Livet i sjøkanten

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Per Bendiksen.
Vil du våkne opp til bølgeskvulp, starte dagen med et forfriskende bad og invitere venner og familie til selvfanget krabbe? Denne strandperla på Sokn er for deg som drømmer om et hverdagsliv ved sjøen.
I flere år hadde dagens eiere drømt om å bo i sjøkanten med strandlinje. Drømmetomta fant de i Bruveien 122, og i 2009 kunne de flytte inn i den arkitekttegnede eneboligen, tegnet av den lokale arkitekten Kjell Reianes. De første skissene ble tegna på en serviett, men det var ingen tvil om hva som var viktigst med denne eiendommen: sjø, sjø og atter sjø.

For uansett hvor på eiendommen du står, føres blikket ditt mot sjøen. Vinduer og dører er plassert slik at du ser sjøen. Selv parketten leder blikket mot det blå. Arkitekten ga beskjed om at det ikke skulle bilder på veggene. Her er det bare utsikten som skal dekorere.Bruveien 122 er stedet for deg som trekkes mot sjøen. Uansett hvor på eiendommen du står, føres blikket ditt mot sjøen.

Få frihetsfølelsen ved sjøen

Bruveien 122 er stedet for deg som trekkes mot sjøen. Om det bare er å la tankene fare til synet av det yrende fuglelivet på holmen utenfor, hvor skarven tørker vingene og hegren hekker, eller om spenningen med krabbefiske en sen sommerkveld gir deg rush av endorfiner. Kanskje kan du endelig oppfylle drømmen om å pusse opp en gammel snekke? Vannsport, fiske, bading og kajakk – det er enkelt å leve et aktivt sjøliv når det er din nærmeste nabo. Har du padlet kajakk, forresten? Dagens eiere har gjort det enkelt for deg å oppbevare kajakken og få den ut på sjøen. Det gir en helt spesiell frihetsfølelse å padle fra holme til holme på blikkstille hav.
Vinduene går fra gulv til tak og det er åpen løsning mellom kjøkken og stue.

Innholdsrikt og arealeffektivt!

Når morgenbadet er tatt, er det godt å ha direkte tilkomst til dusj. I underetasjen er hovedsoverommet med tilhørende walk-in-garderobe og et helt fantastisk bad med både dusj og badekar. Videre er det kjellerstue, to soverom og et bad til. I overetasjen er det høyt under taket, vinduene går fra gulv til tak og det er åpen løsning mellom kjøkken og stue og utgang til en stor og deilig terrasse. En liten trapp tar deg videre opp til en loftstue eller et kontor, her har du full oversikt både over det som foregår inne og ute. Herfra kommer du deg til en skjermet terrasse, hvor du kan sole deg i nettoen, om du vil. Boligen Inneholder alt et hjem trenger, med dobbelt garasje, boder, fleksible rom som kan brukes til treningsrom, hobbyrom eller hva annet man måtte trenge.
På Sokn bor du i naturskjønne omgivelser, men likevel sentralt. Til Tjensvollkrysset tar det 20 minutter i bil, og med ny tunnel vil rushtrafikken gå kraftig ned. Området er svært barnevennlig, og i disse dager ferdigstilles en opplyst sykkelsti som gjør det trygt for barna å sykle til skolen. En liten kjøretur unna ligger Mosterøy, hvor du finner matvarebutikk, bensinstasjon og idrettsanlegg.

Når sola går ned, ungene er i seng og kvelden avsluttes med bad rett fra brygga, ja, da tenker du nok en gang
at det gode liv er her. I sjøkanten på Sokn.