Ryddig styling i stue.

Boligstyling som selger

Tekst: Henrik Norem. Foto: EiendomsMegler 1.
Gjester kommer på visning i håp om å falle pladask, og god boligstyling kan være Amors pil i boligsalget ditt.

En bolig er ikke bare fire vegger og et tak – den skal også være et hjem hvor du kan puste ut etter en lang arbeidsuke, eller stelle i stand en fin middag til din kjære. Da er det kanskje ikke så rart at vi handler bolig med magefølelsen.

Er du flink å style boligen din, øker du sjansen for at besøkende ser potensialet i den. En kjøper som ser potensial, ser også verdi, og med andre ord kan noe så enkelt som styling gi deg større gevinst ved boligsalget.

Helhetsinntrykket er viktigst

Det aller viktigste du gjør når du styler boligen er å skape et godt helhetsinntrykk. Før du kjøper inn koselige puter og friske planter, bør du sørge for at du har ordnet opp i småting som kan gi et dårlig inntrykk, som slitt tapet eller løse dørhåndtak.

Balansert møblering

Møblene er noe av det som gjør boligen din til et hjem. Godstolen som i 10 år har markert at det er helg, kaffebordet med én flekk for hvert minne og alle de andre møblene dine er både praktiske og koselige i hverdagen – men ikke på visning.

Møbleringen bør være mest mulig balansert slik at den enkelte i større grad ser mulighetene i boligen. Det gjør det nemlig enklere for dem å forestille seg sine egne ideer og sin egen hverdag i sitt nye hjem.

Overmøblering får boligen til å se mindre ut, men hva om du bare fjerner dem? Ingen særlig god idé. Du ønsker å skape en god atmosfære og inspirere potensielle kjøpere, og en umøblert bolig vil bli tom og trist. Om du allerede har flyttet fra boligen og tatt med deg møblene, finnes det stylingfirmaer som kan låne deg møbler til visningen.

Vårt tips er at du beholder de viktige møblene, som stuebordet og sofaen, men fjerner småmøbler, tepper, gardiner og annet som gir mindre romfølelse. Romfølelsen blir også større om du plasserer møblene inntil veggen istedenfor midt i rommet.

Harmonisk pynting

Sånn, da var møblene på plass og du kan gå i gang med å pynte for å skape en levende og trivelig atmosfære. Tenk på visningsboligen som et hotellrom: Den skal være relativt upersonlig, men likevel innbydende.

Boligstyling KARUSELL 1.png
Boligstyling KARUSELL 2.png
Boligstyling KARUSELL 3.png
Boligstyling KARUSELL 4.png
Boligstyling KARUSELL 5.png

Du skal ikke undervurdere effekten av pynt. Små doser med friske farger fra sofaputer, fruktfat og blomster gir rommet energi og inviterer gjestene inn. Velg deg ut tre-fire farger som går igjen, og det blir harmoni gjennom hele boligen.

Men følg samme huskeregel som ved møblering: Ikke for mye av det gode. Unngå store gulvplanter og tepper. Sett heller fargerike blomster i vinduskarmen, og legg et lite pledd i sofaen.

Ikke glem å rydde bort personlige gjenstander som familiebilder, jakker og sko.

Sanseinntrykkene lukt, lys og varme

Kronen på verket er å stimulere sansene til gjestene. Inntrykket av boligen dannes ikke bare av hva du ser, men også hva du føler. Riktig lukt, lys og varme får den neste eieren til å føle seg mer velkommen.

Mange kjøper inn duftlys for å få boligen til å lukte godt, men du bør ikke overdrive. Tenk deg å være på date med noen som har badet i Eau de toilette – du blir ikke betatt av det, gjør du vel? Det holder lenge at det lukter naturlig og rent når visningsgjestene kommer på besøk!

Riktig lys fyller krokene og åpner opp rommet. Naturlig lys er det beste, og du bør holde visningen på et tidspunkt hvor boligen har sol. Det nest beste er å kjøpe lyspærer med høyere watt for å få mer lys.

Er du så heldig at du har peis, vil det både se fint ut og være behagelig om det spraker i den når gjestene kommer på besøk. Til slutt bør du sørge for at rommene er lune og varme, og skru på varmekablene i flislagte gulv. Ikke gi kjøperen kalde føtter!