Tekst: Apriil | Foto: Joakim Bjerk

FuelBox-gründeren selger huset

En av Brynes flotteste boliger kommer på markedet når FuelBox-gründer Berta Lende Røed og ektemannen Thomas nå legger Bispevegen 4 ut for salg.

Med sine nesten 400 kvadratmeter, seks soverom, to stuer og tre bad – i tillegg til utleieenheten som i dag brukes av FuelBox-selskapet, har eiendommen rikelig med plass til både familier og bonusbarn.

– Det er med et visst vemod vi selger, forteller Berta. Området har hun kjent siden hun var barn. Hun var ofte på besøk hos tante, onkel og søskenbarn rett borti veien, og hadde gode minner herfra allerede før de kjøpte tomten.

– Da vi bygde huset, trodde vi at vi skulle bli gamle sammen her, men nå setter vi kursen mot Fornebu og et nytt kapittel, sier hun. Dermed kan Bispevegen 4 bli noen andres boligdrøm.

– Du kan vanskelig finne et bedre og mer sentralt sted å bo på Bryne, fortsetter hun. 

– Det tar deg to–tre minutter å gå til barneskolen,
mens barnehager, Bryne stadion, Timehallen, Bryne videregående, biblioteket, togstasjonen og nærmeste kjøpesenter er fem minutter unna. 

Stilig funkis

Boligen til Berta og Thomas ligger i et rolig og etablert villaområde med frodige hager og velholdte trehus fra perioden mellom 1975 og århundreskiftet. Dermed legger du godt merke til både denne boligen og naboens, begge to stilige, funkisinspirerte boliger i betong, glass og tre, plassert på to av de beste tomtene i nabolaget. 

– Vi har alltid ønsket oss et hus i funkisstil, aller helst tegnet av sivilarkitekt Jonny Johansen, forklarer Berta. Samtidig var det slik at kommunen mente det var viktig at boligene som skulle bygges på de to tomtene harmonerte med hverandre, nettopp fordi de ville skille seg ut fra resten av nabolaget. Dermed endte det med at også naboen valgte Johansen som arkitekt, så nå ligger det to store, funkisinspirerte eneboliger i glass, betong og eik i den solvendte skråningen og skuer utover Rosselandsfeltet. 

Den gode samtalen

I Bispevegen 4 ønsker Berta velkommen inn til en lekker entré, hvor samspillet mellom store vinduer og stor takhøyde gir et lyst og luftig inntrykk. Fra entréen har du direkte utgang til den delvis overbygde terrassen, mens en lun gang leder deg forbi et stort vaskerom med biinngang, gjestetoalett og et barnerom.   

– Kaffe? Vi stiger inn i et stilrent og moderne kjøkken
med integrerte hvitevarer, praktiske løsninger og sjenerøse glassflater. Kjøkkenet ligger i åpen løsning med spisestue og stue, kun adskilt av en kokeøy med sitteplasser i barløsning – også dette som skapt for Den gode samtalen, denne gang over matlagingen.

Bertatrappa

Den romslige og elegante stuen byr på lun stemning fra gasspeisen. En stedbygd hylle fra Bostil strekker seg oppover veggen, mens glassvegger og glassdører gir godt med utsikt, rikelig med lys og adgang til sørvendt terrasse. Det er likevel et smykke av en trapp i eik og glass, som stjeler oppmerksomheten. 

– Jeg har faktisk designet den selv, svarer Berta på det uuttalte spørsmålet.

– Suldal Trevare bygget trappa, og har gitt den navnet Bertatrappa, smiler hun. 

– Hyllene er det Vågane Viste som har bygget.   

Jærsk panorama

I overetasjen ligger hovedsoverommet med bad, et barnerom og en loftstue med panoramautsikt over Sør-Jæren, fra Bjerkreimsheiene til vindmøllene ved Skjæret. Utsikten er enda mer spektakulær fra takterrassen. 

– Siden huset gir le mot nord, er takterrassen enda lunere enn de andre uteplassene. Og helt uten innsyn! Deilig i sommerhalvåret. 

I underetasjen ligger et teknisk rom for vannbåren varme, sentralstøvsuger og ventilasjon, et kjølerom innredet som vinrom, boder og tre store soverom som alle har egen utgang til den store, hekkinnrammede hagen. Her finner du også den nevnte utleieenheten. Bilene lader du i carporten eller garasjen.

– Jeg skjønner egentlig ikke hvordan vi skal klare å flytte herfra, sier Berta.  

– Vi kommer til å savne både huset og naboene …

Velkommen til visning i Bispevegen 4!