Mosvannet Park: Ny leilighet med park for store og små

Tekst: Karianne Munch-Ellingsen. Foto: Hilde Myre Dalman.
Da Siri og Jan Egil Neverdahl skulle kjøpe leilighet i Mosvannet Park, lot de seg friste av 45 kvadratmeter med eget uteområde. Salget av det populære prosjektet er godt i gang, men fortsatt har du mulighet til å sikre deg bolig på “byens beste tomt”.
– Vi er ikke i tvil om at dette er byens beste tomt – perfekt beliggende på en høyde med Mosvatnet framfor. Leiligheten vår ligger i første etasje, men med høy sokkel blir den liggende tilsvarende en andre eller tredje etasje mot Mosvatnet. Siri og Jan Egil Neverdahl var blant de første kjøperne i det nye boligprosjektet Mosvannet Park, og har begynt å se fram til et litt enklere liv i leilighet. Ekteparet bor i dag på Sandal, i eneboligen de selv bygde for 25 år siden. Etter å ha bladd i prospekt var de ikke i tvil: Det var leilighet i første etasje som appellerte aller mest.

– Inngang via hage gjør at vi sparer plass inne i leiligheten som en inngangsdør ville ha krevd. Vi får 45 kvadratmeter med terrasse og hage som vender mot sør, så det vil være en lun plass med gode solforhold. Vi ser fram til det fine hageparkanlegget i fellesområdet, og at barnebarna kan løpe direkte ut og leke når de er på besøk, sier Siri Neverdahl.


Dronninga Landskapsarkitekter har utviklet planen for Mosvannet Park, hvor målet er å skape en grønn og frodig hagefølelse, uansett hvilken bolig man bor i.

Leilighetene i første etasje har direkte inngang fra hagen og totalt har de 45 kvadratmeter uteplass.

Frodig boligpark

Det er Dronninga Landskapsarkitekter som har utviklet planen for Mosvannet Park, med en boligpark hvor målet er å skape en grønn og frodig hagefølelse – uansett hvilken bolig man bor i. Videre forsterkes parkgatepreget langs Henrik Ibsens gate, og totalt sett utvides grønnstrukturen rundt Mosvatnet. Enten du sitter i din nye leilighet og ser ut, nyter godt vær i hagen eller kommer gående hjem, vil du ha en klar opplevelse av det frodige og grønne.

Det er fortsatt en prosess for ekteparet å venne seg til tanken om å bo i leilighet, men de ser begge fram mot et enklere liv med mindre vedlikehold. De er også imponerte over de utradisjonelle, smarte og estetiske løsningene boligkomplekset har.

– Det er stor variasjon i leilighetene og absolutt ikke en typisk blokkfølelse. Arkitektene har klart å unngå løsninger med en vanlig fellesoppgang med mange identiske leiligheter og fått et svært vellykket resultat, sier hun.

De har vurdert at de typiske førsteetasjesulempene som ofte finnes i boligblokker er ikke-eksisterende i Mosvannet Park.

– Forstyrrende trafikk, støy og innsyn fra biler og fotgjengere som passerer er ikke et problem her. Dette er ikke en gate med biler som passerer på inngangssiden, og det er kun en gangsti som benyttes av beboere. Dessuten har beboere i etasjer over inngang direkte fra parkering i underetasjen til egen oppgang og sine leiligheter. I tillegg virker både terrasse, hage og hekk som en barriere med tanke på innsyn fra en sannsynligvis ganske lite trafikkert gangsti, forteller Jan Egil Neverdahl.Siri og Jan Egil Neverdahl var blant de første kjøperne i Mosvannet Park, og valgte en leilighet i første etasje.


Godt salg!

Det nye boligprosjektet som skal bygges ved Mosvatnet ligger på Hotel Alstor-tomta. Hotellet rives etter «den siste dans» på Hotell Alstor 21. mars 2020. Plasseringen er i knutepunktet mellom bydelene, ligger nær motorveien og sentrum og har ingen lignende boligprosjekter i nærheten, eller planlagt for fremtiden. Det er Mosvannet Utvikling AS som bygger ut eiendommen.

Også megler Tone Ween Fredriksen vil trekke fram leilighetene i første etasje som et glimrende valg.

– Det blir nesten feil å si første etasje, fordi de ligger såpass høyt, sier hun.

Hun er strålende fornøyd med salget så langt, og det går akkurat som forventet. Det er allerede solgt 21 lekre og usjenerte leiligheter, omgitt av frodige og grønne turområder, butikker og mye mer like i nærheten. På salgskontoret får du opplevelse av hvordan kjøkken og gulv kan bli i din nye leilighet. Der er det også et utsiktsstillas stående, for deg som vil se hvordan ditt neste hjem kan bli. Tirsdag 19. November klokka 12-13 og 18-19 er det ny fellesvisning, og Ween Fredriksen forventer mange nye interessenter.

– Jeg hører stadig folk si at de har ventet på at Mosvannet Park skulle komme for salg, så her går det unna. Jeg er sikker på at den supersentrale beliggenheten i et godt etablert nabolag, i kombinasjon med et utrolig flott prosjekt, gjør dette til et av byens mest attraktive prosjekter på en av byens fineste tomter, avslutter hun.