Salgssuksess i Sandnes

Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Ensign/Favoritthus.
Boligbyggerne i regionen fortjener skryt for å utvikle gode prosjekter, mener prosjektmeglerne i EiendomsMegler 1. På tross av et tøft boligmarked, er både Hafrakhagen og Rovik brygge attraktive hos kjøperne.
– En utrolig beliggenhet, er kommentaren til regionsjef Jan Einar Thesen i EiendomsMegler 1 Sandnes, om det populære boligprosjektet ved sjøen i Rovik. På bare noen få timer ble hele 40 prosent av leilighetene solgt, da Rovik brygge ble lagt ut for salg for noen uker siden.

– Aldri i min tid som megler har jeg opplevd så stor interesse, sier Olav Kristensen, en av meglerne som selger leilighetene ved sjøen i Sandnes.

Fra leiligheten i Rovik brygge vil nye eiere våkne til sjøutsikt og livet på sjøen.

Populært hagekonsept

Samme suksess opplever meglerne i Hafrakhagen ved Hove Plantesalg. Her har utbygger Favoritthus lagt ned mye krefter i konseptutvikling og laget et boligprosjekt tilpasset kjøperne som elsker hage. 65 prosent av boligene i første byggetrinn er nå solgt, og daglig leder Fridtjov Middelthon i Favoritthus er snart klar for byggestart.

– Vi er veldig fornøyde med at prosjektet treffer så godt i markedet. Folk har allerede spurt etter byggetrinn 2, forteller han fornøyd.

– Dette er et godt løst prosjekt, som folk vil ha. For oss er det viktig å selge noe som ikke alle tilbyr, fortsetter han.

I Hafrakhagen treffer utbyggeren akkurat det markedet Middelthon håpet på: kjøpere som egentlig drømmer om leilighet, men som også elsker hage. I boligprosjektet frister Favoritthus med egen hage rett utenfor terrassedøra, og at alle leilighetene bygges med en form for hage på terrassen. I tillegg får kjøperne et stort friområde rundt, samt tilgang til felleshagen med drivhus, planter og grønnsaker.

– Vi vet at folk er glade i hage, og for noen kan det sitte langt inne å forlate eneboligen med den store hagen. Vi tenker derfor at vi har noe spesielt å komme med for akkurat den gruppen, sier han, som også er prosjekt-utvikler for Hafrakhagen.
Hage på terrassen, stort friområde rundt boligene og tilgang til felleshage er noe av det som treffer kjøperne av Hafrakhagen på Hove gård.

Gjennomført av hagedesignere

Det er hagedesignere hos Komplett Utemiljø som har designet terrassehagene, slik at nye eiere skal få en følelse av å gå ut i hagen, selv om den er plassert høyt over bakken. Her kommer både frodige stauder og busker, ja, til og med trær vil vokse i terrassehagen. Ved å velge riktige planter til rett sted og gi dem rikelig med den beste vekstjorden, blir hagene i høyden enkle å vedlikeholde. I tillegg blir de et vakkert skue fra innsiden når været tvinger eierne inn.

– Det er mye til salgs rundt Sandnes sentrum akkurat nå. Hafrakhagen viser at hvis prosjektene er gode nok, vil de også selge utenfor sentrum. Dette prosjektet hadde vi aldri fått til midt i byen, sier Middelthon.


Langs sjøen i Rovigå

Med utsikt mot havnebassenget og mulighet for å kjøpe båtplass, er Rovik brygge et boligprosjekt mange drømmer om og flere allerede har sikret seg. 31 av de 72 leilighetene er så langt solgt. Beliggenheten er mye av årsaken, mener prosjektdirektør Kjersti Kulleseid i Veidekke Eiendom, som også er prosjektleder for Rovik brygge.

– Dette prosjektet har det meste: vestvendt, store terrasser, sentralt og nær sjøen. Det er utviklet over en seksårsperiode, og vi landet på en lekker arkitektur med store uteplasser og mye lys. Prosjektet er påkostet. Da er det ekstra kjekt at det treffer, sier hun.

Vestvendt og sentralt ved sjøen, med kveldssol til den går ned, ligger Rovik brygge bare en kort spasertur unna sentrum. Rundt de tre byggene blir det opparbeidet en offentlig park og promenade. Med tiden vil promenaden gå langs fjorden og helt inn til vågen.

– Kjøperne er først og fremst folk som sokner til området fra før, men vi har også kjøpere fra andre steder. Det er stor variasjon i leilighetene, både når det gjelder størrelse og pris. Det gjør at de fleste kan finne en bolig som passer for dem.


Hafrakhagen er for deg som egentlig drømmer om leilighet, men som også elsker hage. Komplett Utemiljø har designet terrassehagene, og nye eiere vil få en følelse av å gå ut i hagen, selv om de bor høyt over bakken.

Krav til gode prosjekter

De kommende årene skal det bygges hele 3800 boliger i de mange prosjektene i Sandnes. Samtidig er det kjøpers marked og mange boliger til salgs. Et tøft boligmarked krever desto mer av utbyggerne når de skal utvikle nye prosjekter, mener Kulleseid.

– Vi må være skjerpet og har gode planer for både uteområdene, boligene og arkitekturen. Samtidig ser vi at hvis vi lager gode nok produkter, er også kjøperne der. De skiller det som er attraktivt fra det som er mindre attraktivt og har mye å velge i. Da må vi også gjøre det vi kan for å treffe i prosjektene.

EiendomsMegler 1 skal følge de nye prosjektene tett og har mye informasjon til deg som er interessert eller vil vite mer.

– Det blir spennende framover med mange spennende boligprosjekter til salg. Ta kontakt hvis du vil vite mer. Vi lover at det er veldig mye kjekt å velge i, avslutter Jan Einar Thesen i EiendomsMegler 1.