Tidenes boligsalg i Ringsaker

Tekst: Øystein Krogsrud. Foto: .
Det er aldri solgt flere bruktboliger i Ringsaker enn de to siste årene. Den rekordhøye tilførselen av nye boliger har bidratt til salgsrekorden for brukte boliger.
De siste tre årene er det igangsatt 1115 nye boliger i Ringsaker, opp fra 493 i den foregående treårsperioden, ifølge SSB. Normalt kunne en så høy tilførsel av nye boliger skapt et overskudd av bruktboliger. Mange av de nye boligene er kjøpt av Ringsakers egne innbyggere, som i neste omgang har solgt egen bruktbolig. 

- Vi ser at Ringsaker har klart å ta unna alle de nye boligene uten at det er bygget opp et lager av usolgte bruktboliger. Lageret av usolgte boliger var i første kvartal tilbake på samme normale nivå som før den høye igangsettingen begynte i 2016, sier salgsleder for EiendomsMegler 1 Brumunddal Heidi Lagmannssveen.

Nye rekord hvert år

I første kvartal i år ble det solgt 114 bruktboliger i Ringsaker, som er det høyeste registrert noen gang i samme kvartal, ifølge Eiendom Norges boligprisstatistikk. I 2018 ble det solgt 485 boliger i Ringsaker, som var det høyeste siden 474 i 2017, som var det høyeste siden 425 i 2016. Hvert år er det satt nye rekorder. Lageret av usolgte boliger var tidenes høyeste i Ringsaker så sent som i fjor høst, men sank fra 103 til 61 på bare et halvt år.

- De høye salgstallene viser at Ringsaker har fått økt attraktivitet på boligmarkedet. Den vellykkede byutviklingen i Brumunddal, planer om nytt sjukehus ved Mjøsbrua, ny firefelts vei til Moelv og veksten på Sjusjøen er blant faktorene som bidrar positivt, sier salgslederen.

Prisene steg 0,9 prosent


Boligprisene i Ringsaker steg med 0,9 prosent i første kvartal, ifølge tall fra Eiendom Norges prisstatistikk. Prisene i første kvartal var en prosent høyere enn året før, som er lavere enn Hamar, men høyere enn Stange.