Inspirerende julehygge

Tekst: Annonseavdelingen i Harstad Tidende. Foto: .
Hjemmelaget julepynt eller gode julekjøp? Hos Heidi-Anita og Arnt-Børge får barnas julepynt en helt egen plass.

– Jeg husker godt den første julepynten jeg kjøpte. Jeg var frisørlærling og hadde ikke så god råd, men da jeg så englekorfiguren i vinduet på Anemone i Harstad måtte jeg ha den. Siden ønsket jeg meg en ny hvert år, så nå har vi et helt englekor, forteller Heidi-Anita.

Tradisjonen tro

I den flotte eneboligen i Medkila i Harstad bor Heidi-Anita Jensen og Arnt-Børge Jensen med barna Sander (16) og Julianne (20),  som for tiden studerer i Tromsø. Når julen nærmer seg er det mange tradisjoner å følge, som for eksempel det nært forestående lutefisklaget med alt som hører til. Faren til Heidi-Anita sørger for luting av ypperste kvalitet og til dessert er det alltid pannacotta.

Gode opplevelser

I førjulstiden reiser de vanligvis til København for å komme seg bort litt og fange inn julestemningen. Men i år blir de hjemme.

- Det er så mange fine førjulsutflukter her i området også, så det er ikke nødvendig å reise bort for å få en mini-ferie, sier Heidi-Anita. Et godt tips er førjulsmarkedet på Senja. Der er det salg av hjemmelagde sukkertøy og andre godsaker, og mulighet for tur med hest og slede. En annen utflukt er et førjulseventyr i Henningsvær, der er mange aktiviteter som lysstøping og glassblåsing.

Lokal julepynt

Interiørstilen kan beskrives som moderne og stilren, med fokus på hygge. Med mange koselige soner og lun belysning er det lett å føle seg hjemme. Når det gjelder innkjøp av interiør og julepynt handler de alltid lokalt.
– Netthandel er ikke noe for meg. Dessuten har vi så mange flotte butikker her i Harstad. Hjerter Dame, Lykke & Lukas, Søstrene Grene og Kremmerhuset har masse flott julepynt. Hvis man vil komme i skikkelig julestemning er det bare å ta turen innom Hageland, de har så mye fint, forteller hun engasjert.

Selv om de har mye flott julepynt fra interiørbutikker har den hjemmelagde pynten til barna fått en sentral plass i stuen. Julen handler jo om å være sammen med familien og da er det ekstra hyggelig å se på og minnes alle de rare og sjarmerende nissene som barna har produsert opp gjennom årene.

– Vi kaller det for Galleri Jensen.

Origami og afternoon tea

Hun har også laget noe julepynt selv.

– Jeg var med på et origamikurs med Fold you so for noen år siden. Jeg fikk brettet noen fine juletrepynter, men jeg er usikker på om jeg hadde fått det til nå, ler hun.

 Det er jo bare så mange bra ildsjeler i denne byen som setter i gang aktiviteter og tilbud, så det er ingen grunn til å kjede seg hjemme. Nylig var jeg på Afternoon tea arrangert av Bakerinnen, Pryd og Hjerter Dame. Slike ting engasjerer meg så jeg vil absolutt oppfordre andre til å delta.

03.jpg
02.jpg