Nybyggprosjektet Kollen

Nye boligprosjekter med felles fasiliteter

Tekst: Semway, Johan Baade-Mathiesen. Foto: EiendomsMegler 1 .
Bofellesskap som tilbyr større fellesarealer og fasiliteter har lange tradisjoner i utlandet. De siste årene i Norge har det oppstått en oppblomstring av boligprosjekter med større fokus på et samlet bofelleskap, ved å tilby boenheter med fellesarealer til glede for alle beboere.

Et bredt sortiment fasiliteter

Flere aktører i Norge som eksempelvis Doyén og Selvaag bolig pluss, har satset på boligprosjekter som tilbyr det lille ekstra de siste årene. Det kommer nå enda flere boligprosjekter hvor det tilrettelegges med felles kvaliteter og fasiliteter, som eksempelvis felles stue, trimrom og kontorer i bygget. Formålet er å gi kjøperne en større grad av komfort, tilbud, og i noen tilfeller en møteplass hvor man internt kan stifte nye bekjent- og vennskap.

Enkelte boligprosjekter er også utstyrt med gjesterom som kan leies ved behov, noe som gir brukerne økt fleksibilitet og bedre kapasitet. Andre fasiliteter en kan finne i de nye boligprosjektene er; smørebod, conciergetjenester, lån/leie av festlokaler, badstu, boblebad og lignende. Disse prosjektene tilrettelegger for at boligeier kan få det lille ekstra ut av sin bolig. Slike boliger med fellesareal egner seg godt for alle, uavhengig av alder, men særlig eldre mennesker får en mulighet til å unngå ensomhet ved å ha en uforpliktende møteplass i umiddelbar nærhet.

Sjekk ut vårt spennende utvalg referanseprosjekter her.  

Kommende prosjekter med felles fasiliteter.

I vårt nye prosjekt Kollen på Bærums Verk, har man vektlagt disse ekstra fasilitetene i boligen. Kollen vil bli utstyr med et stort areal på over 300m2 med felles dagligstue, festlokale med kjøkken og hobbyrom. I tillegg finnes det to innredede gjesterom, trimrom, smørebod og ikke minst vaskeplass for bil.

Boligprosjektet har vært en omfattende prosess, der registrerte interessenter ble invitert til å mene noe om hvilke fasiliteter som skulle inkluderes i prosjektet. Resultatet var over 70 svar, hvor trimrom, vaskeplass for bil, felles festlokale og gjesterom scoret høyest, mens boblebad og badstu hadde liten interesse. Ved salgsstart solgte vi 37 leiligheter, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra interessenter at nettopp disse felles fasilitetene var avgjørende for valget om å kjøpe en leilighet i prosjektet. 

Kost-nytte effekten.

Dette bør være noe man som utbygger legger til grunn når man former innholdet i et prosjekt, hvor vi som megler aktivt kan formidle kost-nytte faktorer i det enkelte markedssegment. Er det noe prosjektet på Bærums verk viser, er det at det absolutt er et marked for slike boligprosjekter i Norge. Vi har stor tro på at vi vil se enda flere slike boligprosjekter i fremtiden.

Sitter du på et spennende boligprosjekt? Ta kontakt med oss da vel, så hjelper vi deg gjerne.