– Å lede Viking ut på Ullevaal blir utrolig stort for meg

Tekst: Fredrik Fornes. Foto: Carina Johansen og Jan Kåre Ness / NTB Scanpix.
Han ønsker å bli husket som en spiller som utgjorde en forskjell i Viking. Søndag kan det skje for Zlatko Tripic (27).

Søndag er ventetiden over. Da er dagen kommet – den alle med mørkeblått hjerte har ventet på siden Ranheim ble slått i semifinalen i oktober.

Med kapteinsbindet rundt armen skal Zlatko Tripic lede de mørkeblå ut på Ullevaal, i et rogalandsderby mot FK Haugesund.

I potten: Kongepokalen og en plass i historiebøkene for alltid.

Det øyeblikket blir en drøm som går i oppfyllelse for 27-åringen fra Lyngdal. Da han som liten spilte fotball på løkka, drømte han om å bli fotballspiller – men det å få lede et så stort eliteserielag som Viking ut på banen i en cupfinale, hadde han aldri sett for seg.

– Å få representere Viking og familien min blir stort. Jeg skal gå ut der med stolthet, og jeg skal blø for drakten. Det handler om å nyte opplevelsen og øyeblikket, sier Tripic.


Zlatko Tripic er kjent for å spille med hjertet utenpå drakten. Det vil han også gjøre i cupfinalen på søndag, foran tusenvis av tilreisende Viking-supportere.

– Kun seier er godt nok

Han vet manges øyne vil være rettet mot ham i morgen. Det trives han med. Og han vet godt at han kommer til å spille for hele regionen, for alle som er glad i Viking. Det er derfor denne kampen betyr så vanvittig mye.
Tripic har tidligere uttalt at han ønsker å bli husket som en som utgjorde en forskjell i Viking. I morgen får han muligheten til å skrive seg inn i klubbens historiebøker for alltid.

– Om jeg kan være med på et lagbilde hvor jeg løfter trofeet, et bilde som kan henge på stadion i utallige år fremover, vil det være en utrolig stor ting å se tilbake på, sier han.

– Dere har allerede levert en kanonsesong og gjort fansen stolte. Kan dere derfor spille med lave skuldre?

– Nei, hvis vi taper en cupfinale vil vi føle at vi har skuffet. Vi ønsker å krone dette med en cupfinaleseier. Det eneste som er godt nok for oss er å slå Haugesund, svarer Tripic bestemt.

– Utrolig viktig

Salgssjef i Viking, Børge Moi Nilsen, har vært med på mye gjennom en lang karriere i klubben. Han fikk oppleve cupgullet i 2001, og fem år senere satt han og gråt på tribunen etter at Peter Ijeh hadde scoret fem mål mot Brann og reddet Vikings plass i Eliteserien.

Likevel rangerer han det som skjer i Viking om dagen som det kjekkeste han har vært med på. Han minner om at det ikke er lenge siden økonomien var på bristepunktet og klubben rykket ned til 1. divisjon.

– Det gjør at det er så mye viktigere nå. De siste årene har det handlet om å redde klubbens eksistens, sier Moi Nilsen.

Takker den trofaste partneren

Han mener Viking kan takke næringslivet i regionen for at de nå får oppleve en cupfinale. Ifølge Moi Nilsen har trofaste samarbeidspartnere som EiendomsMegler 1 vært helt avgjørende for at de mørkeblå søndag kan løpe ut på Ullevaal stadion for å kjempe om kongepokalen.

– Hadde vi ikke hatt de trofaste partnerne i bunn, hadde klubben sluttet å eksistere for mange år siden. EiendomsMegler 1 er blant de som står i spissen for dette. De har vært med oss siden den første sponsoravtalen ble signert for over hundre år siden. Det er ganske spesielt, sier han.

For Moi Nilsens del blir det neglebiting og 90 «vonde» minutter på søndag. Men som han understreker: Uansett hvordan det går, har Viking vunnet tilbake folket, reddet klubben og skapt et solid grunnlag for å vokse videre.

Det er ingen tvil om at vikingtiå e tebage. Enten det blir cupgull eller ei.

Lykke til, Viking!