Slik bruker vi informasjonskapsler og analyseverktøy

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du besøker nettsiden vår, samtidig som vi kan yte vårt beste for å gi deg det du trenger.

EiendomsMegler 1 samler inn opplysninger om besøkende på eiendomsmegler1.no. For at informasjon på våre nettsider skal være best mulig og for at vi skal se hvordan kundegrupper (ikke enkeltpersoner) leser nettsidene våre, benytter vi ulike analyseverktøy, eksempelvis Google Analytics. Formålet med informasjonen vi samler inn er å lage statistikk, samt å gi deg skreddersydd informasjon og markedsføring.

Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er:
• Hvor mange som besøker ulike sider
• Hvor lenge besøket varer
• Hvilke nettsteder brukerne kommer fra
• Hvilke nettlesere som benyttes

Nærmere om bruk av informasjonskapsler (cookies)
EiendomsMegler 1 bruker informasjonskapsler, for å analysere det generelle brukermønsteret på våre nettsider, samt til å gi deg skreddersydd informasjon og markedsføring. Informasjonskapsler er små tekstfiler som våre nettsider lagrer på din datamaskin. Filene kan kun leses av EiendomsMegler 1 og brukeren selv, og brukes for eksempel for å se om brukeren har besøkt nettstedet tidligere, tidspunktet for besøket samt hvilket nettsted brukeren kom fra.

I de tilfeller Google Analytics benyttes, blir informasjonen om din bruk lagret på Googles servere i USA. Informasjonskapselen samler blant annet inn IP-adressen din, men EiendomsMegler 1 har valgt å legge inn en kode som fjerner de siste sifrene fra IP-adressen din før informasjonen lagres av Google. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå brukerens geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte brukeren.

Eiendomsmegler 1 Hedmark Eiendom AS benytter også informasjonskapsler utstedt av tredjepart giosg.com for å aktivere chat med vår samarbeidspart og tilbyder av banktjenester SpareBank 1 Østlandet. Dette er informasjonskapsler som kan brukes til for eksempel å se om brukeren har besøkt nettstedet tidligere, tidspunkt for besøket samt hvilket nettsted brukeren kom fra. Informasjonen om din bruk og eventuelt chatinnhold med SpareBank 1 Østlandet blir lagret på giosg.com sine servere i Tyskland. Innholdet i chatten du gjør med SpareBank 1 Østlandet vil bli kryptert slik at krav til informasjonssikkerhet er varetatt.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at om du gjør dette vil du kanskje ikke være i stand til å benytte nettstedets funksjonalitet i sin helhet. På nettvett.no kan du lese mer om hvordan du administrer informasjonskapsler i nettleseren din.