melkesyre og folk med høy puls. Myhra Nordin håper mange tar turen 28. mai.

– Noen oppløftende ord og rop på veien er supermotiverende for de som løper, så om du ikke selv skal løpe er det veldig kjekt om du tar turen og hjelper deltakerne i mål, oppfordrer han.

EiendomsMegler 1 og SR-Bank er samarbeidspartnere til Hafrsfjordløpet. De arrangerer også et barneløp, som starter klokka fem samme dag, i Møllebukta. Arrangørene håper på hundre løpeglade barn.

– Løpet er gratis og alle barna får medalje og is når de kommer i mål, forteller Thomas Fanebust, eiendomsmegler ved Madla-kontoret til EiendomsMegler 1. Han synes det er gøy å være med som samarbeidspartner, og mener det er et bra arrangement for alle som bor her, og for å vise enda flere de flotte områdene som er i bydelene.

– Det er en fantastisk løype på byens fineste tursti, sier Fanebust. Han kjenner området godt, og selger sammen med kollegene over 50 prosent av alle boligene i området.

– Løypa går gjennom fem av «våre» bydeler med start i Kvernevik, forbi Sunde, Hestnes og Madlasandnes før du løper i mål i Møllebukta. Vil du ikke løpe selv, er det kjekt om du stiller deg langs løypa og heier fram naboen, avslutter Fanebust.