Hjemme hos fotografene

Tekst: Marie Uglum Døsen. Foto: Heidi Hallseth.
Som boligfotograf har Heidi Halseth besøkt utallige hjem i Harstad-regionen. Selv bor hun i Kanebogåsen sammen med Stian Klo, som også er fotograf. Så hvordan ser det egentlig ut hjemme hos fotografene selv?

I en lys leilighet i rolige omgivelser i Kanebogåsen bor fotograf-paret Stian Klo og Heidi Halseth sammen med lille Gustav på nimåneder. Enn så lenge, for til høsten skal de nemlig flytte til Gartnerhagen på Seljestad. Selv om de gleder seg til en ny fase kommer de til å savne den koselige leiligheten.

- Da vi var på visning her i 2015 falt vi umiddelbart for gulvet, den lyse og åpne løsningen og det fine kjøkkenet. Vi har pusset litt opp etterhvert mens vi har bodd her. Det kan jo bli utfordrende å gjøre den nye boligen til sin egen, men vi tar tiden til hjelp og innreder etter vår stil, sier Heidi.Rotting og betong
Heidi, som akkurat er ferdig med foreldrepermisjon, jobber som boligfotograf. Mange har nok derfor hatt besøk av henne, men nå er det styling av egen bolig før foto som gjelder.
- Jeg har veldig sansen for kontraster gjennom miks av materialer som tre og stein, eller varme og kalde farger, sier hun.

Rotting-skapene fra Stockholm-kolleksjonen til IKEA er varme i kontrast til den kalde foto-tapeten med betong-motiv.
- Disse skapene har jeg hatt lyst på lenge, før jeg endelig kjøpte dem til meg selv i 30-årsgave. Jeg synes det er bedre å spare til noe man virkelig vil ha i stedet for å kjøpe noe rimeligere som man kanskje kvitter seg med etter en stund, forteller Heidi.

Egen kunst på veggene
Stian er også fotograf, med spesialområde natur, landskap og nordlys. Da bildet hans av stranda Høyvika ved Stave på Andøya i Vesterålen ble brukt ved lanseringen av Macbook i 2013, begynte hele verden å legge merke til hans foto av rå nordnorsk natur. I ettertid har han blant annet blitt publisert av det britiske reisemagasinet Lonely Planet.
- Det bildet vil nok alltid henge ved meg, ler Stian.

På veggene i leiligheten henger både Heidis portretter og Stians landskap, som sammen gir en fin helhet. De finner mye fin inspirasjon i fotobøker, magasiner og instagram, samt lokale interiørbutikker som Lykke & Lukas.

Nye tider - ny inspirasjon
- Nettbutikken Lune hjem er veldig fin, men jeg vil også gi en skikkelig shout-out til Ness & Lind. De har utrolige flotte produkter, for eksempel fra Woud. De er kunnskapsrike og gir veldig god service, for eksempel kan man få låne med seg stoffprøver og få god veiledning ved valg av belysning og møbler, sier Heidi.

I tre år har de trivdes i nydelige Kanebogåsen, men snart vil noen andre få muligheten til å nyte denne fine leiligheten.


Om Kanebogåsen: 

Trivelig område regulert til bolig
Sola kommer tidlig
Mye grøntarealer og utsikt til hav og fjell
God beliggenhet med fin utsikt
Kort vei til skole, barnehager idrettsplass, badeplass i Kanebogen, bensinstasjon, busstopp og Amfi Kanebogen
Pent bearbeidet uteplass med benker, grillplass, pergola og lekeplass
Turterreng like i nærheten