Selge i høst? Liten innsats kan gjøre mye for salget!

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: John Arne Tjelta .
Vi går inn i en årstid som tradisjonelt har vært travel for boligmarkedet. Tenker du på å bytte bolig er det bare å komme i gang med prosessen, anbefaler megler Marianne Thu Salvesen.
– Jeg er alltid spent på markedet etter sommeren. Juni var en rolig måned for min del, men bedring i arbeidsmarkedet, i tillegg til nye studenter, gir flere tilflyttere, så høstmånedene har tradisjonelt sett vært bra måneder for boligmarkedet. Det forteller Marianne Thu Salvesen, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1.

Noen bruker lang tid på å bestemme seg for om man skal bytte bolig. Har barna flyttet ut og eneboligen føles stor, kan det likevel sitte et stykke inne å skulle flytte. Bare tanken på å måtte rydde huset kan virke avskrekkende. Megleren anbefaler å komme i gang med prosessen.

– Selv om man ikke er klar for å selge boligen her og nå, anbefaler jeg å få fikset de siste detaljene som kanskje har vært utsatt i lang tid, som å få satt på listen under oppvaskmaskinen eller andre småting. Dette er enkle grep som kan gjøre mye med inntrykket for potensielle kjøpere.

Hun oppfordrer også å planlegge litt rundt uteområdene før høstmørket setter inn for fullt.

– Det blomstrer i bed og frukten begynner å modnes på trærne. Planlegger man å selge i vinter kan det være lurt å ta noen bilder før de fine fargene forsvinner, sier Salvesen.

Enten man bor i blokk eller sameie og skal selge, anbefaler megleren å ta en liten opprydding ute for det viktige førsteinntrykket.

– Luk ugress, rak løv og få inngangspartiet til å se ordentlig ut. Førsteinntrykket sier noe om de som bor i blokka, rekkehuset og nabolaget, og vi liker å vite hvem vi bor under samme tak med.

Nye eiere venter på din bolig

Det ringer ofte folk til kontorene til EiendomsMegler 1, i håp om å finne en bolig i et spesifikt område. Det er selvsagt ingen garanti at man får solgt boligen sin på denne måten, men Salvesen vil gjerne oppfordre folk til å ta kontakt dersom man er åpen for salg.

– I tillegg kan man ta kontakt med oss for å sette navnet sitt på interesselister. Da tar vi kontakt direkte når det dukker opp noe innenfor kriteriene vedkommende har satt.

Ta kontakt med banken tidlig

For dem som har bestemt seg for å bytte bolig i løpet av det neste halvåret råder Salvesen å ta kontakt med banken så tidlig som mulig, slik at man er klar når drømmeboligen dukker opp. Det gjelder selvsagt førstegangskjøpere, men også for dem med enebolig.

– Da er man klar til å slå til når drømmeboligen dukker opp, og plutselig har man ny bolig til jul!