Thomas Rustad i EiendomsMegler 1 sitt kontor

Tilbake i EiendomsMegler 1

Tekst: Anna Lian/ Bennett . Foto: A.M.Hallquist/ Ringerikes Blad.
Etter fire års avbrekk i eiendomsbransjen har Thomas Rustad nå ”kommet hjem” igjen.
Denne gangen som daglig leder av selskapet Eiendomsmegleren Ringerike Hadeland AS, etter å ha brukt de siste fire årene på å bygge opp et salgsledd i eiendomsselskapet Tronrud Eiendom.

– Jeg hadde det fint der, og det var spennende å bidra til å bygge opp noe helt fra grunnen. Men nå var mye av den jobben gjort, og da det dukket opp en mulighet her, var ikke valget så vanskelig, sier Rustad, som til sammen har elleve års erfaring både som megler og leder i Eiendomsmegler 1.


Savnet fagmiljøet

Til daglig sitter han i Hønefoss, men har også ansvaret for kontorene i Nittedal, Gran, Vikersund, Hokksund og Eiker. Felles for alle kontorene er at de har ansatte som har vært der lenge – og som har bygd opp et stort nettverk og mye kunnskap om lokalområdet sitt.

– Det at så godt som ingen har sluttet siden sist jeg jobbet her, er et positivt tegn. Vi har et godt arbeidsmiljø, med flinke og engasjerte meglere, og det tror jeg har mye å si.

Og akkurat dette fagmiljøet var noe av det han har savnet mest fra meglerbransjen, i tillegg til energien og tempoet som preger bransjen.

– Det er så mange flinke og kunnskapsrike mennesker i denne organisasjonen som står på langt utover vanlig arbeidstid for kundene våre. For meg som leder er det viktig å sørge for at alle ansatte har de verktøyene de trenger, og de faglige oppdateringene som er nødvendig til enhver tid, sier han.


Positiv utvikling

I de store byene snakkes det mye om usikkerhet og prisnedgang i boligmarkedet, men de ligger noe skjermet fra de største svingningene på kontorene Rustad har ansvar for.

– Vi har et jevnere boligmarked, men det er ikke fritt for at vi merker noe av det som skjer i boligmarkedet i Oslo. Det varierer litt fra kontor til kontor. I Ringeriksregionen er det for eksempel en merkbar positivitet i markedet i forhold til større infrastrukturprosjekter som nye E16 og Ringeriksbanen, så det lover godt for framtida, sier han.

– Hva er målene dine for tida framover?

– Først og fremst skal vi styrke posisjonen vår som markedsleder og vi skal fortsette å være i front rent faglig. I tillegg sikter vi mot å være best på å utnytte de digitale verktøy vi har og etter hvert får tilgang til, avslutter han.


Vurderer du å selge bolig? Eller er du på boligjakt? Ta kontakt med oss på 32 10 98 00