Angrer ikke på meglerhjelp ved boligkjøp

Det er mye å tenke på når man skal kjøpe sin første familiebolig. Skal det være et oppussingsobjekt slik at man kan tilpasse det til familiens ønsker og behov, eller noe helt nytt slik at det bare er å flytte rett inn? I tillegg er det viktig å kartlegge blant annet barnevennlige uteområder, avstand til skole og barnehage, samt muligheten for garasjeplass. Når familiefaren Stig Arnesen skulle kjøpe et nytt hus til sin familie, var det nettopp disse faktorene som stod i fokus.

Et bilfritt- og grønt utemiljø hvor barna skal kunne leke fritt, var noen av de viktigste kriteriene da Stig endte opp med å kjøpe huset på Grefsen i Oslo. I tillegg har boligen en god plassering i forhold til jobb og barnehage. Når barna kommer til skolealder er det også viktig at de skal kunne gå til skolen uten å måtte krysse en trafikkert bilvei.

I de fleste boligstrøk kan det til tider være vanskelig å finne gateparkering, særlig på ettermiddagen. Det kan også bli litt ekstra styrete dersom barna er med i bilen. Kanskje er parkeringsplassen et lite stykke fra boligen, du har mye å bære på, og barna er slitne og sultne. For Stig er ikke dette lenger et problem da garasje var inkludert i boligkjøpet. 

Trygt å ha megler tilstede på overtakelsen

Et boligkjøp kan kort oppsummert være både utfordrende og stressende, og det er mange ulike faktorer som spiller inn når en såpass stor beslutning skal tas. Da Stig skulle kjøpe nytt hus til sin familie, valgte han derfor å få bistand fra EiendomsMegler 1. En familiebolig skal man gjerne ha i mange år fremover, og barna skal vokse opp der. Stig var glad for å ha en megler som hjalp han med å se på de ulike alternativene, og presentere boliger og muligheter han ellers ikke hadde tenk på å vurdere. Kunnskapen om boliger som stod til Stig og familien sine krav, i tillegg til kjennskapen megler har til de ulike bydelene i Oslo, var til stor hjelp. Boligen de til slutt falt for, hadde de fleste egenskapene familien ønsket seg. Kjøpsprosessen var oversiktlig og effektiv, noe som har mye å si når man er en travel familie.

– EiendomsMegler 1 har bistått oss gjennom hele kjøpsprosessen. Megler lyttet til våre ønsker og behov, og tilrettela kjøpet på en best mulig måte for vår del. Han var også med på overtagelsen for å sørge for at ting gikk på stell, noe som jeg ser på som et stort pluss. Dette var en proaktiv megler som ga oss gode og raske svar, påpeker Stig.

Salgsoppgaven var avgjørende

Når en er på utkikk etter en ny bolig, er man gjerne på flere visninger over en periode. Dette kan føre til at elementer ved de ulike boligene kan gå i glemmeboken, både med tanke på plantegning og feil eller mangler ved boligen. Salgsoppgaven kan derfor friske opp hukommelsen når du skal gå igjennom de ulike boligene og se på muligheter senere.

Det er som regel minst to personer som skal ta beslutningen om et boligkjøp, da er det viktig at all informasjon er lett tilgjengelig. En salgsoppgave bør derfor være oversiktlig, og treffe riktig målgruppe med riktige faktorer. Salgsoppgaven skal også synliggjøre de tingene ved boligen som er feil eller mangler. Stig var svært fornøyd med salgsoppgavene til EiendomsMegler 1. Han mente at salgsoppgavene fikk frem fordelene ved hver eneste bolig, hvor det viktigste ble presentert først. 

Fikk et helhetsinntrykk av boligen

En salgsoppgave som gir et realistisk inntrykk av boligens størrelse og tilstand, og som i tillegg er informativ og oversiktlig, er noe Stig satte stor pris på. Plantegningen i salgsoppgaven konkretiserte boligens størrelse og oppbygning, og ga han derfor muligheten til å kjapt finne ut av praktiske løsninger for seg og sin familie.

– Hukommelsen min og bildene alene kan gi et uriktig bilde av boligen, derfor var en plantegning svært essensielt. Den gir deg et kjapt helhetsinntrykk av boligen, som igjen gjør det enklere å se for seg en ny planløsning. Salgsoppgaven med planløsningen til EiendomsMegler 1, hjalp meg til å ta en viktig og riktig beslutning, forklarer Stig.

Megler var på "work, work, work"

En beslutning om et boligkjøp for familier er en stor investering, og da er det viktig at alt er tydelig og blir grundig gått igjennom. Stig er veldig glad for at han valgte akkurat EiendomsMegler 1, nettopp på grunn av at ingen detaljer ble unngått.

– Salgsoppgaven ga et fullverdig og oversiktlig bilde av boligens tilstand og størrelse, hvor megler i tillegg veiledet oss effektivt gjennom den og svarte på alle mulige spørsmål vi hadde. Megler var rett og slett på «work, work, work»! Jeg er kjempefornøyd og mener EiendomsMegler 1 representerte både megler og kjøper på en svært god måte gjennom hele prosessen, avslutter Stig.

Ønsker du en hjelpende hånd når du begir deg ut på boligjakten? Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi er opptatt av at du skal få en trygg og effektiv prosess, slik at du sparer både komplikasjoner og tid. Legg igjen din kontaktinformasjon her så følger vi deg opp om noen få strakser.