Kjøpe nybygg

Seks fordeler med å kjøpe nybygg

Foto: EiendomsMegler 1.
Utvalget av nye boliger i Midt-Norge har vært godt de siste årene, og det vil komme flere spennende prosjekter også i tida fremover. Vi gir deg seks fordeler med å kjøpe nybygg.

1. Fast og forutsigbar pris

Nybygg legges ut til fastpris og det opereres med førstemann til mølla-prinsippet eller, i enkelte tilfeller, loddtrekning. Så dersom du finner drømmeboligen i et nybyggprosjekt slipper du å være redd for at prisen, som du i utgangspunktet har råd til å betale, fyker til værs i en budrunde. Dersom du kjøper en prosjektert bolig som står ferdig først ett eller to år senere, har du også god tid til å gjøre gode forberedelser til salg av nåværende bolig.

2. Lave kjøpskostnader

Når du kjøper en selveierbolig må du betale en dokumentavgift til staten på 2,5% av kjøpesummen. Ved kjøp av nybygg beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien, noe som vil gjøre denne kostnaden relativt lav.

3. Universell utforming

Plan- og bygningsloven setter i dag krav til universell utforming av alle nybygg. Dette innebærer at boliger og uteområder tilrettelegges for personer med funksjonsnedsettelser, samtidig som de fungerer godt for alle andre. Dette gir seg utslag i blant annet størrelsen på bad og andre rom, samt bredden på døråpninger og ikke minst tilgjengelighet til boligen, som betyr at leilighetskomplekser over flere etasjer må ha heis. Det vil si at du slipper å bruke tid, penger og energi på å tilpasse boligen din etter slike behov, og at den appellerer til et større publikum den dagen du tenker å selge.

4. Garanti

Entreprenøren som står ansvarlig for boligen din skal stille en garanti på minimum fem år fra overtakelsesdato. Dette innebærer at du slipper å stå for kostnadene som tilkommer i forbindelse med utbedring av eventuelle feil og mangler ved boligen.

5. Innflytningsklart

En stor fordel med å kjøpe nybygg er selvfølgelig at alt er splitter nytt og at du dermed kan flytte rett inn uten å tenke på oppussing av noe slag. Kommer du tidlig nok inn i prosessen kan du også sette ditt eget preg på boligen ved å bestemme blant annet hvilke farger du vil ha på veggene og hvordan kjøkkenet skal se ut. Her kan det dog være viktig å merke seg at enkelte endringer kan føre til endring i pris.

6. Lavere driftskostnader

Å kjøpe nybygg sparer deg for tusenvis av kroner hvert år i det som kalles driftskostnader. Dette er kostnader som går til blant annet oppvarming, rehabilitering og oppussing av boligen. Hvor mye du sparer avhenger av hvilken type bolig du kjøper og hvor den ligger. Nedenfor ser du en oversikt over besparelsene på leiligheter, småhus og eneboliger i Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal.

 


Er du interessert i å kjøpe nybygg? Vi har mange nybyggprosjekter i markedet til enhver tid og kan hjelpe deg med å finne noe som passer for dine behov

Ta kontakt