Når arkitekten tegner for seg og familien

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen . Foto: Stian Dirdal.
Vannet speiler seg og bambusen rasler i vinden. Her, midt i oasen, er det enkelt å finne roen. Det er sånn det blir når arkitekten tegner hjemmet for seg og familien.
Her, i oasen, er det privatliv og fredelig. Den arkitekttegnede boligen er tilpasset tomten, har smart arealutnyttelse og har tatt hensyn til klimatiske forhold, som vær og vind. Her sitter man i ly for nordavinden, det er derfor hagen ble utformet akkurat sånn, akkurat her. Eierne ville kunne bruke tomta, og ikke måtte sitte inne på fine dager, bare fordi det blåste, som det jo ofte gjør her i distriktet. I hagen kan du luke og stelle, eller bare la den være som den er. Lettstelt, men med muligheter for deg som vil ha noe å holde på med. Den overbygde spiseplassen med grill er fantastisk på sommerdager, selv når det regner litt.


Gode rom å være i

Når arkitekten i Tiurveien 15 b tegner hus, er han opptatt av å lage rom som er gode å være i og gode å bruke. Det er ikke størrelsen på rommene som avgjør om man trives der eller som gir den gode følelsen. I Tiurveien 15 b er det godt å komme inn. Kanskje er den gjennomgående bruken av furu, materialet eierne har foretrukket i alle år, og som de mener er tidløst. Ifølge arkitekten skal det være innslag av treoverflater i norske hjem. Det gir en lun og god følelse, særlig på kalde vinterdager.

Unike detaljer

Flere parkeringsplasser både foran og bak huset gjør det enkelt å invitere gjester. Bak går man rett inn i overetasjen, hvor man har alt på ett plan, inkludert hovedsoverommet. Foran huset kommer man inn i underetasjen, hvor det er bod, bad og to store soverom, som kan brukes som kjellerstue eller kontor. Mellom stue og kjøkken går man gjennom et bibliotek med integrerte bokhyller, som kan brukes som spisestue eller lesekrok. Peisen er i høyde med spisebordet, en gjennomtenkt løsning for koselige middager foran varmen.For en arkitekttegnet bolig har også detaljer som andre hus ikke har: de smale furuplankene som skaper et spill i rommene, eller det runde vinduet i stua – en fantastisk detalj, som slipper inn akkurat nok mengde lys.


Urbant og landlig

Fra Tiurveien kommer du raskt til Stokkavatnet, som byr på flotte turmuligheter, golf, kajakkpadling og bading. Ellers i området er det kort vei til både barnehager og skoler, og selvfølgelig alt av servicetilbud og helsetjenester på Amfi Madla. Sykkelstien tar deg til byen den ene veien og Hafrsfjord og videre mot Forus eller Sola den andre.

Ønsker du et hus ingen andre har der alt er gjennomtenkt og planlagt ned i minste detalj, er arkitekttegnet hus noe for deg. Men det også for deg som har lyst å bo praktisk, tidløst og bra, – nært både by og natur, i Tiurveien 15 b.