Slik gjør du klart soverommet før boligsalget

Hvordan forvandler du soverommet ditt til et drømmerom for potensielle kjøpere? Her er boligstylistens beste tips.

Hvitmalt soverom med seng, to nattbord og dekor. Bilde.

– Jo mer du speiler kjøpernes drømmebolig, jo mer treffer du, sier Vibeke Skagemo, daglig leder og interiørveileder i VI-BO AS. Hun anbefaler å ha målgruppen i tankene når du styler soverommet.

1. Få frem soverommets størrelse

Det er størrelsen på soverommet du vil vise frem, ikke møblene. Fjern overflødige møbler og unngå ekstra kommoder og for store garderobeskap. Vi lever praktisk, men det er ikke dette kjøperen faller for når de kjøper bolig. En god tommelfingerregel er at du ikke bør plassere møbler nærmere hverandre enn 100 til 120 cm.

Husk at du styler vel så mye for bildene som skal tas som for visning. Skap dybde i rommet ved å for eksempel henge opp et bilde over sengen, da fremstår rommet større.

Hvis du har et soverom av god størrelse, kan du vurdere å sette et møbel på motsatt side av sengen, slik som et åpent garderobestativ med noen få utvalgte plagg. Dette er det mange unge i dag som drømmer om. Tenk også over belysningen på soverommet, det kan ha mye å si for romstørrelsen. Taklampe og nattbordslamper er minimum.

2. Velg farger med omhu

Det kan lønne seg å male soverommet før boligen din skal selges. Se først for deg hvem som er kjøperen, i en familiebolig passer det med lune og rolige farger, mens en studentleilighet kan rockes opp med mørkere og tøffere nyanser. Fargevalget bør ses i sammenheng med resten av boligen, velg deg ut to-tre farger som du lar gå igjen i flere rom.

Stylingen av soverommet bør bekrefte veggfargen. Maler du for eksempel veggene i en gråtone, kan du re opp med kritthvitt sengetøy og pynte med hvite, lysegrå og mørkegrå puter på sengen. Og har du vanlig trestavs eikeparkett på gulvet, så legg på noen ryer i duse farger for å dempe gulfargen i gulvet.

3. Gi hotellfølelsen

Re opp sengen som om det skulle vært en hotellseng. Legg på store, gode puter og velg sengetøy i en rolig farge, gjerne ensfarget. Du trenger ikke sengeteppe, så lenge du rer opp sengen pent. Unngå farger som stjeler kjøpernes oppmerksomhet, slik som røde puter eller gardiner i sterke farger og mønstre. Sett inn grønne planter og levende lys i alle rom, jo større rom jo større plante.

4. Fokuser på rommets styrker

Fremhev det du vil at kjøperne skal legge merke til. Er det fin utsikt ut av soveromsvinduet så ikke sett noe i vinduskarmen, men har du derimot mye innsyn bør det stå noe i vinduet for å ta oppmerksomheten bort fra dette.

5. Fjern alt personlig

Rydd bort personlige bilder, bøker du leser og vannglasset på nattbordet. Du skal lage drømmesoverommet til kjøperen – jo mer du speiler deres preferanser, jo bedre husker de bildene av din bolig.

6. Søk hjelp

Ta kontakt med en interiørveileder hvis du er usikker på hvordan du viser frem boligen din fra sin beste side på bilder og på visning. Du kan gjøre mye selv, men mange føler at eksperthjelp er nødvendig.

Tekst: Vibeke Skagemo - VI-BO AS

Dame smiler til kamera. Bilde