Hemmeligheten ligger i detaljene

Tekst: Marie Uglum Døsen. Foto: Marie Uglum Døsen.
Kjersti og Rolf har bygget det de kaller et fornuftig hus. I tillegg ser det rålekkert ut. Vi var så heldige å få komme på besøk i det nybygde huset.

I mai 2017 flyttet Kjersti Mikkelborg med familien fra Skorsteinen i Kanebogen til litt nærmere vannet, i vakre Solveien. Her bor hun med mannen Rolf Jensen, barna Ulrik og Ludvik, og lille Prins Lauritz som er familiens hund. I tillegg er det et ekstra rom med plass til gjester.

- Vi var opptatt av å bygge et hus som passet perfekt til vår familie, og et brukervennlig hus med akkurat de løsningene vi hadde savnet i vårt gamle hus. Opprinnelig var det tegnet inn et stort og flott vaskerom, men vi fant ut at vi heller ville bruke plassen til store soverom til guttene. De bruker mye tid på rommene sine, og det var viktigere enn et stort vaskerom, forteller Kjersti.


Detaljene som utgjør helheten

Det moderne huset fremstår lekkert med god kvalitet i materialene og smarte løsninger. Kjersti og Rolf hadde et ganske klart bilde av hva de ville ha og fikk huset tegnet i samarbeid med Idéhus. De har også fått god hjelp av interiørdesigner Christel Boquist med å tilpasse planløsningen for lys og interiør. Lyset som kommer inn i de store vinduene i stuen skinner tvers gjennom huset og ut ved badet i andre enden. Det er de små tingene som utgjør helheten.

Prins Lauritz tusler fornøyd etter oss mens vi vandrer fra rom til rom og Kjersti forteller:

- Her ved trappen ville vi ha et oppholdsrom for guttene og kompisene deres, men det var noe som ikke helt stemte med interiøret. Lillebeth (Feng shui-konsulent) anbefalte oss å mykne opp den store sofaen med noen mindre bord og puffer, og legge til mer farger. Det funket!

Feng shui - tingene påvirker oss

- Interessen for Feng shui startet da jeg jobbet i en hudsalong hvor vi hadde to helt identiske rom, men begge vi som jobbet der foretrakk det ene rommet. Det er interessant å se på hva som gjør at man trives bedre i et rom enn et annet og hvordan tingene vi omgir oss med påvirker oss personlig. Vi har andre feng shui-tiltak i huset som er i prosess, det tar jo litt tid å bo seg inn, smiler Kjersti.

Til daglig driver hun tre Spaspa-salonger i tillegg til at Rolf og Kjersti sammen har startet og drifter Norsk Forbund for Hud og Kroppsterapi. Hjemmekontoret er sentralt plassert bak kjøkken i nærhet til stue, med jobben som hobby går overgangen mellom hjem og arbeid veldig fint.
Sosialt kjøkken med utsikt

Det mørkegrå grepsfrie kjøkkenet med benkeplater i børstet stål er en naturlig del av det store stuerommet, som er inndelt i ulike soner. Mosaikkflisene i gull er fra Modena Original Style og går igjen i dusjsonen på badet. Når Kjersti lager mat kan gjestene ta plass på barstolene fra Naver eller sette seg i en av lenestolene og nyte utsikten.

- Jeg synes det er hyggelig å kunne snakke med gjestene mens jeg lager mat, og lenestolene hender det ofte at vi spiser frokost ved i stedet for det store spisebordet.


Herfra har man tilgang til den innglassede balkongen, som også kan åpnes helt opp på varme dager som i dag. Så kan man sitte der og iaktta det glitrende blå havet på sommeren eller nyte vinteren inne med infrarøde varmelamper.

Gjenbruk av møbler og arvegods


- Vi har tatt med oss alle møblene fra vårt tidligere hus, derfor er en del av planløsningen tilpasset tingene vi har. For eksempel er veggen i stuen laget for at det store maleriet som jeg har arvet skulle henge der. Det er svært tungt så veggen måtte forsterkes og så er det malt i en farge som fremhever bildet. I trapperommet har Harstad-fotograf Pål Laukli spesialtilpasset sitt kjente bilde av Sonja som er 240 cm høyt, og i taket henger en 100 år gammel lampe som er arvet fra min kjære farmor. Lampen er i smijern og silke, og laget av farmor.Litt spa hjemme også

Badet er smart innredet med takhøye skyvedører, to vasker i hvit stein med et spesialtilpasset speil som fremhever de lange linjene. Speilet er montert med magneter som avstandsstykker til veggen for et luftigere preg. Et frittstående badekar rett ved dusjsonen med gullfliser gir virkelig den behagelige spa-følelsen man trenger før en travel dag kan begynne. Toalettet er adskilt med skyvedør for at flere skal kunne benytte badet samtidig. Her har de tenkt på alt!Soverommet har utsikt mot havet og tunge, lystette fløyelsgardiner som er sydd sammen. På den måten får man hotellfølelsen samtidig som at lyset ikke slipper inn. En 16m2 walk-in garderobe er tilknyttet badet.

- Dette huset er bygget for å leve i. Det er et fornuftig hus bygget av gode materialer som er så å si vedlikeholdsfritt. Før man bygger er det lurt å se på familiens behov. Skriv ned hvor mange minutter familien tilbringer daglig i hvert rom og lag planløsningen ut fra det perspektivet, råder Kjersti.