Salgsprosessen

Et vellykket boligsalg er avhengig av tre faser i boligsalget.
Og alle tre fasene er like viktige:

  • Grundige forberedelser
  • Overbevisende og effektiv markedsføring
  • Ryddig gjennomføring
Mann sitter i sofa foran stort vindu, leser papiravis fra EiendomsMegler 1. Bilde

FASE 1

Par sitter sammen ved et bord i møte med en eiendomsmegler som peker på noe på en tablet. Foto.

Befaring og verdivurdering
Megler kommer hjem til deg. Sett av god tid og finn frem all relevant informasjon og dokumentasjon om boligen. Det gjør det enklere for megleren å gi en realistisk verdivurdering.

Avtale om oppdraget
Megler utarbeider et tilbud hvor alle kostnader for salg og markedsføring av boligen fremkommer. Her blir vi også enige om fremdriften i oppdraget. Når vi er enige om alle punkter, kan avtalen signeres og vi kan begynne å jobbe.

Fotograf og bygningssakskyndig
Før vi kan lage prospekt for din bolig, innhentes det en tilstandsrapport av boligen. Og vi må ha så lekre bilder av boligen som mulig. Bygningssakskyndige ordner det første. Vår profesjonelle boligfotograf tar hånd om det andre.

Styling
Før fotografering kan det være smart å få hjelp av en proff med å få boligen til å fremstå så fristende og inviterende som mulig. Vi har erfarne folk som kan gjøre underverker med enkle grep.

Offentlige opplysninger og dokumenter
Ifølge eiendomsmeglingsloven er vi pålagt å innhente og kontrollere opplysninger om eiendommen hos kommunen, i grunnboken osv.

Energimerking
Alle boliger som skal selges må energimerkes. Det er ikke vanskelig, og vi hjelper deg gjerne. Hensikten er å øke bevisstheten om energiforbruk- og effektivisering.

FASE 2

Par sitter med ryggen til kamera og ser på en eiendom på en tablet. Foto.

Markedsplan og –materiell
Nå handler det om å få fullt hus på visningen. Vi lager en plan for annonsering og begynner arbeidet med å utarbeide et delikat og selgende prospekt for boligen. Alt innenfor de kostnadsrammene vi er blitt enige om.

Avsjekk mot vårt kunderegister
Vi har vårt eget register med potensielle kjøpere til din bolig. Kanskje finnes den nye eieren akkurat her.

Prospektet
Her skal boligen din stråle. Gode bilder og gode tekster skal sørge for at din bolig fremstår spennende og attraktiv. Men – ærlighet varer lengst. Ingen ting irriterer mer enn en bolig som ”skuffer” i forhold til prospektet.

Annonsering
Sammen er vi blitt enige om en plan for annonsering. Mulighetene er mange, og det gjelder å finne den kombinasjonen som treffer målgruppen for din bolig. Vanligvis bruker vi en kombinasjon av avis og finn.no, men andre digitale kanaler blir stadig mer aktuelle, slik som Facebook, Instagram osv.

FASE 3

Overlevering av nøkkelknippe mellom to hender. Foto.

Visning og forberedelse til visning
Visningen er sannhetens øyeblikk. Det er her kjøperne skal oppdage at boligen svarer til løftene i markedsføringen. Hva skal stå fremme og hva bør ryddes bort? Hva med fyr på peisen og duften av nystekte boller? Sammen blir vi enige om en plan for visningen. Og megler er selvfølgelig tilstede på hele visningen.

Budrunden
Megler håndterer og dokumenterer hele budrunden, men det er viktig at du som selger er tilgjengelig hele tiden. Det kan dukke opp spørsmål underveis, og før eller siden skal du jo sannsynligvis akseptere et bud.

Kontraktsmøte
Når du har akseptert et bud, er boligen solgt, og megler starter arbeidet med kontraktsdokumentene. Selger og kjøper møtes normalt til kontraktsmøte hos megler innen 7 dager etter at budet ble akseptert.

Overtakelse
I kontraktsmøtet gjennomgås bl.a. de sentrale vilkårene for avtalen som er inngått. Megler informerer om hva hver av partene må sørge for før overtakelsen.

Oppgjør
Boligsalg handler ofte om veldig mye penger. Det økonomiske oppgjøret foretas trygt og ryddig av vår egen oppgjørsavdeling så snart boligen er overtatt og skjøtet er tinglyst på kjøper.

Skal du selge din bolig? 
Ta kontakt med oss idag!

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.