Seng og vindu på hybel

Hvordan innrede en liten hybel?

Tekst: Henrik Norem. Foto: Bahar Darabi og IKEA.
Det kan være mye nytt å sette seg inn når studiene starter til høsten. Gjør studiestarten lettere ved å følge disse tipsene til hvordan du skal innrede den nye hybelen din.
Skal du flytte inn på ny hybel? Da er det godt mulig at plassen ikke er all verden. Les videre for å finne ut hvordan du får mest mulig ut av plassen du har til rådighet. 

Hva kan du klare deg uten?

Skal du bo på studentbudsjett, blir det fort liten plass å boltre seg på. Da er det viktig at du prioriterer møblene du faktisk trenger.

Spør deg selv: Trenger du egentlig sminkebordet eller den ekstra gulvlampen? Fjerner du unødvendige møbler har du mer plass til en ordentlig arbeidspult eller seng, for eksempel. 

Ett møbel – flere bruksområder

Den beste måten å utnytte den begrensede plassen er å bruke samme møbel til flere ting. Her er noen eksempler på hva du kan gjøre.

Nattbordet ditt kan fungere som et PC-bord på dagtid.

I dag finnes det mange behagelige sovesofaer, som du enkelt kan forvandle fra en seng til en sofa gjestene dine får lyst å sitte i. Du finner også sovesofaer med oppbevaringsplass under sitteputene – tre fluer i en smekk!

Kjøper du et godt spisebord kan du også bruke det som arbeidspult. Spisebordet er større enn en pult, og gjør at du får plass til både PC og pensumbøker på en gang. 

Praktisk sovesofa.

Sovesofaen kan være både seng, sofa og oppbevaringsplass

Lite gulvplass? Se opp!

Du betaler strengt talt for gulvarealet, men høyden kan gi deg like mye plass å bruke.

Bygg skap som går opp til taket, og kjøp skuffer eller oppbevaringsbokser du kan stue bort under sofaen eller senga. 

Hvor skal du få tak i møbler?

Selv IKEA kan bli litt i overkant for studentbudsjettet ditt. Vil du unngå å spise nudler til middag hver dag det neste året, finnes det heldigvis billigere løsninger.

Loppemarked. Folk pusser opp eller flytter, og må bli kvitt møbler som ikke passer inn i hjemmet deres lenger. Du kan finne mye bra møbler på loppemarked – og disse møblene kan være midt i blinken for deg som vil ha en urban eller personlig stil på hybelen din.

Fretex. Et annet sted du kan finne møbler er Fretex. Også her har du stor sjanse for å finne unike retromøbler.

Finn.no og kjøp og salggrupper på Facebook. Dette er internetts svar på loppemarkedet. Folk som har behov for å bli kvitt møblene sine raskt legger dem gjerne ut på nettet, og om du er tålmodig kan drømmesofaen dukke opp for noen hundrelapper, eller enda bedre – helt gratis!

Lykke til med innredningen – og med studiene.