Ole klager ikke på sjøutsikten til morgenkaffen!

Tekst: Susann Hellesnes

Hva gjør du når du ikke klarer å velge mellom stillheten og det urbane folkelivet? Da gjør du som Ole Schei (35). Flytter til Damsgård og sier ja takk begge deler. 

Ja takk begge deler

Sjøstjernen sameie er en av BOBs mange perler. Indrefileten i Damsgårdssundet ligger vakkert plassert ved kaikanten av Puddefjorden. Den lille urbane “forstaden” har vært en av Bergens store satsningsområder siste årene. Byplanleggerne har gjort en solid jobb, mener Ole Schei (35) som er nyinnflyttet i borettslaget. – Jeg synes Damsgård har blitt kjempefint. De har virkelig benyttet seg av arealene. Og det er flotte fasiliteter hvor enn man snur seg, konstaterer han.

Tar morgenkaffen med sjøutsikt til

Han teller bare ti dager som Sjøstjernen-beboer. For da han så de flotte Kari Nissen Brodtkorb- tegnende leilighetene med imponerende god planløsning, treningssenter, restauranter og nærbutikk rett utenfor døren, klarte han ikke å la være å slå til. – Det at bygget var så nytt gjorde at jeg ikke trengte å ha med noe byggherre hit for å lete etter skjulte ting bak veggene. Jeg visste jeg fikk høy standard, utsikt og sol, forteller han fornøyd. Han slo kloa i en fireroms på 93 kvadratmeter med balkong og tilhørende parkeringsplass. I tillegg til to bad, balansert ventilasjon, varmegjenvinning og fiberbånd, var han ekstra fornøyd med tre soverom og store vinduer med utsikt til fjorden. – Jeg plasserte selvfølgelig spisebordet foran ett av disse vinduene. Det er her jeg tar morgenkaffen. Stillheten trekker han frem som den største luksusen ved å bo akkurat her. Sjøstjernen er et rolig og behagelig sted å leve. Til tross for at det er sentrumsnært. – Du hører heller ikke noe buekorps her, sier han og utdyper: – Jeg er ikke fra Bergen, så det buekorpset hadde ikke vært så sjarmerende å våkne til på søndager, sier han og ler.

Stjernen som spiller på lag med omgivelsene

Takterrassen på toppen av bygget kan benyttes av alle beboerne. Hvis korona tillater det, håper Ole på mange fine kvelder her til sommeren. For når solen står lavt på himmelen, skinner det stilige bygget i Damsgårdsveien ekstra. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Sjøstjernen spiller på lag med omgivelsene. Og vannelementet gjør sitt for den dynamiske atmosfæren man finner nede ved kaien. Her blir man en del av noe større. Og eksempler på den urbane følelsene man får i nærområdet er lett å finne: Flow State ligger like i nærheten og tilbyr både mental og fysisk velvære med sine infrarøde saunaer og flytetanker. Rett rundt hjørnet er det kulinariske opplevelser å få på nylig åpnede Damsgård restaurant med stjernekokk Christopher Haatuft i spissen. Like ved finner du Sumo med sin Asian fusion og take away. En liten spasertur over puddefjordsbroen venter strandliv på Møhlenpris, Kaffebrenneriet og kulturopplevelser på Cornerteateret.

– Jeg er mer enn takknemlig

Det er ingen tvil om at Damsgårdssundet og området rundt kan inneholde gleder for både store og små. Både for den urbane og for den som er naturtro. For det tar ikke mange minuttene fra Ole forlater hjemmet til han er ved foten av Løvstakken. – Jeg er veldig glad i gå på tur og ben ytter meg mye av byfjellene. Jeg går ofte på både Løvstakken, Ulriken, Fløien og Stoltzekleiven. Bare synd de bildene som blir tatt ved Stoltzen er så uheldige, ler han. Den blide Sunnfjordingen har bodd i Bergen siden 2004. Hvis han kunne spådd, hadde han aldri trodd det var her i Damsgårdssundet han skulle ende opp. Men det betyr ikke det samme som at han ikke er takknemlig for hvordan ting ble. – Jeg er mer enn takknemlig. Bergen er akkurat stort nok, som Trond-Viggo Torgersen sier, forklarer Schei og legger til – Men man må passe på å ikke si det til for mange, for da blir vi for mange her, sier han med et blunk.

Vil du vite mer om BOB-fordelene?

Snakk med oss!