20 år i bransjen og like blid

Tekst: EiendomsMegler 1. Foto: Jenserud Foto.
I 2018 har Helle Taaje jobbet som Eiendomsmegler hos EiendomsMegler 1 Hadeland i 20 år. Og selv mener hun at 20 år på samme arbeidsplass ikke er lenge. Vi gratulerer 20 års-jubilanten!

Hvorfor startet du i eiendomsbransjen?

Det var helt tilfeldig. Etter endt svangerskapspermisjon hadde jeg ikke lyst til å pendle eller ha en jobb jeg kjørte bort 3 timer i bil pr. dag. Min jobb den gangen var selger med hele landet som salgsområde.
Jeg søkte på to jobber på Hadeland; en på NAV og hos EiendomsMegler 1. Jeg var i prosess med å starte opp noe for meg selv i tekstilbransjen, så egentlig sendte jeg inn søknaden til EiendomsMegler 1 bare for å ha gjort det.
Min utdannelse har jeg fra BI, så jeg hadde lyst til å ha en jobb som inneholdt salg.
Jeg  fikk jobben i september 1998 og startet opp i oktober 1998, i trange lokaler i Storgata, samlokalisert med banken. Ole Næss og jeg måtte leke stolleken den første tiden, da vi hadde bare en pult på deling.

          
Bilde er tatt i 2010

Hva som er spennende med jobben?

Varierte dager, mange hyggelige kunder, svært gode kolleger, actionfylte dager, spennende salgsprosesser og utfordringer i hverdagen. Man vet aldri hvordan dagen blir når man reiser på jobb, selv om deler av den er planlagt.
At jeg har jobbet på samme arbeidsplass har selvfølgelig mye med mine gode kolleger å gjøre. Jeg har gjennom årene blitt tilbudt andre jobber, men å gå over til annen arbeidsgiver har kun for meg vært å skaffe meg en ny konkurrent. Jeg føler at jeg har jobbet hos markedslederen (sammen med banken) i alle disse årene.

Hvor mange boliger har du meglet på alle disse årene?

Hvor mange boliger jeg har meglet? Tja….. Må jo være rundt 1500 boliger gjennom årenes løp.

Noen spesielle episoder du husker godt?

Det har vært mange artige episoder gjennom årene. Alt fra svært gode salg hvor NRK/ Dagens Næringsliv har dukket opp til befaringer hvor iveren har tatt overhånd så skolebrødet har flakset bortover gulvet. Og jeg husker at jeg har tatt feil av tidspunktet for visning en gang…. Husker det som om det skulle vært i går.

Og hva med de neste 20 årene da, Helle?

Når det gjelder de neste 20 årene, skal jeg være i sving. Men, muligens ikke som megler i alle 20?
Men, jeg blir vel her til jeg blir kastet på dør. Jeg er klar for flere meglingsoppdrag J
Og 20 år på samme arbeidsplass er ikke mye…..

Gratulerer med 20 årsjubileet i EiendomsMegler 1.

Damene som jobbet på EiendomsMegler 1 Hadeland i 2008