God tid, kanskje – men begynn gjerne med forberedelser

Tekst: Leiv Helge Kaldheim. Foto: EiendomsMegler 1.
Selv om pilene har begynt å peke oppover kan det likevel ta tid å selge boligen. Foreslår megler å justere ned prisen, er det mange som kvier seg. “Vi har jo god tid”, er noe som går igjen.

Nå finnes det selvfølgelig dem som har god tid, som ikke har kjøpt seg noe nytt, og som ikke risikerer å sitte på flere boliger.Man har god tid, helt til man ikke har mer. Det banale med å ha god tid er at mange utsetter ting de burde gjort mens de hadde nettopp det – god tid. Så kommer dagen da man skulle ha gjort det, og faktisk ender opp med å ha dårlig tid. For dårlig tid i noen tilfeller. Kanskje nærmer overtakelse av det nye huset seg? Eller den nye babyen er på vei og plassmangelen blir et faktum?

Jeg synes selvfølgelig ikke at man skal forhaste seg med tanke på bolighandel, det er en stor beslutning og mange overveielser skal tas. Det gjelder selv om man er kjøper eller selger, og de rollene har de fleste av oss minst én gang i løpet av livet.

Mitt forsalg er å bruke tiden godt. Gjør forberedelsene med finansering, sjekk ut takst på egen bolig, sett deg inn i salgsoppgaven og få avklaring på eventuelle spørsmål du måtte ha. Hvordan skal boligen markedsføres? Og hvem skal selge den for deg?

Et boligsalg kan ta flere uker, men når det kommer bud har du bare noen timer på deg til å agere. Da kan tiden plutselig være knapp hvis du ikke har forberedt deg i forkant.

Vi i Eiendomsmegler 1 stiller på kort varsel for verdivurdering, og rådgiverne i SR-bank er raske med å utstede finansieringsbevis, enten du treffer dem på nett eller i banklokalet.
Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg med å bruke tiden godt og riktig i prosessen.

Leiv Helge Kaldheim
Regionsjef/Eiendomsmegler