Sørbøhagane ferdige til jul: Tilbake til gamle trakter i splitter ny leilighet

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Jon Arne Tjelta og Felix Skulstad.
Nærhet til byen i landlige omgivelser gjorde at førstegangskjøperne Eirik Mossmann og Tonje Haga Idsøe falt for Sørbøhagane. Nå teller de dager til de kan flytte inn i sin første bolig.
– Vi hadde kikket ganske lenge før vi plutselig kom over disse leilighetene, og nå gleder vi oss veldig! Både beliggenheten og prisen var midt i blinken for oss.

Mossmann og Haga Idsøe har bodd tre år på Østlandet, men nå er de klare for å bo på gamle trakter. Om et halvt år får de nøklene i hånda. De er enige om at beliggenheten er perfekt for dem.

– Det ligger ikke midt i byen, men vi liker at det ligger nær den – og at vi har kort vei til alt, forteller Eirik Mossmann.

For det er sentralt å bo i Sørbøhagane, og turområdene finner du like utenfor døra. Allerede idet du setter foten utenfor starter lufteturen. En rolig runde rundt Stokkelandsvannet en frisk morgen eller ettermiddag. En sykkeltur med familien til Melsheia. Turen gjennom Sandvedparken for å mate ender eller se hvilke nye blomster som har sprunget ut. Eller en kjapp sykkeltur til sentrum for å treffe venner på kafe. Natur den ene dagen og byliv den andre.

– Jeg er glad i å trene og å holde meg i aktivitet, så beliggenheten er helt topp, forteller Tonje Haga Idsøe.

Gullringstien ligger ved Stokkelandsvannet. Rundt vannet går en 4,2 kilometer lang tursti med belysning – ideell når du, din kjære eller din aller beste firbente venn trenger litt mosjon. Stokkelandsvannet byr også på fine bademuligheter. Skulle vinteren melde sin ankomst, er det gode muligheter for skøyteis her.

Til sammen bygger Øster Hus 45 leiligheter i Gullringstien fordelt på to bygg og byggingen er godt i gang av begge to. Størrelsene er mellom 50 og 106 kvadratmeter og man kan velge mellom leiligheter med ett, to eller tre soverom. Alle leilighetene har parkering og bod i lukket anlegg i underetasje, og heis opp til hver etasje. Det vil være mulighet for ladepunkt for elbil, og gjeste- og sykkelparkering i parkeringsanlegget. Leilighetene får kjøkken fra danske Aubo, type Venezia hvit, hvitevarer integrert og hvitpigmentert parkett. Toppetasjene rommer penthouseleiligheter på godt 100 kvadratmeter og får flotte takterrasser.

– Leiligheten ser superbra ut. Vi får to soverom så her kan vi bo i mange år fremover, forteller Hagen Idsøe.

Paret er glade for hvordan de ble tatt i mot da de meldte sin interesse, både av EiendomsMegler 1 og Øster Hus, og særlig rådgiveren i SR-Bank som hjalp dem å realisere boligdrømmen.

– I banken var de imøtekommende og så løsninger heller enn utfordringer, noe vi satte stor pris på, forteller de fornøyd.Anette Frafjord fra EiendomsMegler 1, Kristine Marie Nødland fra Øster Hus og Janne Bore fra EiendomsMegler 1 er glade for å se at byggene nå tar form for fullt!

Betaler ingenting før du har nøklene i hånda

Boligene i Sørbøhagane selges til faste priser, så her slipper du nervepirrende budrunder.

– Vi tar regningen for finansieringen i hele byggeperioden, helt frem til innflytting. Man betaler ingenting ved signering av kontrakt, altså ingenting før det er klart for å flytte inn. Det er også lavere omkostninger ved kjøp av ny bolig. Når man kjøper brukt må det betales 2,5 prosent dokumentavgift av hele kjøpesummen. Ved kjøp av ny bolig betales kun 2,5 prosent av tomteverdien. Det forteller Kristine Marie Nødland i Øster Hus.

Hun synes det er spennende å følge byggingen, og særlig nå når begge byggene begynner å ta form.

– Her bygger vi uansett! Kommer man inn tidlig i prosessen kan man være med og sette sitt personlige preg på farger og tilvalg, så dersom man vurderer leilighet i området, er disse absolutt verdt å sjekke ut nå, sier hun.

Om du er førstegangskjøper, enslig eller et par på jakt etter større eller mindre plass – her er det en bolig for alle.

– Denne miksen av folk er med på å skape et godt bomiljø, forteller Janne Bore i EiendomsMegler 1.

Prisene i Sørbøhagane er rimeligere enn de som selges noen minutter unna i sentrum.

– Dette er bra leiligheter med godt innhold til gode priser. Det er stor prisforskjell på boligene her og på dem som ligger midt i sentrum, så her er det mulig å bo litt utenfor til en rimeligere penge, sier megleren.I Sørbøhagane bygges det lyse og innbydende leiligheter for folk i alle livets faser. 

Tomtevisning 18. juni


Alle som er nysgjerrige på leilighetene og området kan komme på tomtevisning 18. juni fra klokka 16.30 til 17.30.

– Vi vil være der for å svare på alle spørsmål folk måtte ha, alt fra hvilken leilighet de bør velge ut fra sine behov, om de skal kjøpe eller selge først, hvilke valg de har for sin nye bolig eller lignende.

Mens første bygg B er klar til jul, kan kjøperne i bygg A forvente innflytting til sommeren neste år. Bore oppfordrer interesserte til å ta kontakt.

– Det er et par leiligheter ledig i bygg B, men da gjelder det å være raskt ute, avslutter hun.