Fra enebolig til Mosvannet Park

Tekst: Tonje Pedersen. Foto: EVEimages.
For ekteparet Dagfinn og Ingrid Veiberg var det aldri tvil. Da Mosvannet Park kom for salg forrige uke, var de blant de aller første kjøperne.

– Egentlig ønsket vi oss leiligheten i etasjen over, men vi var akkurat litt for seine. Den vi har endt med er helt perfekt, den også! Vi gleder oss masse, forteller Dagfinn Veiberg, som hadde sett på Mosvannet Park-prosjektet lenge før det endelig kom for salg.

I forrige uke startet salget at Mosvannet Park-prosjektet, og flere har allerede sikret seg sin neste bolig.

Byens beste beliggenhet?

– Dette er noe av det alle beste på markedet akkurat nå, og vi føler at vi har fått god uttelling på det vi ønsker oss i en ny bolig - både når det gjelder pris og innhold, sier han, som sammen med kona Ingrid etterhvert skal flytte fra den store eneboligen på Stokka. Etter 25 år i familieboligen er ekteparet klare for neste steg i en helt ny vedlikeholdsfri leilighet med det som for dem blir byens beste beliggenhet.

– Beliggenheten har nok vært det aller viktigste for oss. Vi liker å holde oss i aktivitet, og her får vi alt vi trenger rett i nærheten. Vi kommer til å bruke turområdene mye, både til løping og sykling. Samtidig gleder jeg meg til å bo så nær Gamlingen og bruke fasilitetene der. Alt vi trenger blir i gå- eller sykkelavstand fra leiligheten. Det ser vi frem til, fortsetter han.




Arkitekturen er en kombinasjon av moderne og tradisjonelle kvalitetsmaterialer i metall, glass, tegl og tre.



Flere leiligheter reservert

EiendomsMegler Sjur Svihus i EiendomsMegler 1 hadde noen gode dager på jobben da han forrige uke startet salget av leilighetene i Mosvannet Park-prosjektet sammen med kollega Erlend Haglund. Totalt skal meglerne selge vel 85 boliger fra Eiganes-kontoret til EiendomsMegler 1. Ifølge Svihus er flere leiligheter allerede solgt.


– Vi vet at det er stor interesse for dette prosjektet. Mange leiligheter er solgt, i tillegg til at noen er reserverte. Hvis folk er interesserte gjør de lurt i å ta kontakt ganske raskt, sier Svihus.

Det nye boligprosjektet som skal bygges ved Mosvatnet ligger på Hotell Alstor-tomta. Våren 2020 rives det gamle hotellet for å gi plass til leiligheter med et flott parkområde foran. Plasseringen er i knutepunktet mellom bydelene, ligger nær motorveien og sentrum og har ingen lignende boligprosjekter i nærheten. Det er Mosvannet Utvikling AS som bygger ut eiendommen.




Det første byggetrinnet består av fire leilighetsbygg med tilsammen 45 leiligheter.


På høyden over Mosvatnet

Mosvannet Park blir liggende på høyden over Mosvatnet og vil dermed gi en flott og spektakulær utsikt. Utsikten blir grønn, og kommer du opp i høyden får du også nyte Ryfylke-fjellene som del av utsikten.

Med bolig i Mosvannet Park får du ikke bare det aller meste i nærområdet, men du får også noe av det beste, som turområdene, Gamlingen og de deilige bakervarene hos bakeren. Du får kort vei til butikken når en splitter ny Rema 1000 flytter inn i kjelleren. Trenger du mer, er det bare litt over to kilometer til Madla Amfi, med butikker, kafeer og den deilige Mega-delikatessen. Vil du ha action, ligger DNB Arena bare 1,5 kilometer unna med Oilers-hjemmekamper og andre store arrangementer.

Fra desember 2019 flyttes E39 ned i den nye Eiganes-
tunnelen. Hverdagen ved Mosvannet Park og nærområdene stille, trygg og grønn, i et allerede etablert boligområde.






Metall, glass, tegl og tre

Det første byggetrinnet består av fire leilighetsbygg med tilsammen 45 leiligheter. Neste byggetrinn er på tre leilighetsbygg med tilsammen 40 leiligheter, i tillegg til tre hagehus med tilsammen 12 boliger. Arkitekturen er en kombinasjon av moderne og tradisjonelle kvalitets-

materialer i metall, glass, tegl og tre. Forskjellig materialitet og en variasjon av høyder bryter ned prosjektets skala, og tilpasser bygget til sine omgivelser. Boligprosjektet er designet av de prisbelønnede landskapsarkitektene i Dronninga Landskap, som deler det store grøntområdet inn i soner hvor man kan møte sine naboer eller trekke seg tilbake for privatlivets fred. Landskapsarkitektene har utviklet en helhetlig plan for Mosvannet Park som en frodig boligpark grønn og frodig hagefølelse uansett hvilken bolig man bor i.

Dagfinn og Ingrid har to år på å glede seg. Glede seg til utsikt, turområder, svømming og den korte veien til barnebarna.

– Vi får en leilighet med utsikt, lys, masse luft og terrasser i mengder. Samtidig får vi god tid til å fikse opp litt hjemme på Stokka for å gjøre eneboligen vår enda lettere å selge.