Et ekte paradis

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Hilde Myre Dalman Ghilardi + Hellsten Arkitekter.
Tar du turen til Strømsbrua i dag kan du få se hvordan livet i sjøkanten blir. 17. juni flytter de første beboerne inn på Paradis Brygge.

– Det er alltid kjekt å se boligene ta form. Ekstra kjekt er det når vi ser at det blir akkurat som på tegningene og som vi hadde forestilt oss! Unn-Iren Salmelid, byggherrerepresentant og prosjektleder fra Kruse Smith Eiendom, viser stolt frem de første, ferdige leilighetene i Paradis Brygge. Her, midt mellom bydelene Våland og Storhaug, er det kun en tursti som skiller leilighetene med sjøen.

Paradis Brygge består av 11 småblokker med rundt 210 leiligheter. Prosjektet har solgt godt, og de første 34 boligene er klare før sommeren. Salmelid forteller om stor glede fra spente beboere.

– De er så lykkelige! De gleder seg til innflytting og kommenterer den gode kvaliteten. Det betyr mye for folk som kjøper nytt. Leilighetene har store vindusflater som gir godt med lys, noe flere har nevnt på befaringene, sier hun.

Bygningsvolumene er forskjøvet i forhold til hverandre, noe som betyr at alle leilighetene vil få lys inn fra to sider.

Prosjektet selges av EiendomsMegler 1. Kruse Smith Eiendom er én av utbyggerne sammen med K2 Bolig og hovedeier Bane NOR Eiendom. Paradis Brygge-prosjektet får en grønn lunge mellom blokkene, nydelig nærhet til sjøen og kort vei til sentrum.


Nicolay Schreuder fra Bane NOR Eiendom og Unn-Iren Salmelid fra Kruse Smith Eiendom er storfornøyde med å snart kunne overrekke de første nøklene på Paradis Brygge.Godt samarbeid gir god kvalitet

Nicolay Schreuder fra Bane NOR Eiendom tror kombinasjonen av prosjektets utforming og beliggenhet er det som gjør boligene fristende.

– Vi vet at det er mange som har drømt om å flytte til dette sentrumsnære området, og prosjektet har nok truffet både på miks av boliger og på timingen. Samarbeidet blant oss involverte har vært utrolig bra, noe jeg tror viser igjen i kvaliteten. Det er viktig for oss som utbygger at kundene får valuta for pengene, smiler Schreuder.

– Fornøyde kunder er våre beste ambassadører, legger Salmelid til.

Med en vedlikeholdsfri bolig på Paradis Brygge blir livet enklere. Kjøpernes snittalder er rundt 50 år, og Salmelid og Schreuder mener samstemt at det viser at folk har lyst til å bruke mer tid på familie, hobbyer og fritid. Mange av kjøperne flytter fra enebolig og ser fram til å bruke mindre tid på hagearbeid, maling av hus og annet arbeid som følger med livet i hus.

– Det legges til rette for folk som er urbane og som liker å ha aktive liv. Noen har kanskje hytte eller drar andre steder i helgene og ønsker heller å bruke tiden sin der.


Nærhet til både sjø og sentrum har gjort Paradis Brygge til et populært prosjekt.


Med sjøen like utenfor døra slipper man å dra langt for å få følelsen av ro, kjenne saltvannslukt og høre måkeskrik. Kajakkturen kan også starte like utenfor døra.

Bruk soldagene på en rusletur langs Paradis, og vurder om ikke dette også er plassen du ønsker å bo i framtiden.