Usjenert og fredelig – ytterst på fjellet over Hafrsfjord

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Tony Kristoffersen.
I enden av blindveien, i Djupadalskroken 61, legger du stresset bak deg og senker skuldrene til en av byens flotteste panoramautsikter.

Idet bilen svinger inn i det nylig opparbeidede gårdsrommet, kjennes dette som et godt sted å bo. Noen ganger kan man ikke sette helt fingeren på hva det er. For ikke bare ser det fint ut, det føles også fint å komme til eiendommen på Sunde. Alt er på stell for en ny familie som bare kan flytte rett inn. Men før vi ser mer på boligen, må vi ta en runde ute. For det er her det mest unike med eiendommen er. WOW – for en utsikt! Fra flyplassen til Hafrsfjordbrua. Mellom hus og hav er det kun fjell, busker og trær, eid av kommunen. Derfor kan du være sikker på at utsikten er din for alltid.

Sikre deg en av byens fineste tomter!

Soloppgang og -nedgang

Hagen er laget for å være lettstelt. Herfra plukker du pærer, epler og bær. Sola skinner fra morgen til kveld, det er bare å forflytte seg fra ett sitteområde til et annet, men det aller mest populære, både blant naboer og venner, er den overbygde terrassen. Selv når det blåser hvitt på sjøen sitter man i ly. På finværsdager kan familien gå den improviserte stien ned til badeplassene og kåre årets badeløve. Glad i livet på sjøen? Ja, da er det bare å søke om båtplass.

Terrassen

Arkitekttegnet gir gode løsninger

Gjennomtenkte løsninger fra arkitekten gjør dette til et godt hus å bo i. Store vindusflater gir godt med lys til kjøkkenet. I stua går vinduene fra gulv til tak, slik at både hage og hav kommer inn. Utsikten er der gjennom middagslaging, og hakking av grønnsakene går faktisk lettere når du innimellom kan titte opp og se sjøen. Det store kjøkkenet har godt med oppbevaringsplass og er halvveis åpent mot spisestue og stue. God planløsning gir forresten plass til opp til 25 gjester. Husk å la gjestene få sitte slik at de kan la seg imponere over skuet.

Vindusflatene inviterer utsikten inn til kjøkken og stue.

Huset er i delikate farger. I hovedetasjen er det tre soverom, og havet er også det siste du ser idet du drar ned rullegardinen. I underetasjen er barnefamiliens viktigste rom: vaskerommet. Massevis av skap gjør det enkelt å holde orden på sengetøy, håndklær, treningsklær og -utstyr. Her er det også en godkjent utleieleilighet, som gir gode månedlige inntekter. I dag er det lukket mellom hovedhus og leilighet, men man kan enkelt åpne og sette inn en dør dersom man ønsker å benytte seg av hele huset. Da får man kjellerstue og to ekstra soverom.

Djupadalskroken ligger i nærheten av barnehager, barne- og ungdomsskoler, matbutikker, take-away-restauranter og kollektivtransport. Bussen går til byen “heile veien”, som gjør dette til et sentralt sted litt utenfor bykjernen.

En eiendom som dette må kjennes på kroppen. Her er så stille at det eneste du hører er lyden av fuglekvitter og båtene på sjøen.