Selge bolig? Nå er tiden inne for å hoppe ned fra gjerdet

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: iStock.
Ønsker du å selge før sommeren bør du ta kontakt med megler i dag. – Vi merker alltid større pågang fra kjøpere på jakt etter drømmeboligen på våren, sier Anders Tangen, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1 Amfi Madla.
Det er lysere tider – både værmessig og i regionen vår. 19.000 nye arbeidsplasser gir god grunn til optimisme, og både rogalendinger som flytter hjem og tilflyttere fra andre steder i Norge og fra utlandet leter nå etter drømmeboligen.

– Våren har generelt vist seg å være et godt tidspunkt å selge bolig på og vi merker alltid større pågang fra kjøpere på jakt etter bolig på denne tiden av året. Når vi i tillegg vet at mange er på husjakt lønner det seg å ta kontakt med megler og komme i gang med salgsprosessen. I gjennomsnitt tar det 70 dager å selge en bolig i regionen vår. Det betyr at dersom man ønsker å selge før sommeren, gjør man lurt i å starte nå, og muligens kommer man konkurrentene i forkjøpet. Det forteller megler Anders Tangen.


Våren er en fin tid å selge bolig på - vurderer du å selge er det lurt å ta kontakt med megler i dag. 

Gjør boligen klar i påsken

EiendomsMegler 1 selger boliger hele året, men det er kanskje enklere å vise boligen fra sin beste side når det er grønt og fargerikt i hagen, grillen står på terrassen og sola skinner på balkongen. Men å skulle selge boligen kan også gi litt hodebry. For det loftet må tømmes og kjelleren likeså. Og så var det boden i garasjen … Men med påske og fridager på løpende bånd har man kanskje litt ekstra tid til å gjøre unna det man har utsatt altfor lenge?

– Det er flere grunner til at man skal selge bolig. Noen har allerede kjøpt, mens andre ønsker å selge først. Har man kjøpt og fått overtagelsesdato vil jeg selvsagt anbefale på det sterkeste å komme i gang. Selv om vi hjelper med mellomfinansiering kan det fort bli dyrt å sitte på to boliger, og markedet kan være litt tregere i fellesferie og sommermånedene. Derfor bør man kaste seg i det, rydde og kaste unna, så slipper man å sette seg i en unødvendig kjip økonomisk situasjon, råder Tangen.

Enkle grep som hever verdien

Vi ønsker alltid å få mest mulig for boligen, og megleren har tips til hva man selv kan gjøre for å øke verdien.

– De grunnleggende tingene man må gjøre er å skru fast alle håndtak, legge ny fuging på badet, skifte lyspærer og selvfølgelig skrubbe boligen skinnende ren. Et malingsstrøk på vegger og tak kan også heve førsteinntrykket.

Han minner om at de som ser bildene eller kommer på visning er på jakt etter sitt neste hjem. De forestiller seg hvordan det blir å ha middagsgjester i spisestuen og grillfest på terrassen. Derfor er det viktig å fremstille boligen så bra som mulig, og hjelpe kjøperne å se for seg et liv her.

– Det beste er å involvere megler så tidlig som mulig, så kan vi sammen se på mulighetene og hva som kan gjøres for å gjennomføre et godt salg – forhåpentligvis i god tid før sommeren, avslutter megleren.