Funksjonelt og moderne på sentrale Sandal

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Eivind Dirdal.
På Sandal ligger et boligfelt som er vernet som en del av trehusbyen Stavanger. Arkitektonisk flott og fleksible rom gjør Måltroststien 11 til et godt hjem, både for små og store familier.

I 1980 flyttet de første beboerne i Måltroststien inn. Siden har folk trivdes. Arkitektene er kjente for å ha bidratt til å utvikle enkle, gode boligområder i tre, og boligfeltet på Sandal, med Orrestien, Sisikveien og Måltroststien er intet unntak.

Kjøkkenet er lyst med god plass.

Huset for alle livsfaser

Måltroststien 11 er et innholdsrikt hus med smarte og praktiske løsninger. Et fleksibelt hus med få bærevegger, slik at om behovet er der, er det mulig å lage flere eller færre rom. I hovedetasjen finner du kjøkken, spisestue, stue og bad. Den store, flotte øya med benkeplate i valnøtt er perfekt sted å sitte og holde kokken med selskap eller selv ta del i kokkeleringen. Boligen har tre soverom i andre etasje, og to i underetasjen, men også her er det behovet som avgjør. Kjellerstuen kan enkelt utvides, og soverommet med utgang til balkong i andre etasje kan bli loftstue. Det store vaskerommet i underetasjen gjør det enkelt å holde kontroll på hele familiens tøy.

Spisestuen har god plass til stort spisebord, med utsikt utover hagen.

Hele huset er pusset opp, sist i 2009, hvor første etasje, inkludert vinterhage, stue, spisestue, nytt kjøkken, bad og elektriske anlegg, ble nytt. Her flytter man rett inn. Familien har hatt ekstra stor glede av kjøkkenet, levert av den danske leverandøren Invita. Dette er det naturlige samlingsstedet, med god benkeplass.

Badet ble pusset opp i 2009.

Hagen – en oase

Reguleringsbestemmelser sikrer at de arkitektoniske og miljømessige kvalitetene blir bevart og gjør at feltet fremstår som helhetlig. Som eneste av husene på feltet har nummer 11 vinterhage som en forlengelse av stua. Her er det god utsikt mot nydelig opparbeida hage, hvor det vokser plommer, epler, rips og solbær. Som en oase, beskriver dagens eier. Lunt, godt og usjenert, selv om feltet er tettbygd. Den koselige kaffekroken nederst i hagen ligger østvendt, perfekt for morgensola. Det er godkjent av kommunen å sette opp sykkelbod i hagen.

Familien har trivdes godt på Sandal. Med tre fotballgutter har nærheten til Lassabanen vært uvurderlig. For aktive barnefamilier er dette midt i smørøyet, med DnB Arena, Stavanger idrettshall, tennishall, Ynglingehallen og Stavanger turnhall i gåavstand. Søndagsturen kan også tas i området, med både Mosvatnet og Stokkavatn i umiddelbar nærhet. Det er flere barnehager i området, og skoler, som Lassa, St. Svithun, Stavanger kristne grunnskole og Wang Toppidrett. Amfi Madla ligger bare en kort spasertur unna, hvor du finner alt av servicetilbud.

Er du på jakt etter en bolig med sentral beliggenhet i et rolig og barnevennlig område, er Måltroststien 11 stedet for deg.