Skog ute og tre inne gir et godt hjem å bo i

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Eivind Dirdal.
Jåttånuten er Stavangers nest høyeste topp, bare én meter lavere enn Ullandhaugtårnet. I skråningen ned fra nuten ligger Eikeset 5 b, en nyoppført enebolig som passer like godt for to, som for familien på fem.
På Eikeset bor du tett på skogen. Hva med å pakke matpakken i sekken, klatre i trærne, leke gjemmeleken og tilbringe tid sammen i skogen, store, som små. For som Arne Næss sa;

– Det var ikke jeg som begynte å klatre, det var dere som sluttet. På Eikeset ligger alt til rette for et aktivt hverdagsliv!

Eikeset 5 b er en påkostet bolig fra 2017, der det er brukt lokale kvalitetsleverandører. Mur i Rennesøystein, ytterdører fra Egedører, innedører fra Knudsen i Ryfylke, hvitevarer fra Gaggenau, parkett fra T. Lund og trapper i massiv eik fra Eltervåg tre på Figgjo – for å nevne noen av kvalitetene. Naturen tas inn gjennom store, listefrie vinduer. Skogen ses fra alle kanter, mens fjelltopper og Dalsnuten regjerer i front.

Gjennom ytterdørene i eik kommer du til hovedetasjen, hvor det er kjøkken, stue, soverom og bad. Perfekt for deg som ønsker å bo på ett plan. Kjøkkenet i eik er laget av håndverkere fra Hamran og den gode kvaliteten skal vare lenge, gjerne i generasjoner. Benkeplata i Dekton tåler alt fra gryte som faller til barn som banker med leker. Opp trappa er det en loftstue, to soverom og et fantastisk bad med badekar. Her kan du la tankene fare til synet av skogen som ser ned på deg gjennom speilet.

Kjøkkenet i eik skal vare lenge, gjerne i generasjoner.

Gode leieinntekter

Underetasjen er utstyrt med alt som trengs for å brukes som egen boenhet. Den gir også store muligheter for en ekstra månedlig inntekt med flott bad, ett soverom og splitter nytt kjøkken. Det er full takhøyde og store vinduer med utsikt mot hagen på framsiden. Ønsker man å bruke denne delen av huset selv er det et perfekt sted hvor husets ungdom kan få ha litt privatliv og samle vennegjengen.

Sentralt i skogen

Beliggenheten er sentral, uansett om du jobber i Stavanger, Sandnes, Forus eller Jåttåvågen. Bussen går like nedi gata, og nærmeste togstasjon spaserer du til på rundt 20 minutter – en fin start på dagen. Grunnskoler, Den Britiske skolen og Jåttå videregående skole ligger like ved, og har du fotballinteresserte i hus, er nærheten til SR-Bank Arena en bonus. I Hinna Park er alt som trengs av servicetilbud, med butikker, treningssenter med mer.

Boligen ligger i en svært lite trafikkert blindvei, så utenom naboen som kjører forbi er det minimalt med biler, som gjør det til et trygt og rolig sted. Det er hage både foran og bak, med mange muligheter. Ettermiddags-
sola nytes fra en av terrassene.

Pakk matpakken og gå en tur i skogen. Bygg bondegård av kongler og konkurrer om å klatre høyest. Eller slå til med den aller beste gjemmeplassen til boksen av. Nesten i skogen, men likevel så sentralt – i Eikeset 5 b er det godt å bo.