70-tallsvinkel med sjøutsikt og sjarm

Tekst: Tonje Pedersen. Foto: Eivind Dirdal.
Vil dere bo så langt utpå landet, sa folk om Madla på 70-tallet. Lite visste de om den sjeldne eiendommens fremtid. Overtar du denne vakre boligen med panoramautsikt mot sjøen, blir du boende så lenge du kan.

Dette er historien om det klassiske vinkelhuset fra 1969, med panoramautsikt over sjøen, en sjelden velstelt hage og en privat fotballbane med lekeapparater foran eiendommen. Det er historien om familien som forlot byen og Vaulen for å flytte ut på landet og som aldri så seg tilbake. Mens Madla den gang da lå langt utenfor allfarvei og skolen et altfor langt stykke unna for nåtidens curlingbarn, var det for de tre barna som vokste opp i Madlalia helt naturlig å bruke en god halvtime til skolen. De vokste opp med sjøen som nærmeste lekeplass, lærte at hummeren er ekstra god rett utenfor her og visste hvor de fant de beste fiskeplassene. Fortsatt husker de hvordan stranden kjennes under føttene og hvor det beste stupet tas.
I Madlalia 11 får du en fantastisk hage hvor du kan sitte og nyte utsikten utover Hafrsfjord.
Velholdt eiendom

Idet du kjører inn alleen foran boligen i Madlalia lurer du på om du selv klarer å holde denne hagen så velstelt. For her blandes sommerblomstene med grønne busker, gamle trær og kortklipt gress. Hellene i hagen passer med skifersteinen på terrassen der du alltid vil finne et lunt sted å nyte sjøutsikten, og hyppige besøk av rådyrene gjør at du velger sommerblomster med omhu og fort lærer hvilke som får stå i fred for hagegjestene.

Eneboligen på rundt 240 kvadratmeter er på to etasjer med fleksible rom og løsninger som passer til familiers ulike behov. For de minste er det greit å sove på et av de to barnerommene nær mamma og pappa. Her er det også et stort nyoppusset bad. De større barna vil trives godt nede, med flere soverom, nyoppusset bad, nytt gjestetoalett og stor kjellerstue med egen tv-del – perfekt for Fortnite og gamerbarn.Oppgradert for nåtiden


Den oppgraderte boligen har ekstra takhøyde i stuen og vinduer fra gulv til tak, godt tilpasset den vakre utsikten. Da dagens eier, sønnen i huset, overtok boligen etter foreldrene, ble huset pusset opp på ny. Alt er gjort, beskriver eieren, som ikke har spart på noe. I boligen er det ny parkett oppe og nede, nytt moderne kjøkken med dampovn og ekstra stor platetopp, nye vinduer, alt elektrisk er tatt ned, skiftet og oppgradert til dagens tekniske standard, rør og avløp er skiftet og hagen beplantet og fikset.

Du kan glede deg til et etablert, stabilt nabolag, som befinner seg i et generasjonsskifte. Flere av boligene i området er overtatt av barnefamilier der små finner nye vennskap.

Gled deg til å se sjøen på 365 ulike måter, følg himmelen med årstidene og nyt sesongens fargenyanser fra stuevinduet. Ta på turklærne for turstien til Hafrsfjord, Sørmarka, Revheim, Mosvatnet eller byen. Eller stup uti. Fra den beste badeplassen bare du vet om.